mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Röportajlar - Basın

Konu: Nerede benim yarım bardak çayım?

Sayfa: [ 1 ]

kaygusuz 23.02.2008 02:06:42
Mor ve Ötesi'ni Türkiye'ye duyuran, ilk albümlerinin "ilk haberini" yapan bir gazeteci olarak, grubu yıllardır dikkatle izliyorum. Grup olarak kalmanın son derece güç olduğu bir sektörde yıllardır bir arada müzik yapmayı becerebilen Mor ve Ötesi'ni beğeniyle dinleyenlerdenim. TRT'nin Eurovision için bu gruba beste sipariş etmesini ise "cesur" bir karar olarak yorumlamıştım. Kurum'un, besteyle ilgili olarak "İlle de içinde Türk folklor motifleri olsun" şeklinde dayatmada bulunduğu haberlerine temkinli yaklaşmış, yine de uyarıda bulunmaktan geri durmamıştım. "Deli"yi dinleyince "dayatma"dan eser olmadığını görüp, rahatladım. Zaten benim tanıdığım Mor ve Ötesi de kendi doğrusundan şaşmazdı. "Deli"ye gelince... Birazdan yazacaklarım; gazeteci, eleştirmen ya da jüri üyesi Yüksel Aytuğ'un değil, sıradan müzik dinleyicisi Yüksel'in yorumudur. Yani, Eurovision şarkı yarışmasında eserlere SMS gönderen alelâde birinin izlenimleridir. Bu nedenle şimdiki satırlarımın TRT ve grup açısından daha büyük bir öneme haiz olduğunu düşünüyorum. Deli, Eurovision için "özel" olarak hazırlanmış bir şarkıdan ziyade, grubun müzikal çizgisini ısrarla koruyan bir "albüm" şarkısı. Bana göre bu, takdir edilmesi gereken bir durum. Eurovision'da SMS için eğilip, bükülmeyen, tavrından ve tarzından ödün vermeyen Mor ve Ötesi'ni kutluyorum. Sanırım bu şarkı, hayranlarının "endişelerini" de gidermiştir. Şarkıyı beğendim. Ancak tek eksiği, melodinin zirve yaptığı bir bölümden ve akılda kalıcı bir nakarattan yoksun oluşu... Şarkı bittiğinde insan içmeye hazırlandığı yarım bardak çayın, garson tarafından kendisine sorulmadan alınıp, götürüldüğü hissine kapılıyor. Yine de Mor ve Ötesi, "kemik" gurbetçi oylarının üzerine, artık rock müzik ile yatıp kalkan Avrupa'nın tarafsız oylarını da ekleyip, iyi bir sonuca ulaşacak gibi görünüyor.
.

kaygusuz 23.02.2008 02:08:17
yüksel aytugun yorumları için teşekkür ederiz.mor ve ötesi hiçbir zaman çizgisinden asla ödün vermeyecektir.yazı çok güzel olmuş begendim açıkçası.

gün_ışığı 23.02.2008 02:11:14
bende beğendim,güzel bir yazıymış. sağol Wink

zafer_bergama23 23.02.2008 08:52:37
grubun çizgisinden ayrılmadan böyle bir yarışma şarkısı yapmasından da bahsetmiş
çok güzel bir yazı .

asude 23.02.2008 09:57:39
bende beğendim gerçekçi bir yazı olmuş. Yüksel Aytuğ'a teşekkür ederiz.

immortal_deniz 23.02.2008 10:00:41
Güzel bir yazı olmuş.
Ama tavan yapan bir bölümden yoksun olduğunu düşünmüyorum.(bakınız bir ben deliden sonra nakarata girerken ışıkların kapandığı bölüm Cheesy)
Nakarat da kafiyesiz olabilir ama benim aklımda kaldı Grin

beyazz 23.02.2008 10:24:16
SANIRIM bu da sabah gazetesi...sabah gazetesi de paso morveotesini yazıyor  Grin

immortal_deniz 23.02.2008 10:26:58
Evet ya Sabah Eurovision'la kafayı bozmuş durumda Cheesy Grin

bir_derdim_var 23.02.2008 10:30:50
Çok iyi bir yazı..Heleşükür birileri adam akıllı gerçekten gözleyerek birşeyler söyledi..

deborah 23.02.2008 10:45:23
morlar hakkında yapılan eleştirilerin en güzeli bu başlık çok güzel yaa bende ilk baktığımda ne diyor bu adam falan dedim Cheesy..benim çayımı önümden habersizce almıyor garson,ben sevdim şarkıyı Smiley

aarsızz 23.02.2008 11:14:03
bence nakarat gayet de akılda kalıyor
yazı da süper olmuş teşekkürler Smiley

rainbow 23.02.2008 13:47:51
kendi fikirlerini gayet güzel anlatmış bence en azından başkaları gibi sadece birşeyler demek için yazmamış. teşekkürler ismail (:

ultraviyole ve ötesi 23.02.2008 14:37:55
Ama tavan yapan bir bölümden yoksun olduğunu düşünmüyorum.(bakınız bir ben deliden sonra nakarata girerken ışıkların kapandığı bölüm Cheesy)
Nakarat da kafiyesiz olabilir ama benim aklımda kaldı Grin
Bence de.Gayet güzel olmuş,solo katılırsa daha da güzel olur. Wink

ordinaryus 24.02.2008 18:56:06
nakarat ve melodi bölümlerine katılmasam da güzel bir yazı olmuş.  Wink Smiley

Sayfa: [ 1 ]