|
||
sığınacak bişeyinin olmasını ister bence..
|
||
|
||
| Çünkü güvenmek ister.... | ||
|
||
| yardım isteyeceki,yalvaracak birilerini,bir şeyleri ister çünkü | ||
|
||
| belkide korkularını bastırmak için insan inanma gereği duyar... zorluklara düştüğünde yanında biri olmazsa Tanrı nın varlığını hissetmek ister belkide... |
||
|
||
| herşeyin bir tesadüf olmasına inanmak istemez bu yüzden kendine bir yaratancı arar | ||
|
||
| çünkü mutlu yaşamak istediği için | ||
|
||
| korktuğu için | ||
|
||
burdan da anlıyoruz ki insan arkasında bir destek hissetmeden yaşayamıyor
|
||
|
||
| çünkü her insanda inanç geni vardır... |
||
|
||
| insan inanacağı bir şey olmadan yaşayamaz...yaşaması için inanç gereklidir(her türlü inancı kastediyorum).inanma gereği duyar ve inanır... | ||
|
||
| insanlar birşeylere güvenmeye ihtiyaç duydukları için inanırlar | ||
|
||
| şüphesiz ki inancın başladığı yerde mantık yok olur.kim garanti verebilir inandığımız şeyin veya kişinin bize sonsuza dek sadık kalacağına?daima bizim arkamızda olacağına?kimse..yaşamımız boyu bizi sürplrizler bekler.hiç ummadığımız ve sonuna kadar güvendiğimiz inandığımız kişi bize ihanet edebilir.ya da tanrı örneğini verebiliriz.neden görmediğimiz duymadığımız bir şeye tüm benliğimzle inanırız?hayatımız boyu bize yardım mı edecek?hiç ters giden şeyler olmayacak mı?yine de inanırız..tanrı değil sadece kastettiğim bu herşey olabilir.bir insan olabilir,hayvan olabilir,hatta bir eşya..fakat anlatmak istediğim şu.hayatımızın her döneminde mantık işe yaramayabilir.kuşkusuz büyük bir bölümünde mantığı kullanırız ancak öyle zamanlar denk gelir ki çaresiz kalırız,içinde bulunduğumuz durum mantığın bile çözemeyeceği bir durumdur.işte o zaman mantık yerini inanca bırakır. | ||
|
||
| güçsüz olduğundan | ||
|
||
insanlar birşeylere güvenmeye ihtiyaç duydukları için inanırlar Kesinlikle..insanlardaki güven olmayınca zaten yaşamdan korkarlar bu yüzden inançlar vardır insanları ayakta tutan inançlar böyle sanıp güvenirler..
|
||
|
||
| insanlar zor durumda kaldıklarında boşlukta olduklarında bile hep yanlarında birilerinin olduklarını bilmek hissetmek isterler birilerinden yardım isterler ve bu yüzden hep birşeye inanma ihtiyacı duyarlar | ||