|
||
Ve en komiği de Hatırla Sevgili'de 72 yılından 5 sene geçti.Bakıyoruz Ali ve Rüya Defne'ye ismiyle hitap ediyor bu ne yaman çelişkidir evet hep arkadaşlarımla konuştuğum konudandır bu 5 sene öncesine kadar Rüya hala, Ali Defne abla diyordu Ve başka bir saçmalık da 5 sene de Ali ve Rüya nasıl o kadar büyüdü.Rüya 72'de 8 yaşındaydı oysa 77'de bakıyoruz üniversiteye hazırlanıyor!Yanlışım varsa düzeltin ![]()
|
||
|
||
| daha bunlar ne ki.. dizilerin nerdeyse her bölümünde bi mantık hatası yapılıyo..
|
||
|
||
| Dizilerdeki mantık hatalarına genel olarak bakarsak bir sürü örnek bulabiliriz.. 1. si sürekli bir anne ve bir babanın ayrılmasılması sonucu ortada kalan çocuklar..dizilerin çoğu böyle (bkz..Elveda derken, Aliye, Annem..)..bir de lise ortamı ve ergenlik dönemini saçma bir şekilde yansıtan diziler.. Küçük çocukların beynini yıkamak için içinde sihir büyü olan saçmalıklar..daha da sayabiliriz,şahsen ben bu yüzden hiç birini izlemem..zaten gündemde bir çok yeni dizi çıkıyor bir kaç bölümden sonra tutmayınca yayınlanmıyor... | ||
|
||
Lost tamamen mantıksız Adayı neresine soktu ki bu Ben? Saçmalık
|
||
|
||
daha bunlar ne ki.. dizilerin nerdeyse her bölümünde bi mantık hatası yapılıyo.. ![]() aynen ya bazen o kadar saçma oluyo ki.. bence bu mantık hataları bez bebek te çok yapılıyo
|
||
|
||
| bence dizilerdeki en büyük mantık hatası evin içine ayakkabılarla girmeleri oluyor. sonuçta bizim toplumumuzda yaygın olan bir alışkanlık olduğunu zannetmiyorum ve o tür diziler de zaten aba hep yabancı dizileri hatırlatıyor.. |
||
|
||
| Hatırla Sevgili de herşey siyah beyaz daha televizyon doğru düzgün yok ama duvarda renkli konser reklamı var konserdi herhalde ama renkliydi | ||
|
||
| Bir de bir film di tam olarak adını hatırlamıyorum ama Kurtuluş Savaşı yıllarını anlatan bir filmdi her yerde kocaman kocaman çanak antenler vardı.... | ||
|
||
Lost tamamen mantıksız kesinliklee ben hiç sevmiom o lostu zaten
Adayı neresine soktu ki bu Ben? Saçmalık ![]() |
||
|
||
| yaprak dökümünde necla ve cem piknikten geldi ve bahçede öpüştüler ve necla eve gitti...leylada onları görmüştü ve ayaklandı o sırada pencere kapalıydı fakat leyla cama gelmeden pencere ne hikmetse birden açıldı...yanileylanın açması olanaksız...ve ondan sonrada cemle göz göze geldiler.... | ||
|
||
elveda rumelide o dönem ramazanın yazın olmasına rağmen kışın ioruç tuttukları benim çok komiğime gitmişte bir yerde okumuştum bende ama daha farklı saçmalıklar vardı aklımda tek bu kaldı
|
||
|
||
güzelmiş..geçenlerde de ben rastgeldim..bir yaz dizisinde bu zamandan 6 ay sonraya geçildi..ama 6 ay sonra ne hikmetse hala yaz mevsiminde hala da ağustos ayındalardı..komiğime gitti
|
||
|
||
| bence dizilerin bu mantıksızlığı senaryo tamamen bitirilmeden filme başlaması ve senaryonun devamının getirilememesidir. böyle olunca böyle mantıksızlıklar ortaya çıkıyor |
||