|
||
muhteşem ve ötesi olmuş.dinleyince tam bir mor ve ötesi şarkısı olduğu anlaşılıyor yarışma umrumda değil ama tabiki de iyi bir derece olmasını istiyorum çok beğendim yaa.ama diğer şarkıları da çok merak ediyorum.Türkçe olması iyi olmuş bence.sözleri de çok anlamlı.biz anlıyoruz da millet anlayacak mı acaba???(ki bence bununda önemi yok ama yarışmaya katılacaklar sonuçta )
|
||
|
||
| Türkiye'yi eurovision'da böyle bir şarkının temsil edecek olması beni çok mutlu ediyor!Bu şarkı bir devrim niteliğinde...Sanırım daha çok yorum yapıcam! | ||
|
||
ana haber bültenlerinde vardı Hayko Cepkin de beğenmiş şarkıyı
![]() morların açıklamaları falan ünlülerin yorumları..koray güvendiğini söyledi uu yirim seni diye tv ye yapıştım janset gayet güzel olmuş dedi.yavuz bingöl nakarat kısmını çok sevmiş aklımda kalanlar bunlar.ha birde harun abinin açıklaması var.harun abi şarkıyı ingilizce veya almancada yapabilirdik.ama türkçe oldugunda daha iyi olduguna dair kanıtlar var elimizde dedi(çok merak ediyorum kanıtlar ne ) |
||
|
||
| aklımda kalan en güzel anı: davulcumuz hep vardı.zurnacıyı aradık...bulamadık. |
||
|
||
| arkadaşlar şarkımızı beğenmeyenlere "esctoday" sitesine girip açıklanan diğer şarkıları dinlemelerini tavsiye ederim. yaklaşık 11 ülkenin şarkısını dinledim hepsi pop müzik tarzında . bizimkinin temposu kimsede yok . dua edelim başka rock şarkısı katılmasın. şansımız bence yüksek. tabi insanlar saçma sapan şovlara oy vermeyip gerçek müziğe oy verirlerse 1. olmamız hiç zor değil. ama kazanamasak da benim içim rahat , adam akıllı bir şarkıyla katıldığımız için... | ||
|
||
ya şarkıyı biraz daha uzatabilirlerdi bence bilmiyorum belki belli bir süresi vardır ama o "bir ben deli bir ben deli"den sonra 3-5 saniye daha çalabilirler onun dışında şarkı gerçekten çok güzel hatta sözlükte de dediği gibi sonuncu bile olsa yanımıza kâr kalacak bir mor ve ötesi şarkısı ![]() oley oley oley
|
||
|
||
tam bir mor ve ötesi şarkısı ben çok beğendim ama nedense çevremdekiler beğenmiyorlar ya destek yerine berbat demek ne kadar kötü bir şey ya ![]() |
||
|
||
| dünkü günü anlatalım biraz.. orada bulunmaktaydım.. morlar çok fazla heycanlıydı korkuyorlardı belki de ilk defa söyleyeceklerdi şarkıyı. kameralar daha onlara dönmeden harun'un suratını görmeniz lazımdı şarkıyı ilk çaldıklarında canlı değildi. zaten ilk dinlediğimde de fotoğraf çekmeye çalışıyordum müzik hoşuma gitmişti sadece..canlı yayından çıktıktan sonra mini bir konser verdiler.. "ayıp olmaz mı, kış geliyor,re,bir derdim var ve tekrardan deli"yi çaldılar bize. son kez deliyi çalmadan "büyük ihtimalle orada canlı çalamayacağız ama en azından deli'yi canlı çalabildiğimizi gösterelim ve deliyi çalıyoruz şimdi" dedi harun, insanların her dediğini alkışlamaya programlanmış gibi yine büyük alkışı hayko cepkin kopardı kış geliyor'u çalmadan önce "buraya bize destek gelmek için geldiniz teşekkür ederiz, buradakiler çoğu dostumuz bazıları da tanımadığımız devetliler(onlar biz oluyoruz ) bu şarkıyı onlara armağan ediyoruz" dedi yine harun. deli ile ilgili bi bilgi verim bir de.. harun yine re'yi çalmadan dedi ki "bu şarkı aslında deli'nin devamı gibi bir şey, kendimizi tekrarlamıyoruz böyle anlaşılmasın ama..anlayana.." deyiverdi ![]() konser bittiğinde basın toplantısı başladığında güzel gibi sorular çıktı ortaya..mesela bluejean'den bi abimiz(adını hatırlayamıyorum) bir soru sordu ve kerem kabadayı güzel cevap verdi(bence ) abimizin sorusu "geçen sene kenan doğulu şarkıyı tanıtmadan önce sezen aksu'ya dinletmişti onunla çalışmıştı,siz böyle bir şey yaptınız mı?" kerem abinin cevabı,"son iki albümüzde olduğu gibi tarkan gözübüyük ile çalıştık zaten"dedi, diğer abimiz "yok şarkıyı ilk burada mı çaldınız başkalarına dinletmediniz mi?" dedi,kerem,"bir iki arkadaşa dinletmişizdir" dedi o sırada harun burak ve keröz aralarında konuşarakgülüşüyorlardı bluejeandeki abimiz "isim istiyorum"dedi artık, veee... kerem kabadayı'nın cevabı, "susam sokağındaki kurabiye canavarına dinlettik!" solonda gülüşmeler, alkışlar...basın toplası bittiğinde bir kaç ünlü ile konuştuk,aslı, hayko cepkin,melis danişmend,sakin'den onur.. melis'in bana verdiği davetiyeyi kullanamamak çok koyuyor bunu da söyleyeyim dedim ![]() mvö ile konuşmalarıma geçince keröz ve harun ile konuşabildik. keröz "mayıs gibi albüm gibi bir şeyin geleceğini söyledi diğer iki şarkıyı da dinleyecekmişiz,belki de albümmüş bilemeyiz ki"... harunla da güzel bir sohbet oldu... (devamı daha sonra..) |
||
|
||
bende ,kral tv miydi show tv mi tam hatırlamıyorum da (baya bir kanal gezdim çünkü mor ve ötesi hakkında birşeyler izleyebilirim diye )..harun işte kendileri hakkında basında çıkan yalan haberlerden konuşuyordu şarkının açıklandığı akşam..Harun: ''mesela grup elemanları kavga ediyor,kafalarında gitar kırıyorlar,yok şarkıyı özel kasada saklıyorlar...''falan dedi.ve bunları tabiki yalanladı ama salon koptu tabi ..ama ben en çok kafada gitar kırmaya güldüm ![]() bir de atv haberde daha mor ve ötesinin eurovision 2008 de bizi temsil edeceklerine dair basın toplantısını verdi..meğer atv muhabiri Harun'a ''eurovision teklifini kabul etmek deli işi olsa gerek,ne kadar düşündünüz bu teklifi?'' diye sordu...Harun da ''bir delinin düşündüğü kadar''diye bu şarkı baştan belliydi gibisine bir kuşku düşürdü içime ...muhabirde yani nerden geldi aklına deli işi falan..o da bu işin içinde bence
|
||
|
||
dünkü günü anlatalım biraz.. orada bulunmaktaydım.. morlar çok fazla heycanlıydı korkuyorlardı belki de ilk defa söyleyeceklerdi şarkıyı. kameralar daha onlara dönmeden harun'un suratını görmeniz lazımdı şarkıyı ilk çaldıklarında canlı değildi. zaten ilk dinlediğimde de fotoğraf çekmeye çalışıyordum müzik hoşuma gitmişti sadece..canlı yayından çıktıktan sonra mini bir konser verdiler.. "ayıp olmaz mı, kış geliyor,re,bir derdim var ve tekrardan deli"yi çaldılar bize. son kez deliyi çalmadan "büyük ihtimalle orada canlı çalamayacağız ama en azından deli'yi canlı çalabildiğimizi gösterelim ve deliyi çalıyoruz şimdi" dedi harun, insanların her dediğini alkışlamaya programlanmış gibi yine büyük alkışı hayko cepkin kopardı kış geliyor'u çalmadan önce "buraya bize destek gelmek için geldiniz teşekkür ederiz, buradakiler çoğu dostumuz bazıları da tanımadığımız devetliler(onlar biz oluyoruz ) bu şarkıyı onlara armağan ediyoruz" dedi yine harun. deli ile ilgili bi bilgi verim bir de.. harun yine re'yi çalmadan dedi ki "bu şarkı aslında deli'nin devamı gibi bir şey, kendimizi tekrarlamıyoruz böyle anlaşılmasın ama..anlayana.." deyiverdi ![]() konser bittiğinde basın toplantısı başladığında güzel gibi sorular çıktı ortaya..mesela bluejean'den bi abimiz(adını hatırlayamıyorum) bir soru sordu ve kerem kabadayı güzel cevap verdi(bence ) abimizin sorusu "geçen sene kenan doğulu şarkıyı tanıtmadan önce sezen aksu'ya dinletmişti onunla çalışmıştı,siz böyle bir şey yaptınız mı?" kerem abinin cevabı,"son iki albümüzde olduğu gibi tarkan gözübüyük ile çalıştık zaten"dedi, diğer abimiz "yok şarkıyı ilk burada mı çaldınız başkalarına dinletmediniz mi?" dedi,kerem,"bir iki arkadaşa dinletmişizdir" dedi o sırada harun burak ve keröz aralarında konuşarakgülüşüyorlardı bluejeandeki abimiz "isim istiyorum"dedi artık, veee... kerem kabadayı'nın cevabı, "susam sokağındaki kurabiye canavarına dinlettik!" solonda gülüşmeler, alkışlar...basın toplası bittiğinde bir kaç ünlü ile konuştuk,aslı, hayko cepkin,melis danişmend,sakin'den onur.. melis'in bana verdiği davetiyeyi kullanamamak çok koyuyor bunu da söyleyeyim dedim ![]() mvö ile konuşmalarıma geçince keröz ve harun ile konuşabildik. keröz "mayıs gibi albüm gibi bir şeyin geleceğini söyledi diğer iki şarkıyı da dinleyecekmişiz,belki de albümmüş bilemeyiz ki"... harunla da güzel bir sohbet oldu... (devamı daha sonra..) hazal cidden ya o susam sokağı cevabı kopardı beni.zaten adamın ses tonu harika
|
||
|
||
ben diyim size o blue jean'den kim diye kesin doğu yücel'dir .."büyük ihtimalle orada canlı çalamayacağız ama en azından deli'yi canlı çalabildiğimizi gösterelim ve deliyi çalıyoruz şimdi" dedi harun, insanların her dediğini alkışlamaya programlanmış gibi yine büyük alkışı hayko cepkin kopardı ![]() bende bunu dinledim haberlerde..demek mayıs gibi dinleyeceğiz diğer iki şarkıyı da...belki albüm gelir belli mi olur |
||
|
||
Tek kelimeyle bayıldımmm ![]() Zaten Harun ''Eurovision'a özel bir şarkı yapalım demedik ''Deli'' zaten hazırdı.'' ve ''Tabii ki günün birinde ülkemizi temsil edelim diye bi hayalimiz yoktu.Ama fena fikir değilmiş.İnsanın hoşuna bile gidiyor.'' demiş. Bence kazansak da kazanmasak da biz mvö hayranları olarak kazandık
|
||
|
||
| sonuna kadar arkalarındayım şarkı çokkk güzel harika bi şarkı çok sevdim ![]() 'Beni büyütün, ağlatmayın Sevginiz nerde övündüğünüz Beni büyütün, ağlatmayın Sahte düşlerle oyalamayın' |
||
|
||
youtube'da 30.430 kez izlenmiş şuan vayy
|
||
|
||
youtube'da 30.430 kez izlenmiş şuan vayy ![]() 46.305 oldu bu saate kadar ve sadece ilk gün + şarkı bence güzel mvo'ya da bu yakışır ama... |
||