mor ve ötesi fan sitesi | forum (Arşiv Ana sayfa) => Felsefe

Konu: hayal ve gerçek dünya arasında yaşanan nedir

Sayfa: [ 1 ]

Dark-knight 11.02.2008 19:50:51
hayal aleminin ötesini görenlere sormalı  Smiley

merve_mor 17.02.2008 23:27:38
hayal ettiklerimiz gerçekleştirmek icin caba harcadıklarımızdır...

nisanur 18.02.2008 03:02:16

evet hemde büyük bir çaba

solist_9 18.02.2008 03:28:09
bence hayali olmaayan bi insan (abarmamak sartıyla) pusulasız gemiye benzerrr...

nakamuratq 18.02.2008 13:58:37
ben hayalleri gercek ile  arasindaki bir köprü olarak görüyorum.....

+++KoRn+++ 30.04.2008 18:41:17
Ben gerçekleri önemli bulmuyorum açıkçası. Hayallerim kadar varım diyorum. Şimdi diceksiniz hayalle mi yaşanır ya da hayaller gerçekleşir mi diye ama, ben böyle düşünmüyorum. Ne kadar hayal o kadar inanç, ne kadar inanç o kadar "gerçeklik" bence.Şu ana kadar kurduğum tüm hayalleri gerçekleştirmenin tek yolu olduğunu düşünüyorum, "inanmak" inanınca herşey olur. Hayal ettiğiniz şeylerin ne kadar çok peşinden koşarsanız o kadar çok kazanırsınız.

r.calisir@hotmail.com 04.05.2008 17:08:40
hayal tepemizde oluşan baloncuk içindekileri izlerken aslında hala normal hayatta olmamızdır ysni hem yaşarız hemde televizyon izleirz gibi bir şey
amannnnnnn toparlayamadım işte Grin Grin Grin

Birgül 05.05.2008 18:21:01
bence de.  Wink

E.Ü 06.05.2008 14:38:27
Hayal ettiklerimiz;bazen gercekleşebilecek bazen gercekleşmesi mümkün olmayan istekler bütünüdür.Ama herşeye rağmen hayal etmek güzeldir.İnsanın ufkunu genişletir.Güzek olan coğu şey de hayal edildikten sonra meydana gelmiştir.

tansuuu 10.05.2008 11:41:37
Ben gerçekleri önemli bulmuyorum açıkçası. Hayallerim kadar varım diyorum. Şimdi diceksiniz hayalle mi yaşanır ya da hayaller gerçekleşir mi diye ama, ben böyle düşünmüyorum. Ne kadar hayal o kadar inanç, ne kadar inanç o kadar "gerçeklik" bence.Şu ana kadar kurduğum tüm hayalleri gerçekleştirmenin tek yolu olduğunu düşünüyorum, "inanmak" inanınca herşey olur. Hayal ettiğiniz şeylerin ne kadar çok peşinden koşarsanız o kadar çok kazanırsınız.

cok dogru,ama bazi hayalerin pesinden kosunca bile gerceklesmiyor

+++KoRn+++ 10.05.2008 11:42:08
Ben hiç öyle bir hayalin peşinde koşmadım . Yani senin dediğin gibi, o yüzden böyle düşünüyorum. Bu yüzden de herkes beni salak buluyor. "Hayallerle yaşanır mı" diye yani. Lips Sealed

tansuuu 10.05.2008 11:48:25
Ben hiç öyle bir hayalin peşinde koşmadım . Yani senin dediğin gibi, o yüzden böyle düşünüyorum. Bu yüzden de herkes beni salak buluyor. "Hayallerle yaşanır mı" diye yani. Lips Sealed

bende hic bir hayalerin pesinde kosmadim cünkü gercek olmucani biliyorum diye

+++KoRn+++ 10.05.2008 11:52:56
Birşey diyemem çünkü aynı hayalleri kurmadık elbette. Sen düşüncelerinle hareket etmişsin. Her insan aynı değildir sonuçta.  Wink

zafer_bergama23 12.05.2008 07:34:05
şöyle düşünüyorum
mesela ben fırçayım , hayaller boya ,gerçek hayatta tuval dir. (yaşamak bir sanattır gibi bir şey oldu  Tongue   Grin  )
isterseniz kendinize yeşillikler güneş ilkbahar çizersiniz. isterseniz simsiyah zindan hapishane çizersiniz.
iki durumda da yaşarsınız ama mutlu ama mutsuz.
hiçbir şey yapmazsanız tuvalle başbaşa kalırsınız.her şey durur .beyaz beyaz dibinedek beyaz olur.
hayalleriniz olmadan  gerçek dünya da yaşayamazsınız (bence) 

Sayfa: [ 1 ]