mor ve ötesi fan sitesi | forum (Arşiv Ana sayfa) => Röportajlar - Basın

Konu: Mor Ve Ötesi'ne yapılan eleştiriler haksız

Sayfa: [ 1 ] 2 3

deborah 22.02.2008 10:52:52
Mor Ve Ötesi'ne yapılan eleştiriler haksız

Deniyor ki Mor ve Ötesi Türk kültürünü temsil etmiyor. Biraz insaf. Bu adamlar aydan mı geldi? Buranın insanı, 'bu ülkenin evladı' değiller mi? Deniyor ki bunlar özenti. İngilizce şarkıya itiraz edenler şimdi şarkı Türkçe olunca ne diyeceklerini şaşırdıklarından özenti lafını ortaya attılar. Özenti olmak öyle bir şey ki, özenti polisliği yapsak ucu nereye varacak belli değil. Siz gitar çalmaya özentilik dersiniz, ben Mercedes'e binmeye. Nasıl ölçeceğiz? Özentimetreye mi üfleyeceğiz? Seninki kaç promil? Deniyor ki Mor ve Ötesi gibi muhalif/alternatif bir grubun, devletin kurumuyla ne ilişkisi var? Ne yani bir grubun duruş ve tavır sahibi olması için dağa mı çıkması gerekiyor? Türkiye'de Mor ve Ötesi'nin temsil ettiği tarzda bir müzik vardır. Bu müziği dinleyenler de vardır. Temsilse derdimiz, mor ve ötesi Türkiye'yi en az Kenan Doğulu kadar temsil eder. Deniyor ki şarkı güzel ama Eurovizyon'da iş yapmaz. 'Gidip Kemancı'da çalsınlar bu şarkıyı' diye yazmış biri. mor ve ötesi Kemancı'da çalmaz. Hiçbir zaman oranın grubu olmadı. Eski Peyote'de ve Captain Hook'da çalarlardı. Bilmeden sallamayalım, bir. O Kemancı çoktan kapandı, iki. Basında, Eurovizyon'da hangi şarkının kazanacağı konusunda uzmanlık taslayanların çoğunun 'Avrupa' tecrübesi 'Mahsun Kırmızıgül Paris'i fethetti' düzeyinde. Bu üç... Şarkıya gelince, çok beğendim. Şimdiden mırıldanmaya başladım. Hiç ödün falan vermeden kendi meşreplerince en iyi bildikleri tarzda hazırlamışlar. Tebrikler. Mor ve Ötesi'nin avukatı değilim. Sadece dinlediğim ve sevdiğim bir grubun Eurovizyon'a gitmesi hoşuma gidiyor. Onların bu sayede Avrupa'da falan değil de Türkiye'de daha fazla tanınacak olmalarını benzer gruplar için bir şans olarak görüyorum. Hepsi bu. Açıkça söylüyorum, Eurovizyon'da kaçıncı olacağını umursamıyorum. Eurovizyonu hiç ciddiye almadım. Sadece eğlence gözüyle baktım. Size de tavsiye ederim.

Mehmet TEZ-sabah

deborah 22.02.2008 10:54:54
Açıkça söylüyorum, Eurovizyon'da kaçıncı olacağını umursamıyorum. Eurovizyonu hiç ciddiye almadım. Sadece eğlence gözüyle baktım. Size de tavsiye ederim.

güzel bağladı yazıyı Mehmet TEZ Wink

asude 22.02.2008 11:32:53
Açıkça söylüyorum, Eurovizyon'da kaçıncı olacağını umursamıyorum. Eurovizyonu hiç ciddiye almadım. Sadece eğlence gözüyle baktım. Size de tavsiye ederim.

güzel bağladı yazıyı Mehmet TEZ Wink
evet güzel bir yazı olmuş  Wink

rainbow 22.02.2008 15:20:43
çok iyi açıklamış, takdir ettim (: sağol zehra Wink

immortal_deniz 22.02.2008 17:05:06
Zehra çok sağol ya..
Harika yazmış.Bunu yazıda bahsedildiği gibi düşünenlerin gözüne sokmak lazım..

özge zelal 22.02.2008 17:20:33
çok sağol. çok güzel açıklamış Smiley

-Bir Derdim Var- 22.02.2008 17:22:38

Çok güzel bir yazı teşekkürler

aarsızz 22.02.2008 17:27:48
Bunu yazıda bahsedildiği gibi düşünenlerin gözüne sokmak lazım..
[/quote
 Cheesy

mvo_only4me 22.02.2008 17:35:37
gercekten cok iyi aciklamis, paylastingiz icin tesekür ederim Cheesy

yumurta 22.02.2008 17:38:55
vaaaay yürü be mehmet tez kim tutar seni

ordinaryus 22.02.2008 17:53:33
güzel bir yazı olmuş. paylaşım için teşekkürler Smiley

burakpurple 22.02.2008 18:09:46
ben mor ve ötesinin bu ülkede yaşayan insanların çoğundan daha Türk olduklarını düşnüyorum.

derin miray 22.02.2008 18:34:30
eleştiriyi yapan insanlar ilk önce kendilerine şu soruyu sorayım:

mor ve ötesinden başka kim gidecekti ismail yk mı heh!..onlara kalırsa islamil yk nın gitmesi büyük bir avantaj olacak...bu sadece bir örnekti..vaktinde bu yarışmaya athena gibi bir alternatif grubu ve rock müzisyenleri de gitmiştir ama konu mor ve ötesi olunca iş değişiyor ne var yani savaş karşıtı.yönetim ve siyasi değerlerin ardında duran ciddi bir grup eroviztona gidince çok mu küçülüyor!... veya öyle bir grubun eurovisionun önemsemesi çok mu anormal bir durum!! onların seçimine kalsaydı bir çok saçma sapan müzisyen bile demeye çekindiğim insanlar bu sene de eurovisiona gidecekti...şarkının türkçe olmasıymış....ingilizce olsa "bunlar türkeçeyi savunanbir grup değiller miydi neden ingilizce??.." gibi saçma sapan sorular soracaklardı bu insanlar tam bir rock müzisyenine yakışan bir şarkı yapmış bir rock grubundan daha iyi ne bekliyorsunuz ellrine zil takıp oynasınlar mı!!!..yoksa altlarına kundura ayakkabı giyip dans mı etsinler!!! neredeyse yönelttikleri soruları bu nedenlere bağlayacaklar!!...bu kadar da seviyesiz insanlar!!!... bu kadar seviyesiz... tamam belki sevmeyebilirsiniz ama bir eksikleri olmasa bile saçma saçma nedenler ortaya çıkartmak sqadece laf kalabalığı.boş sözler şikayetleri sadece anlamsız birer gülücük!...kulakdan dolma sözlere inanlardan çıkıyor zaten bütün bu saçma eleştiriler!.. sadece cambazı dinleyenler çıkıyor bunlar yok ateistler gibi kafalarından uydurup bir şey söylüuyor bu insanlara yayılıyor başka hiç bir şer değil!!!....bbu sözlerim mor ve ötesi hakkında sadece 2004 yılına ait bilgisi olanlar için!!...biraz aratırsanlar amaçalarını iyi anlasınlar..sonra yaptıkları şarkıyı düşürmek için neden aramasınlar!!!!... mor ve ötesi hakkında anlamsız eleştiri yapanlara...

rumeysa 22.02.2008 19:54:04
güzel bir yazi olmus..
ellerine saglik mehmet beyin.. Wink

anarsist 22.02.2008 19:58:02
mehmet tez kim ya ne kadar güzel yazmış

Sayfa: [ 1 ] 2 3