|
||
bence intikam duygusu insanın içinden gelen normal bir duygu. ama bir insan her ne olursa olsun iyiyliğinden ve dürüstlüğünden ödün vermemeleri .. olağan üstü durumlar olursa o hariç tabi... ben normal bir doğru bir duygu olduğunu düşünüyorum ya siz...??
|
||
|
||
| neyin intikamı olduğuna bağlı.kararsızım. | ||
|
||
| aslında intikam,öç falan bana göre değil...ama çok ciddi bir acı yaşatmışsa bana birisi çok pis intikam alırım..yani biraz da olaya bağlı.. | ||
|
||
| Bazı intikamlar vardır ki siz intikamınızı almasanız bile "O" kişi vicdan azabıyla uğraşır bi bakıma intikamınızı almış olursunuz..Ben doğru buluyorum.. eğer yaşamak istiyorsak savaşmak gerek bunun için intikam alınmalıdır. | ||
|
||
| ben dogru bulmuyorum, simdiye kadar canimi cok yakan oldu yinede hic intikam almadim. intikam alarak elime ne gecicek ki? sadece onun bana yaptigi kötülügün aynisni yapmis oluyorum ( yani onun durumuna düsüyorum) biri bana kötülük yaparsa neden ona kötülükle yanit vereyimki? bu dogru bir hareket olmaz. eger herkes birbirnden intikam alsa ooo... kisacasi dogru bulmuyorum ![]() |
||
|
||
aslında insanı yıpratan bir duygu olduğu için doğru değil ama biraz olaya göre de değişir. eğer biri canımı çok yaktıysa onunda canı fena yanar....
|
||
|
||
| bence her ne kadar kötü yönleri olsada intikam soguk yenen bir yemektir intikam insanın doğasında var... | ||
|
||
intikam almak yanlış bir şey ama birinden intikam aldığındaki duygu muhteşem bir şey
|
||
|
||
| bence intikam doğru bir duygu değil. sen zaten intikam almak için uğraşmazsan o kişi yaptığı şey için vicdan azabına uğrayacaktır.bırak o kendi kendine vicdan azabı çeksin. | ||
|
||
| yanlıştır ama rahatlatır.. | ||
|
||
| bence cok yanlış | ||
|
||
yanlıştır ama rahatlatır.. kesinlikle
|
||
|
||
| "evet bence doğru" hatta kesinlikle doğru! intikamını aldıktan sonra insanda böyle bir rahatlama hissi olur işte o çok güzel =) ama tabiki konuya göre de farklılık olabilir.. | ||
|
||
| Başka bir insana (ne yapmış olursa olsun) zarar veren herşey etik olarak yanlıştır. ama gel gör ki bazı insanlar kötülüğü hakediyorlar ama bu intikamın doğru bir hareket olduğunu göstermez yinede.. | ||
|
||
evet öldürmek dahil her türlü intikam zevk vericidir.. o neyin ne olduguna baglıdır... |
||