|
||
| Evet mesajlarında düzeltmen gereken şeyler olabilir... | ||
|
||
Dur bi de ben deniyim şimdi başta çocuklardan 30 lira çıkmıştı 10ardan.3ü geri verildi çocuklardan 27 lira çıktı kafanız çok karışıyosa 2lirayı çırak ustasına geriversin tam bölemedim diye :Dustada 25 vardı 2 geri geldi 27 gerisi nerde çocuklarda(3).çoculardan çıkan parayı(27)3e böl 9.Gençler çıraktaki parayı tekrar niye sayıyonuz çocuklardan çıkan paranın içinde o 25i ustada ustaya geri vermediyse :D2si de çırakta.
|
||
|
||
ablam bana kac ay önce bana anlatmisti ben ama hic birsey anlamamistim sonra aciklamasini yapmisti ama unutdum
|
||
|
||
sorudaki hata bence şurda; birer lira geri aldıktan sonra kişi başına verilen para 9 liraya düşmüyor. 25/3 liraya düşüyor. verilen paranın 25 lirası kasaya koyuluyor, artık işlemin kalanının 5 lira üzerinden düşünülmesi lazım. 25 lira kasada, 5 liranın 2 lirası çırakta, 3 lira da öğrencilerde olunca zaten 30a tamamlanıyor.
|
||
|
||
Yok yaaa 9 lira da millet 3kere 9 =27 2 de çırakta diyo iyi de o 2 27nin içinde çırağa hem vermemiş gibi 3kere 9 =27(3ü zaten çırakta=30)sonra bide vermiş gibi alıp gereksiz yere2 ekliyo karıştırıyorlar.Delinin biri kuyuya taş atmış hesabı oldu
|
||
|
||
soruda hiçbir gariplik yok zaten ters işlem yapınca kafalar o kadar karışmadan sonuç cıkıyor
|
||
|
||
| aslında öle karışık bir problem değil. bana arkadaşım bir tane sormuştu onada odtü den ablasına sormuşlar kimse bulamadı ama aklımda değil | ||
|
||
| çok iğrenç ya....nefret ederim böyle sorulardan | ||
|
||
arkadaşlar işlemsel olarak anlatayım bencede oldu matematiğin bittiği an yokmuş demek ki ![]() 30 lira vermişler..satıcı 25 liraya veriyor..çırak 5 lira götürecek elde edilmek istenen miktar= 25 çırağın elinde= 5 2 lira kendisi alıyor= 5-2=3 lira öğrencilere kalıyor istenen 25 ti öğrencilere kalan miktar 3= elde edilen miktar 25+3=28 2 sini çırak almıştı 28+2=30 a tamamlanıyor tekrar ![]()
|
||
|
||
| matamatiğim bittiği gün benim ikinci kez doğuşum ama dünyanın bir kez daha batışı olacaktır.=)=( | ||
|
||
amann ztn mat kötü bakıyorum bakıyorum bi türlü bulamadım ztn yeni sınava girmişim ama mat biterse benim için bi sorun olmaz açıkcası
|
||
|
||
| çırağın cebine attığı parayı çıkarıp işlem yapın bir de o zaman ne eksik ne de fazla para kalıyor. |
||
|
||
arkadaşlar işlemsel olarak anlatayım bencede oldu matematiğin bittiği an yokmuş demek ki ![]() 30 lira vermişler..satıcı 25 liraya veriyor..çırak 5 lira götürecek elde edilmek istenen miktar= 25 çırağın elinde= 5 2 lira kendisi alıyor= 5-2=3 lira öğrencilere kalıyor istenen 25 ti öğrencilere kalan miktar 3= elde edilen miktar 25+3=28 2 sini çırak almıştı 28+2=30 a tamamlanıyor tekrar ![]() |
||
|
||
yaaaaa nolur bitsinn mat nolurrrrrr
|
||
|
||
bence bu sadece kafa karıştırmak için ya da sözlü olarak dikkat testi hani yapıyorlar sen şoförsün falan en sonunda şoförün göz rengi ne falan diyorlar ya işte onun gibi dikkat testlerinden bence
|
||