|
||
felsefe insanın düşünce dünyasıdır.legolarda bunların somutlaştırabilmenin en eğlenceli yollarından biridir.peki sizce legolar ve felsefenin bağdaşdığı en önemli nokta -somut örnekler verecek olursak -nedir? ![]() not: arkadaşlar,bu tuhaf soru ne yazıkki ödevim olur,fikirlerinizi ve yardımlarınız bekliyorum,şimdiden teşekkürler
|
||
|
||
| Bence ortak noktalari sunlar: Felsefe dedigimiz zaman ilk önce akla gelen sey düsünce özgürlügüdür ve dogmalar/ kurallar disinda yapabildigimiz ender seydir felsefi konular hakkinda düsünmek. Daha sonra bir fikire kendimizi yakin hisederiz ve daha ince ayrintilarini arastirir ve benimseriz o fikri ideolojiyi vs. Benimsedikten, anladiktan ve kabul ettikten sonra o felsefeye uyar ve hayatimizi ona göre yönlendirmeye calisiriz, ona göre hal ve haraketlerimizi, davranisimizi konusma bicimimizi belirleriz. Lego ile oynarkende bu asamalarin aynisini yasariz. Ilk önce önümüzde bir sürü parca durur ve bir özgürlük vardir. O parcalari (Felsefe de ki düsünceler) istedigimiz sekilde birbirleri ile birlestiririz. Bu sürecte yalniz her an yaptigimiz seyi degistirebiliriz, cünki lego parcalari birbirine yapisik degillerdir (düsüncelerimiz sabitlesesiye kadar uzun bir sürec gecer, ve fikirler degisebilir). Bitirdigimizi düsündügümzde ise ortaya bir yapi cikar. BU yapi bizim istegimiz, dileklerimiz ve düsüncelerimizden yola cikilarak yapilmistir. Yani bir sonuca variriz ve eger bundan memnunsak lego ile yaptigimiz evleri, gemileri, arabalari vesayre bozmayiz ve sonuctan mutluluk duyariz (felsefi düsüncelerde en sonunda vardigimiz fikir/ideoloji yi degistirmedigimiz gibi)...... ![]() Aklima ilk gelenler bunlar, umarim soruna uygun bir cevap olmustur....ödevinde basarilar ve iyi eglenceler.....güzel konuymus!
|
||
|
||
| felsefe insanın düşünce dünyasıysa legolarda hayalgücünün resmidir | ||
|
||
küçükken legolar yüzünden az ağlamadım... bencede dünyanın en müthiş oyuncakları ama küçük yaşta bence çünkü küçükken beynimiz şu anki kadar dolu olmuyor ve bu yüzden legolara istediğimiz gibi şekil verebiliyoruz.şu an elime lego alsam hiç bi halt yiyemem
|
||
|
||
| değişik bir konu ama çok güzel gerçektende.. Bence surada yoğunlaşsam iyi olcak insan elindeki küçük şeylerle büyür hiç elimizde büyük parçalarla oyuna başlayamayız parçalar yerine oturdukça zevk almaya başlarız hayatta böyledir yerine oturduğu zaman zevk almaya başlarız ve bunu hayalimizle süslediğimiz zaman ise mutluluktan havaya uçarız legolarda hayat gibi birleştirdikçe güzelleşiyor... kolay gelsin mordaş ödevinde... |
||
|
||
teşekkürler arkadaşlar,ben bu ödevi öğretmenime verdim öğretmenim beğendi ama ben tatmin olmamıştım.üç tane akademik makale gibi kompozisyon yazmak zorunda kalmıştım,o yüzden o zamanlar o kadar eğlenceli bir konu gibi gelmemişti.şimdi bakınca konu gerçekten eğlenceli,hele de çocukluğu legolar arasında geçmiş olan benim için bence legolar insana ne yapması gerektiğini sorgulatır,insana hayatta bir amaç edinmesi gerektiği izlenimini uyandırır.zihin bir amaç edinmeyi ve legoları o yönde birleştirmeyi hedefler.ve çocuk hayatta ne istediğini keşfetmeye çıkar o küçük küplerin arasında.felsefe de böyledir zaten,hayatı inceleme sanatıdır felsefe ve hayattaki küçük parçaların birleşmesiyle kendini tamamlar
|
||
|
||
sen vermişsin ödevini ama ben düşüncemi söylemek istedim legoda küçücük parçalarla istediğini yaparsın farkında olmadan garip nesneler çıkar mesela içindeki seni yansıtır ama onlar..felsefede kelimelerle oynarsın aynıdır aslında ve güzel bir ikilidir bence.. |
||
|
||
felsefe insanın düşünce dünyasıysa legolarda hayalgücünün resmidir işte aradıgım tarıf buu...bencede öyle(nasıl ıfade etsem dıe dusunodum sağ ol ya)
|
||