|
||
| siz suçlu psikolojisini haklı bulabiliyor musunuz??..bence suçluların işlediği suça göre değişir, ama yinede ağır suçlar için kesinlikle doğru değil diyorum bakalım sizin düşünceleriniz neler? | ||
|
||
| yaptığı suça göre değişebilir. | ||
|
||
| bence insanları suç işlemeye iten sebepler vardır | ||
|
||
| Eğer biri gider kasıtlı bir cinayet yaparsa ( Hrant Dink'i Katleden O.S. gibi ) Bu kişi % 100 suçludur. Çünkü suçu üzerine almıştır. Fakat başka biri yanlışlıkla bir başkasına arabayla çarptığında insan ölürse suç tamamen üzerine kalmaz. Çeşitli faktörlere bölünür. ( % 20 Sürücünün dikkatsizliği, % 50 yayanın hatası gibi... ) |
||
|
||
acaba kendimi öldürürsem suç olur mu??...tahamül demiyorum artıkk!!!!!!!!!!....suçu o zaman ölümüme neden olan öder1.. adil olur mu o zaman
|
||
|
||
| kendını oldurursen hem suclu hem kurban oluyosun karısık bı durum ama ortada ne suclu nede kurban olmadıgı ıcın unutuluyosun |
||
|
||
| yaptığı suça göre değişebilir örneğin adam öldürmekle ekmek çalmanın verdiği vicdan azabı aynı olmasa gerek. | ||
|
||
konuya göre haklı bulabilirim ama ceza sabit
|
||
|
||
| evet yaptığı suça göre değişir | ||
|
||
konuya göre haklı bulabilirim ama ceza sabit cezalar sabit değil cinayette bile hafiletici veya ağırlaştırıcı sebepler var..![]() acaba kendimi öldürürsem suç olur mu??...tahamül demiyorum artıkk!!!!!!!!!!....suçu o zaman ölümüme neden olan öder1.. adil olur mu o zaman inançlı bir insansan kendni öldürmenin suç değil de günah olduğuna inanabilirsin. senin bunu yapmana sebep olanı da vicdanıyla başbaşa bırakırsın...
|
||
|
||
| suça göre değişebilir. |
||
|
||
| her suça aynı tepkiyi vermem.. ''eşini ve çocuğunu cinnet geçirdiği için öldürdü''..''evlilik dışı bebeği doğurdu apartman boşluğuna attı.''..''11 yaşındaki kız çocuğu 9 yaşındaki okul arkadaşını meyve bıçağıyla öldürdü,vücudunun birçok yerinde bıçak izleri var''..ve buna benzer pek çok gazetenin 3. sayfa haberlerini okumak bile istemiyorum ama bunlar yaşanıyor mu yaşanmıyor mu?..maalesef yaşanıyor... ama ben bu tür cinnetlikleri asla affetmem,hele ki bir insan ölümüyle sonuçlanıyorsa..bu suçlar bazı suç dediğimiz şeylerden daha önemli..en azından benim için.. |
||
|
||
| cezalar sabit derken hafifletici sebeplerde yoktur demedim (ePhEdRiNe^ ) ceza mutlaktır demek istedim .psikolojisinin bozuk olması ceza verilmesini engellemez,anlamında söylemek istedim |
||
|
||
| "yaptığı suça göre değişebilir" | ||
|
||
acaba kendimi öldürürsem suç olur mu??...tahamül demiyorum artıkk!!!!!!!!!!....suçu o zaman ölümüme neden olan öder1.. adil olur mu o zaman ![]() Ötenazi hakkını kullan.. Verdiğim cevaba bakarmısın ya ? ![]() Canım sen hayatın tadını cıkarmaya calıs bunları dusunme.. |
||