|
||
| bana bu konunun bu bölümde açılması yanlış gibi geldi | ||
|
||
| biz bunu okulda arkadaşlarla toplanıp çözmeye çalıştık yok olmuyor | ||
|
||
çözdüüüüüm soru: üç arkadaş bi teyp alıcaklarmış 30 liraya.hepsi 10 ar lira vermiş almışlar.daha sonra satıcı çocuklara acımış öğrenciler paraları yoktur diye 25 liraya veriyorum demiş ve çırağına 5 lirayı geri götürmesini söyemiş.çırak 5 lirayı tam paylaştıramam deyip 2 lira kendisine almış ve 1 er lira vermiş onlara. şimdi teyp alan arkadaşlar 1 er liralarını aldıktan sonra hepsi 9 lira vermiş oldu 3 kişiden 27 lira ,2 lira da çırak almıştı 29 lira . 1 lira nerede?! çözüm: öncelikle her şey dikkatte bitiyor.kafa karıştıran cümleyi veriyorum şimdi teyp alan arkadaşlar 1 er liralarını aldıktan sonra hepsi 9 lira vermiş oldu 3 kişiden 27 lira ,2 lira da çırak almıştı 29 lira teyp alan arkadaşlar 9'ar liradan 27 lira vermiş oluyor doğru bunun 27 liranın 2 si zaten çıkrakta 25 lira da ustada çocuklarda 3 er lira var eee toplayın 25+3+2= 30 yani aslında 27 liranın içinde çırağın elindeki 2 lira da var yani 27 üzerine bir daha 2 eklemeyeceksiniz zaten 27 liranın 2 si çırağın parası çıkar 2 yi ustanın parası 25 lira çocuklarda 3 lira çırakta 2 2+3=5 25+5=30
|
||
|
||
ben bunu matematik hocasına bir sorayım bakalım ne yapacak
|
||
|
||
ya bırakın bunları ben size bir lira veriyim de kurtulayım kafam karıştı valla matematiğim yok ki zaten iyice soğudum valla
|
||
|
||
Yöntem basit aslında kafa karıştırmışlar çok önceden çözmüştüm bunu
|
||
|
||
iyi de 30 lira vemişler tamam çırak 2 lirasını kendisine alınca 25 i karıştırmadan 30 olarak düşünelm zaten 5 lirayı geri götürürken 30 olacak ..sonra çırak 2 lira almıştı kaldı 28 lira giden yokki... 1liranın burada olduğu apaçık ortada...25 liraya vermek istemiş 5 liranın 2 sini kendi alıyor 3 lira verince 28 oluyor 2 lira da çırakta da bir şey değişmemiş ki bence haklısın miray ben anladım şahsen ..anlatabildim mi bu arada ![]()
|
||
|
||
| oradaki 27 liranın içinde zaten çırağın iki lirası var boşuna bi daha iki lira eklemek gerekmiyo 27 liranın üstüne sadece ve sadece 27 liraya 3 lira ekliyceksiniz sadece sonuç 30 yani bu soru sadece dikkat sorusu |
||
|
||
oradaki 27 liranın içinde zaten çırağın iki lirası var boşuna bi daha iki lira eklemek gerekmiyo 27 liranın üstüne sadece ve sadece 27 liraya 3 lira ekliyceksiniz sadece sonuç 30 yani bu soru sadece dikkat sorusu bencede dikkat sorusu soruyu tersten çözdüğün zaman 1 lira ortaya çıkıyor. 2lira çırakta 3lirayıda tekrar verdi 25 vardı zaten toplam 30
|
||
|
||
| Bence de kandırmaca çünkü 30 liraymış çocuklar 10 lr kira vermiş.Sonra bu teyp 2ira olmuş çocuklr 1'er liralarını almış 30-3=27 sonra çırak da 2 lirayı cebe atmış 27-2=25 işte bulundu.25+5=30 olay bu matematiğin çözemeyeceği şey yoktur:D |
||
|
||
| herbirinde 1 var etti 3 çıraktada 2 satıcıda 25 toplam 30
|
||
|
||
zihnim bulandı yhaa bu ne bölee!!
|
||