|
||
| Madem ki herşey kaderimizde var o zaman neden biz günah işliyoruz veya işledigimiz günahlardan dolayı sorumlu oluyoruz... | ||
|
||
| bu soruya cevabı kaderi inanlar için yazarsak .. evet kaderimzde günah işlemek yazıyor ve bizde işliyoruz ve hayatta herşeyin karşılığınada inanıyorsak o günahında karşılığını bi şekilde alıyoruz .. aslında kaderimizi kendimiz çiziyoruz buyüzden sorumluyuz ki kader muhabbettinde şunu bilmeniz gerekir insanın doğacağı öleceği bi de evleneceği kişi belliymiş
|
||
|
||
| insan kendi kaderini kendi yaratir düsüncesindeyim.. | ||
|
||
| evet doğru her şey kaderimizde var ama her şey kaderimizde var diye oturup hiç çabalamazsak kaderimiz sadece hayal kırıklığı olur...aslında evet insanların kaderleri belli ama yalnız sonucunun senin yaptıklarına göre iyi ve kötü durumları var sadece | ||
|
||
insan kendi kaderini kendi yaratir düsüncesindeyim..
|
||
|
||
| eğer kaderimiz önceden yazılmışsa şeytanın işlerimize karışmasıda yazılmış mıdır??? gibi bir soru geliyor insanın aklına... | ||
|
||
| Belli bir kader vardır ama istersek biz bunu değiştirebiliriz. Mesela en ufağından örnek veriyorum. Ben bugün bilgisayarı açmasaydım belki de dersaneye 10 dk erken gidecektim. Belki o 10 dk içinde hayatımı değiştirecek birşey olacaktı. Yani bilgisayarı acmadığı farzedip erken gittiğimi sayarsak belki o sırada da ummadığım birşey olabilirdi.. Alın size kaderin değiştiğinin örneği... |
||
|
||
|
||
|
||
| kader diye bişey yok. kader kavramını geçmişte insanlara hükmetmeye çalışan gerçekten akıllı insanlar çıkartmışlardır. tanrının kendi kendine bişeyler belirleyip sonra bize bunu yaptın demesi kadar aptalca bi durum olamaz. ayrıca insan kavramını bu şekilde küçümsemeye kimsenin hakkı olamaz. kader dediğiniz şey sadece oyun olabilir. . tanrı kendi kendine bizi yaratıp sonra da sen bunu yaptın sen şunu yaptın demesi kadar absürt bi durum olabilir mi...? |
||
|
||
| bence kader vardır . insanlar hayatta yaptığı seçimlerle kaderine şekil verir .ancak bazen öyle bir şey olur ki (bu tesadüften çok bir yazgıdır ) kötü bir sonuçla karşılaşırsınız .neden böyle oldu ki dersiniz .bence kader yoktur demek tanrı yoktur demekle aynı anlamda |
||
|
||
Madem ki herşey kaderimizde var o zaman neden biz günah işliyoruz veya işledigimiz günahlardan dolayı sorumlu oluyoruz... aynı soruyu bende sormuştum. ama 2 cesit kader varmış: insanın kendi yarattıgı ve birde önceden yazılı. inanca göre insanlar kaderinin bir kısmını kendi belirler ama tüm olaylar tanrı tarafından bilinir.yani kader tam olarak insanın roman gibi yazılıları okuması degil, tiyatro gibi aralara doğaçlama serpiştirerek yasamasıdır
|
||
|
||
|
||
|
||
| belki herkesin yazılı bir kaderi vardır ama bunu yönlendirecek onlanlar bizleriz.yaptığımız tercihlerlere kadere biz yön veririz. | ||
|
||
kader diye bişey yok. kader kavramını geçmişte insanlara hükmetmeye çalışan gerçekten akıllı insanlar çıkartmışlardır. tanrının kendi kendine bişeyler belirleyip sonra bize bunu yaptın demesi kadar aptalca bi durum olamaz. ayrıca insan kavramını bu şekilde küçümsemeye kimsenin hakkı olamaz. kader dediğiniz şey sadece oyun olabilir. tanrı bizi yarattıktan sonra zaten bizim için en iyisini vermiş elimize şu an bir sınavdayız ve bu sınavda "kaderimizi belirleyeceğiz" Allah bizim yaratıcımız..dünyaya bizi getirirken her olasılığı bize vermiş zaten . tanrı kendi kendine bizi yaratıp sonra da sen bunu yaptın sen şunu yaptın demesi kadar absürt bi durum olabilir mi...?
|
||
|
||
| miraycım tanrı kendini kime kanıtlamaya çalışıyo peki? durduk yere kendine oyun mu yaratmış. | ||