|
||
| Ben hiçbiri dedim..hepsi birbirinden kötü çünkü..sevmiyorum hiçbirini.. | ||
|
||
milliyetçilik ve komünizm komünist düzende ülke sınırları yada ırk millet gibi düşünceler yokki bana göre sosyalist ve milliyetçi olunabilir ama komünist ve milliyetçi olunamaz Evet doğru komünizmin en son aşaması olarak devlet ortadan kalkar yani sınırlar kalkar insanlar arasındaki farklılıklarda ortadan kaldırılmaya çalışılır bu şekilde ama bu demek değilki komünistler Anti-Emperyalist veya ulusalcı olamaz.Bazı komünistler Atatürk Milliyetçisi(Ne demek olduğunu önceki sayfalarda belitmiştim) Anti-Emperyalist ve Ulusalcıdır.Deniz Gezmiş, Nazım Hikmet, 68 kuşağındakiler günümüzde de Doğu Perinçek, Bedri Baykam gibi isimler bu çizgidedir bunu belirtmeye çalışıyorum.
|
||
|
||
| benim inandığım şu ki komünizmin de faşizmin de kötü yönleri var faşizmin bir başka boyutu caniliktir ama komünizmin de öyle çünkü komünizm bir süre sonra insanı hiçe saymaktır çünkü emeğe saygısızlıktır ve bu tartışmaları çok gereksiz buluyorum şu an komünistim diyen bir çok kişi atatürkçüyüm dese de sadece che hayranı..... halk neye inanacağını şaşırdı bu gereksiz kavgalar yüzünden sol atatürkü kendine sağ vatanı milleti kendine mal etti kurtuluşumuz ne komünizm ne fşizm atatürkün bize bıraktığı evladını büyütmek sahip çıkmak onu atıp yeni şeyler koymak değil bzi koruyacak sistemler bunlar olsaydı atamız getirirdi | ||
|
||
| Komünizm bir süre sonra insanı hiçe saymak değildir aksine insana ve insan emeğine daha önceden hiç kimsenin vermediği önemi verir.Marks'ın işçi ve proleterya ya verdiği önem bunu en iyi açıklar.Belki şu noktada şunu belirtiyor olabilirsin bir sosyalist toplumda senin veya benim son model ve en pahalı cep telefonları kullanması yasaktır.Buna dayanarak insanı hiçe sayıyor diyebilirsin.Ama olaya bu kadar yüzeysel ve kabada bakamazsın.Bir düşünsene niye yasak? Eşitliği savunduğu için yasak ve ülkede bir taraftan sen son model cep telefonları son model arabalarla ve para banyosuyla keyif yaparken aynı ülkede bir taraftanda bazı insanların gecekondularda yaşamasına ve işsizlikten karnını doyuramamasına gönlü el vermediği için yasak. | ||
|
||
bence böyle bi başlığın açılması kötü olmuş ![]() |
||
|
||
kesınlıkle ATATÜRKÇÜLÜKKK!!
|
||
|
||
Komünizm bir süre sonra insanı hiçe saymak değildir aksine insana ve insan emeğine daha önceden hiç kimsenin vermediği önemi verir.Marks'ın işçi ve proleterya ya verdiği önem bunu en iyi açıklar.Belki şu noktada şunu belirtiyor olabilirsin bir sosyalist toplumda senin veya benim son model ve en pahalı cep telefonları kullanması yasaktır.Buna dayanarak insanı hiçe sayıyor diyebilirsin.Ama olaya bu kadar yüzeysel ve kabada bakamazsın.Bir düşünsene niye yasak? Eşitliği savunduğu için yasak ve ülkede bir taraftan sen son model cep telefonları son model arabalarla ve para banyosuyla keyif yaparken aynı ülkede bir taraftanda bazı insanların gecekondularda yaşamasına ve işsizlikten karnını doyuramamasına gönlü el vermediği için yasak. Herkesin eşit miktarda kazanması herkesin eşit çalışmasını gerektirir o zaman.Biri 10 saat biri 1 saat çalışıp aynı parayı alırsa buna da eşitlik diyemeyiz heralde.
|
||
|
||
Komünizm bir süre sonra insanı hiçe saymak değildir aksine insana ve insan emeğine daha önceden hiç kimsenin vermediği önemi verir.Marks'ın işçi ve proleterya ya verdiği önem bunu en iyi açıklar.Belki şu noktada şunu belirtiyor olabilirsin bir sosyalist toplumda senin veya benim son model ve en pahalı cep telefonları kullanması yasaktır.Buna dayanarak insanı hiçe sayıyor diyebilirsin.Ama olaya bu kadar yüzeysel ve kabada bakamazsın.Bir düşünsene niye yasak? Eşitliği savunduğu için yasak ve ülkede bir taraftan sen son model cep telefonları son model arabalarla ve para banyosuyla keyif yaparken aynı ülkede bir taraftanda bazı insanların gecekondularda yaşamasına ve işsizlikten karnını doyuramamasına gönlü el vermediği için yasak. Herkesin eşit miktarda kazanması herkesin eşit çalışmasını gerektirir o zaman.Biri 10 saat biri 1 saat çalışıp aynı parayı alırsa buna da eşitlik diyemeyiz heralde. |
||
|
||
bence böyle bi başlığın açılması kötü olmuş ![]() Bence kötü falan olmamış.Aksine herkesin burda fikir alışverişinde bulunması ve birşeyler öğrenmesi çok iyi. |
||
|
||
kesınlıkle ATATÜRKÇÜLÜKKK!! ![]() Her zaman.. |
||
|
||
| sosyalist görüşüm her zaman daha baskındır çünkü ben değil biziz biz olmadıkça ben olmak da bi anlam ifade etmiyor | ||
|
||
Komünizm bir süre sonra insanı hiçe saymak değildir aksine insana ve insan emeğine daha önceden hiç kimsenin vermediği önemi verir.Marks'ın işçi ve proleterya ya verdiği önem bunu en iyi açıklar.Belki şu noktada şunu belirtiyor olabilirsin bir sosyalist toplumda senin veya benim son model ve en pahalı cep telefonları kullanması yasaktır.Buna dayanarak insanı hiçe sayıyor diyebilirsin.Ama olaya bu kadar yüzeysel ve kabada bakamazsın.Bir düşünsene niye yasak? Eşitliği savunduğu için yasak ve ülkede bir taraftan sen son model cep telefonları son model arabalarla ve para banyosuyla keyif yaparken aynı ülkede bir taraftanda bazı insanların gecekondularda yaşamasına ve işsizlikten karnını doyuramamasına gönlü el vermediği için yasak. Herkesin eşit miktarda kazanması herkesin eşit çalışmasını gerektirir o zaman.Biri 10 saat biri 1 saat çalışıp aynı parayı alırsa buna da eşitlik diyemeyiz heralde.ben çözümleneceğini sanmıyorum insanda zekayı görmezsen azmi görmezsen insanın emeğinin ne değeri kalır ama demokratik bir toplumda öyle mantar zenginler olmaz yani aslolan demokrasiyi korumak iltiması rüşveti önlemek |
||
|
||
Komünizm bir süre sonra insanı hiçe saymak değildir aksine insana ve insan emeğine daha önceden hiç kimsenin vermediği önemi verir.Marks'ın işçi ve proleterya ya verdiği önem bunu en iyi açıklar.Belki şu noktada şunu belirtiyor olabilirsin bir sosyalist toplumda senin veya benim son model ve en pahalı cep telefonları kullanması yasaktır.Buna dayanarak insanı hiçe sayıyor diyebilirsin.Ama olaya bu kadar yüzeysel ve kabada bakamazsın.Bir düşünsene niye yasak? Eşitliği savunduğu için yasak ve ülkede bir taraftan sen son model cep telefonları son model arabalarla ve para banyosuyla keyif yaparken aynı ülkede bir taraftanda bazı insanların gecekondularda yaşamasına ve işsizlikten karnını doyuramamasına gönlü el vermediği için yasak. Herkesin eşit miktarda kazanması herkesin eşit çalışmasını gerektirir o zaman.Biri 10 saat biri 1 saat çalışıp aynı parayı alırsa buna da eşitlik diyemeyiz heralde.sosyalizmdeki eşitlik anlayışı bu değilki zaten sen 10 saat çalış o 1 saat çalışsın aynı parayı alın oradaki eşitlik kavramı emeğinin karşılığını alma çalıştığına eşit olarak |
||
|
||
Komünizm bir süre sonra insanı hiçe saymak değildir aksine insana ve insan emeğine daha önceden hiç kimsenin vermediği önemi verir.Marks'ın işçi ve proleterya ya verdiği önem bunu en iyi açıklar.Belki şu noktada şunu belirtiyor olabilirsin bir sosyalist toplumda senin veya benim son model ve en pahalı cep telefonları kullanması yasaktır.Buna dayanarak insanı hiçe sayıyor diyebilirsin.Ama olaya bu kadar yüzeysel ve kabada bakamazsın.Bir düşünsene niye yasak? Eşitliği savunduğu için yasak ve ülkede bir taraftan sen son model cep telefonları son model arabalarla ve para banyosuyla keyif yaparken aynı ülkede bir taraftanda bazı insanların gecekondularda yaşamasına ve işsizlikten karnını doyuramamasına gönlü el vermediği için yasak. Herkesin eşit miktarda kazanması herkesin eşit çalışmasını gerektirir o zaman.Biri 10 saat biri 1 saat çalışıp aynı parayı alırsa buna da eşitlik diyemeyiz heralde.sosyalizmdeki eşitlik anlayışı bu değilki zaten sen 10 saat çalış o 1 saat çalışsın aynı parayı alın oradaki eşitlik kavramı emeğinin karşılığını alma çalıştığına eşit olarak evet aynen öyle.. benim de çevremdekilere analatamadığım esas konulardan biri de şu eşitlik meselesi herkes bana aynı örneği veriyor zaten 10 saatle 1 saat çalışan bir tutulursa bu eşitliğin özüne uymaz ki?bunun neden bu kadar anlaşılmaz olduğunu anlayamıyorum.. |
||
|
||
Komünizm bir süre sonra insanı hiçe saymak değildir aksine insana ve insan emeğine daha önceden hiç kimsenin vermediği önemi verir.Marks'ın işçi ve proleterya ya verdiği önem bunu en iyi açıklar.Belki şu noktada şunu belirtiyor olabilirsin bir sosyalist toplumda senin veya benim son model ve en pahalı cep telefonları kullanması yasaktır.Buna dayanarak insanı hiçe sayıyor diyebilirsin.Ama olaya bu kadar yüzeysel ve kabada bakamazsın.Bir düşünsene niye yasak? Eşitliği savunduğu için yasak ve ülkede bir taraftan sen son model cep telefonları son model arabalarla ve para banyosuyla keyif yaparken aynı ülkede bir taraftanda bazı insanların gecekondularda yaşamasına ve işsizlikten karnını doyuramamasına gönlü el vermediği için yasak. Herkesin eşit miktarda kazanması herkesin eşit çalışmasını gerektirir o zaman.Biri 10 saat biri 1 saat çalışıp aynı parayı alırsa buna da eşitlik diyemeyiz heralde.sosyalizmdeki eşitlik anlayışı bu değilki zaten sen 10 saat çalış o 1 saat çalışsın aynı parayı alın oradaki eşitlik kavramı emeğinin karşılığını alma çalıştığına eşit olarak evet aynen öyle.. benim de çevremdekilere analatamadığım esas konulardan biri de şu eşitlik meselesi herkes bana aynı örneği veriyor zaten 10 saatle 1 saat çalışan bir tutulursa bu eşitliğin özüne uymaz ki?bunun neden bu kadar anlaşılmaz olduğunu anlayamıyorum.. |
||