mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Röportajlar - Basın

Konu: 'Deli' ödülle döner mi?

Sayfa: [ 1 ] 2

kaygusuz 18.02.2008 17:29:46
Bu şarkı Mor ve Ötesi'nin en iyi şarkılarından biri! Bu şarkı 2008'in hiti! Ama bu şarkı Eurovision'da birinciliği kapamayacak besbelli. Efendim; malumunuz 2008 Eurovision temsilcimiz (Kurbanımız mı desek?) Mor ve Ötesi, nihayet şarkısı 'Deli'yi cümle aleme dinletti. Biz de tam yerinde olaya kaynamak için cuma akşamı Tepebaşı'ndaki TRT stüdyolarına koştuk! Fikrim sabit. Hâlâ Mor ve Ötesi'ni Eurovision sahnesine konduramıyorum. "Şirket mirket anlamam" diyen bir grubun neden, niçin "Eurovision falan anlamam" demediğini anlayamıyorum. Neyse, madem olan oldu bir kere sevdiğimiz grubu destekleyelim değil mi?

"SAPIK BİR KLİP OLACAK"
Kargo ekibi, Aslı ve 'Deli'nin klibini çekecek yönetmen Ezel Akay tanıtımda ilk gözüme çarpan isimler. Hemen Ezel Akay'ın yanına gidiyorum. Kendisi bu konuda konuşmak istemese de bir iki cümle alıyorum ağzından... "Nasıl bir klip çekmeyi düşünüyorsunuz?" Gülerek "Sapık bir klip olacak" diyor. Herhalde benimle dalga geçiyor..."Anlamadım, sapık mı? Nasıl yani?" Şu cevabı veriyor Akay: Mor ve Ötesi'ni Eurovision'a seçmek nasıl sapıklıksa, benim klibim de öyle sapık olacak... Klibin etnik kokulu olmasını istiyor Ezel Akay ve Türk dünyasıyla rock dünyasını birleştireceğini söylüyor. "Ama şimdilik bu kadar bilgi yeter" buyuruyor. Bize de merakla klibi beklemek düşüyor. Davetliler stüdyoya alınıyor. Sunucumuz bugüne kadar Eurovision'a katılmış şarkıları hatırlatıyor. Tabii sunucu olarak gönül Bülent Özveren'i arıyor. Ve şarkı görücüye çıkıyor. Müthiş! Çok iyi, tam da Mor ve Ötesi'ne yakışacak bir şarkı 'Deli'. Hemen dilime dolanıyor, damarlarımda dolaşıyor. Buraya kadar süper! Mor ve Ötesi alnının akıyla geceden çıkıyor.
GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONU
Peki Eurovision'da 'Deli' iş yapar mı? diye sorarsanız, cevabım net: Umutsuzum. 1. Şarkı Türkçe! Baştan 1-0 mağlup başlıyoruz yani. 2. Son yıllarda Eurovision'da dekoltesi bol güzel kadınlar, acayip şovlar, çakkıdı çakkıdı şarkılar ya da Lordi gibi uçuk gruplar iş yapıyor. SMS'i toplayan kazanıyor. Kim bilir belki şarkının sağlamlığı, Harun'un sahne karizması başarı getirebilir. Ve fakat gerçekçi olmak gerekir! Hiç kuşkusuz Mor ve Ötesi kendilerine yakışan bir şarkı yaptılar ama artık saçmalığa dönmüş bu yarışmada başarılı olabileceklerini zannetmiyorum. Yine de Mor ve Ötesi'ni 'Deli' için tebrik ediyorum. İyi bir dereceyle dönseler de, dönemeseler de onlar her zaman gönüllerimizin şampiyonu. Ne diyelim, Allah kurtarsın!
AYŞE ÖZYILMAZEL günaydın

kaygusuz 18.02.2008 17:33:11
ayşe hanım emin olun klip harika olacak.şarkı türkçe diye dezavantajımız yok bence gururluyuz ana dilimizi kullandıgımız için ve çok iyi bir derece alacagız..duruşu ve imajı yeter eurovisiona.

morist 18.02.2008 17:43:10
evet dediği gibi nolursa olsun gönüllerimizin şampiyonu onlar...Smiley

ödül le dönmeleri gerekirr.. gerçi eurovision da .. Roll Eyes Shocked

burakpurple 18.02.2008 17:44:42
insanlar kafayı ödülle bozmuş.

mor ve ötesinin sırf örövizyon gibi bi yarışma için türkiyeyi temsil edebilecek bir değil tam üç şarkı hazırlaması bence size en büyük ödül.  Wink

hız 18.02.2008 18:43:15
insanlar kafayı ödülle bozmuş.

mor ve ötesinin sırf örövizyon gibi bi yarışma için türkiyeyi temsil edebilecek bir değil tam üç şarkı hazırlaması bence size en büyük ödül.  Wink
bence mor ve ötesi kafaları parayla bozmuş,üç şarkının hazırlanması bir ödül olsaydı diğer  2 şarkıyı da hemen ve bir ödül sevdiklerine bir armağan nasıl gönderilirse öyle göndermeleri gerekir.athena da duymuştuk

beyazz 18.02.2008 19:06:32
NEDEN dili o kadar önemsiyorlar  Huh en güzel örnek tarkan ın yakalarsam   Kiss şarkısı da türkçe ama........nekadar tutuldu hatırlarsınız

anarsist 18.02.2008 19:09:25
ııh bence ödülle falan dönmez daha önce de demiştim eurovision siyasi bir platforma dönüşmüş kalitenin kazanması bu gibi durumlarda zor görünür ama işallah yanılırım Undecided

rumeysa 18.02.2008 19:11:35
bence ödülle dönemezler, ama bizlerde zaten ödülle kafayi yemedik..
canlari sag olsun.. Smiley

deborah 18.02.2008 21:23:23
ya arkadaşlar ben bu yazıyı bugün okudum ama tam birşey bilmediğim için koymadım buraya..çünkü ezel akay falan diyor klip için..gerçek mi o Huh..çünkü ezel akay'ın mor ve ötesi hakkında pek de iyi düşüncesi yoktu 2005'de bir röportajda şöyle demişti..''Ben de Mor ve Ötesi’ni vasat buluyorum. Günümüzde rock müziğin politik bir misyonu kalmadı. Ama içten ve özgün bir şeyler söyleyen formunu bulacaktır''

ama herhalde bu yorum geride kaldı..neyse ya ben severim ezel akay'ı o çeksin klibi Wink

deborah 18.02.2008 21:26:10
bence ödülle dönemezler, ama bizlerde zaten ödülle kafayi yemedik..
canlari sag olsun.. Smiley
valla yaa onların ödül almasına gerek yok.. bizim kulaklarımızın pasını silsinler kafi..ki bunu da harika bir şekilde yapıyorlar..onları çok seviyoruz Kiss..

Let-Go 18.02.2008 21:34:27
1.olacaz  Cheesy
buraya yazdım   Wink

burakpurple 18.02.2008 21:40:53
1.olacaz  Cheesy
buraya yazdım   Wink

iç güdülerimde öyle diyor  Smiley

sunger 18.02.2008 21:45:09
ya biraz kuşkum var ama ku
şkumun nedeni şarkıdan değil Hani biraz daha sahne performansı.. Tabi Harun abinin o nur  yüzü yeterli olmuyor:) Ama mvö ye uzaylı kıyafeti giydirsek kesin 1. yiz kıs kıs da kıs kıs

kutlay 18.02.2008 21:53:55
ya bunu yazan bir kaç sene önce harun kimdir bilmeyen biridir kanıtım var eski bir yazısında kendi söylüyor şimdi bu kişinin söylediği açıkcası beni çok da ilgilendirmiyor
hatta kanıtımı da yazayım da tam olsun http://arsiv.sabah.com.tr/2004/09/13/gny/yaz1326-200-110-20040913-200.html
hem birinci olmak kimin umurunda böyle muhteşem bi şarkıyı dinleme şerefine nail olmak yeter bence Cheesy ama şarkıyı biraz uzatmalılar derim ben ayrıca playback yapmasınlar kuzum

tuğçee 18.02.2008 22:05:54
benim içinde ödül önemli değil ama ne biliyim yinede iyi bir sonuç alıcaz gibi geliyor.
mor ve ötesinden güzel bir şarkımız oldu önemli olan bu ama şimdi kötü bir sonuç alırsak ( bence iyi bir sonuç alıcaz)  her yerde insanın sinirini bozucak laflar dicekler. başkasının dediği önemli değil sonuçta biz seviyoruz ama yinede şahsen benim moralim bozulur. şarkınında Türkçe olması çok iyi bence sonuçta bizim dilimiz Türkçe.

Sayfa: [ 1 ] 2