|
||
matematiğim berbat hayatta çözemem ben bunu yarın ben bunu sıra arkadaşıma sorıyım kendisi tam bir matematik dehasıdır yada matematik öğretmenimizemi sorsam ben uzmanın deyip duruyor bakalım çözebilecekmi
|
||
|
||
| Yani kısaca şöyle açıklamak gerekirse: Ortada bir 30 lira var ve o 30 lira türlü türlü oyunlarla sanki 1 lira kayıpmış gibi gösteriliyor.Başka hiç bir parayı hesaba katmadan sadece o ortadaki 30 lira üzerinden düşünürseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. |
||
|
||
| Bu soru bana bir kere daha keşke matematik olmasaydı dedirtti.. | ||
|
||
| ustada... | ||
|
||
| ilk bakışta kolay,okuyunca zor ama aslında kolay bir soru... |
||
|
||
| aslında açıklama yapılmasaydı sanırım çözemezdim ama anladım... |
||
|
||
arkadaşlar işlemsel olarak anlatayım
![]() 30 lira vermişler..satıcı 25 liraya veriyor..çırak 5 lira götürecek elde edilmek istenen miktar= 25 çırağın elinde= 5 2 lira kendisi alıyor= 5-2=3 lira öğrencilere kalıyor istenen 25 ti öğrencilere kalan miktar 3= elde edilen miktar 25+3=28 2 sini çırak almıştı 28+2=30 a tamamlanıyor tekrar ![]() |
||
|
||
acaba bu soruyu kim yazdı yaa???
|
||
|
||
ben bunu hayatta çözemem zaten matematiğim kötü
|
||
|
||
bence biri gizlice cebine indirmiş olablılrr!!nereye gıtcek kı para??
|
||
|
||
bence biri gizlice cebine indirmiş olablılrr!!nereye gıtcek kı para?? evet çok mantıklı ![]()
|
||
|
||
| arkadaşlar işlemsel olarak anlatayım bu kadar basit![]() 30 lira vermişler..satıcı 25 liraya veriyor..çırak 5 lira götürecek elde edilmek istenen miktar= 25 çırağın elinde= 5 2 lira kendisi alıyor= 5-2=3 lira öğrencilere kalıyor istenen 25 ti öğrencilere kalan miktar 3= elde edilen miktar 25+3=28 2 sini çırak almıştı 28+2=30 a tamamlanıyor tekrar ![]() |
||
|
||
çok kolay ben buldum bile 25 lira satıcıda var 2 lirada çırakta var etti 27 lira 3 lirada arkadaşlarda var sonuç 30 lira ben buldummmmmmmmmm
|
||
|
||
hakİkaten matematiğin bittiği an yani.
|
||
|
||
tamma da kardesım 25 3 daha 27 yapmaz kı 28 yapar
|
||