|
||
__ __ mükemmel bir yorum.... |
||
|
||
Anarşizmi doğru bulmuyorum çünkü düzen olmazsa büyük bir kargaşa çıkar bu da saçmalık olur.Ayrıca teorilerinizi çürütecek birsürü kanıt söyleyebilirim. Bence özgürlüğün tehlikelerinden ve karanlık yönlerinden korkmamalıyız.Çünkü mutluluğa ancak özgürlük yoluyla ulaşılabilir, özgürlüğe ancak özgürlük yoluyla. İyi ve kötü iktidar yoktur çünkü iktidar en büyük kötülüktür. İyinin ve kötünün ötesindedir insan yaratıcılığı, yıkıcılık iyinin ve kötünün ötesinde. Yalnızca tepeden tırnağa örgütlenmiş bir toplum devletin yerini alabilecektir ve devlet sönümlendiğinde dertler bitecektir. Yalnızca özgür ve özgün bireyler toplumun yerini alabilecektir ve bir sürü olarak toplum sönümlendiğinde dertler de bitecek..Demokrasi mesela demokrasilerde yöneticileri halk seçer senin seçtiğin kişi,senin istediğin parti başa geçer ve seni yönetir. Eğer düzen olmazsa insanlık denen bişey kalmaz bikere.İnsanlar her bi haltı yer.Senin düşündüğün hayaller gerçekleşemeyecek kadar büyük sen herkesin istediğini yapabildiği bi yer nasıl düşünebiliyorsun anlamıyorum hem de bu devirde.Emperyalizmin bu kadar kök saldığı,savaşların çıktığı,milletin ekmek derdine düştüğü.Ayrıca Anarşizmin devrimle bir alakası olduğuna katılmıyorum bazıları var diyor.Devrim tam tersi İdeal düzenin varlığını kabul eder.Komünizm de öyle.Ancak sizin gibiler kabul etmiyor.Devrimin anarşizmle alakası bile yok. Göklerde ne var yerde ne varsa herşey herkesindir! OLMAYA DEVLET CİHANDA! |
||
|
||
| Bence ister sosyalist ister faşist bi devlet olsun devlet devlettir! DEVLETLER NE İŞE YARAR Kİ ZATEN...? devletlerin çıkarları yüzünden savaşlar çıkar, devletlerin politikaları yüzünden insanlar sömürülür, devletin başına geçenler yüzünden sorunlar her daim devam eder, devletin olması sebebiyle sınırlar da vardır ve şu doğduğumuz gezegende istediğimiz yere gidemeyiz, devlet olduğu için doğduğumuz anda bizim elimizde olmadan o devlete mensup görülürüz, devlet olduğu için kanunlar, yasalar vardır, ve biz elimizde olmadan gene bunlara uymaya zorunlu tutuluruz. mantık dışı olduğunu düşündüğümüz kanunları, yani hemen hemen tüm kanunları benimsemediğimizde, terörist olarak kabul ediliriz. |
||
|
||
| İnsanların, yönetimsiz kalırlarsa birbirlerini yiyip bitireceklerine inananlara diyorum ki: Tıpkı sürgüne giderken "Zavallı kullarım bensiz ne yapacaklar?" diyen o krala benziyorsunuz. | ||
|
||
| anarşizm var olanın yanlış olduğunu savunup olmaması gerektiğini söylemektir. bir nevi düzensizlik düzenidir. |
||
|
||
| benim alanımdır |
||
|
||
| anarşizm hiyerarşiye başkaldırıdır her türlü düzene başkaldırı değil | ||
|
||
İnsanların, yönetimsiz kalırlarsa birbirlerini yiyip bitireceklerine inananlara diyorum ki: Tıpkı sürgüne giderken "Zavallı kullarım bensiz ne yapacaklar?" diyen o krala benziyorsunuz. dewrim e katılıyorum |
||
|
||
| Anarşizmle kominizm arasındaki fark ne ya ya anarşizm kabul etmiyor ama kominiz ideal bir devleti kabul ediyorsa ortak noktaları ne?(Daha doğrusu var mı?)Bilmediğimden soruyorum sadece |
||
|
||
| ya da | ||
|
||
bütün öğrencilerin yaşam tarzıdır... !!!
|
||
|
||
| Hiç bir baskı altında kalmadan yaşayabilmektir hayata İsyan etmektir.. | ||