|
||
sosyalist ve kemalistm. aslında harun abnn felsefesi nede olsa o da felsefeci
|
||
|
||
| Ben, bir insanın hem Atatürkçü, hem Sosyalist olabileceğine inanmıyorum. Fakat her iki ideolojinin de ortak yanları olduğundan bir insanın her ikisinde de haklı ve doğru taraflar bulması olağandır. Diğer taraftan, Atatürk milliyetçiliğinde anlayamadığım bir şeyler var. Bir sınır içinde yaşayan herkesi Türk kabul eden ve bu "sonradan oluşturulmuş" Türk ulusunun iyiliğini savunan bir milliyetçiliği anlayabiliyorum. (Bir yerde ırk belirtmeyen, sadece vatandaşlık belirten bir tanım olduğu için de bu noktada çok yerinde ve mantıklı buluyorum) Diğer taraftan, Atatürk'ün Türk Tarih Kurumu aracılığıyla Orta Asya Türklerinin tarihini bu yeni tanımlanan "Türk" lerin tarihi olarak gösterip, okullarda bu yönde eğitim yapılması, önceden tanımlanan Türk tanımından çok biraz daha ırka dayalı bir anlayışın hüküm sürdüğünü gösteriyor. Bu durumda "kendini Türk saymamakla suçlanan Kürtleri" gayet iyi anlıyorum. Eğer Atatürk'ün milliyetçiliği sadece birincisinden ibaretse (işin ekonomik boyutu hariç) sosyalizmle hiç olmazsa bu alanda- bağdaşabilir. Aksi takdirde Atatürk milliyetçiliği şoven bir tutum içine girer ki bu, bir sosyalist için kabul edilemez bir şeydir. |
||
|
||
| Zaten günümüzde kemalizm die bi ideolojimidir nedir artık neyse..?YOKOLMUŞTUR Mesela;Atatürkçülükde özelleştirme desteklenen bir olaydır.Ama şu şartla; ülke bizim yasalarımıza şartlarımıza uymak zorundadır!.Günümüzde ise zaten bizim yasalarımızı başkaları koymuyor mu..? Dış güçlerin emirleri altında değil mi yasalarımız..?Eee o zaman nerde kaldı yok öle mi böle mi cart mı curt mu die tartıştığınz atatürkçülük..? PeeeHH :PSizle hala bunu kabu ledemiyorsunuz..? UYUYAN ATATÜRKÇÜLER.... |
||
|
||
| Artık uzatmayalımbence bu tartışmayı çünkü atatürk sosyalist değil, milliyetçiydi. milliyetçi bir insanı da sosyalist olarak görmek, budalalık olur. ayrıca unutmayın ki arkadaşlar; bi sosyalist olmasamda sosyalist nazım'ı sürgüne gönderen de, mustafa suphi ve arkadaşlarını karadeniz'de bogduranda atatürk'tü. en can alıcı nokta ise şudur bence; 12 eylül faşist darbeyi yapan ve sosyalist\komünistleri işkencelerden geçirenler de, kendilerini atatürk'ün askerleri olarak savunuyorlardı. | ||
|
||
| Artık uzatmayalım diyorsun kendi kendine saçma sapan yorumlar atıp tutuyorsun ATATÜRK DÜNYANIN VE TÜM ZAMANLARIN EN BÜYÜK LİDERİDİR KEMALİZM DE SONUNA KADAR SÜRECEKTİR FAŞİZM İLE ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİ BİR TUTAN DA SENİN GİBİ CAHİLLERDİR Önce ATATÜRK milliyetçiliği neymiş öğren de gel aslında senin gibi biri bunu da anlayıp öğrenemez ya neyse.. | ||
|
||
| Atatürk'ün yaptığı o kadar fedakarlık senin gibilere değmezmiş ben daha 18 yaşındayım ve ölene kadar Atatürk'ümüzün yolundan ilerleyeceğim Yaşasın Kemalizm Yaşasın Kemalistler! Ayrıca Deniz Gezmiş Samsun'dan Ankara'ya Atatürk yürüyüşü düzenleyen bir Marksistti!! |
||
|
||
| Evet Atatürk büyük bi liderdi bunu kimse inkar edemez ve de Deniz Gezmişte Marksistti bunda bi şey yok ki bende Marksistim ne var bunda yani niye ayıp bi şeymiş gibi üstüne basa basa söylüyorsun ki.Yanlız şunu belirtmem gerek günümüzde Atatürkçülüğün sanki Sosyalizm/Komünizmden çok farklı, zıt, sanki taban tabana zıt ideolojilermiş gibi gösterilmesinden feci derecede rahatsızlık duyarım, aynı şekilde Atatürkçülüğünde sadece milliyetçilikten ibaret olduğunu sananlardanda.Kafada sıkmabaş türban bende Atatürkçüyüm bende Atatürkçüyüm diye ağlayanlar var ki akıllara ziyan.Sorsan Atatürk ilkelerini bilemez.Atatürkçülük Atatürk ilkelerini benimsemektir, bu ilkelerin arasında devrimcilik te vardır.Sen kafada sıkmabaş türban, üstünde tesettür, bi erkek gördü mü 10 metre kaçarak nası devrimci olacaksın, yoksa islami devrim mi bu?Bu da Atatürkçülükle ne kadar örtüşür değil mi?Yani sonuç; Atatürkçülük sadece milliyetçilikten ibaret değil ki Komünizm/Sosyalizmle tamamen zıt ideolojiler olsun. | ||
|
||
| Sen beni yanlış anladın ben sadece orda bir Marksist'in Atatürk yürüyüşü düzenlediğini belirttim(çünkü diğer arkadaş Atatürkü sevmediğini söylüyor)Ayrıca Deniz Gezmiş'e de büyük bir saygım vardır ki Marksist arkadaşlarım var. | ||
|
||
| aslında Atatürkçü Ve Solcu Bi İnsanım Ama Benimki Başkalıraya Daha Yakın Olduğu İçin Anarşist dedim:D:D | ||
|
||
| Bence de şu dewrim denen arkadaş saf saf konuşmuş Atatürk'ün milliyetçiliğini faşizmle karıştırmış. Alıntı 12 eylül faşist darbeyi yapan ve sosyalist\komünistleri işkencelerden geçirenler de, kendilerini atatürk'ün askerleri olarak savunuyorlardı. sen onların gerçek atatürkçü olduklarına mı inanıyorsun?ohoo o zaman bugün atatürkçüyüm diye car car konuşan akp ye de atatürkçü dersin sen!Alıntı sosyalist nazım'ı sürgüne gönderen de, mustafa suphi ve arkadaşlarını karadeniz'de bogduranda atatürk'tü Eğer birazcık tarih okusan olayları neden sonuca dayandırsan onu yapan da atatürktü bunu yapan da atatürktü demezdin!
|
||
|
||
| yaptığımız muhabbete bakın içten parçalanıyoruz akp nin pisliklerine bakacağımıza..... yazdıklarını okurken bazılarınızın içim parçalandı böyle insanlar için mi kurtarıldı ülke dewrim bizim postal yaladığımzı falan söyleyeyip boş boş konuşuyorsun aklınca aydınsın değil mi şu gidişatımız tek bir şeyin habercisi osmanlı dağılma dönemi tarih tekerrür ediyor derler ya o işte..... yalancı aydınlar, fakir aç halk kendini düşünen siyasetçiler dış borç iç savaş...... | ||
|
||
| tabiki kemalistlik, Milliyetçilik |
||
|
||
| sosyalist | ||
|
||
atatürkçülüğüm hep en öndedir.. ATATÜRKÇÜLÜK yok olmamıştır ,yok olmak üzere değildir,sonuna dek devam edecektir.bunu hiç bir güç ,gerçekleştiremeyecektir,gerçekleştiremezde!.. |
||
|
||
| diyalektik metaryalizmi kavramdan sosyalizm ordanda bunun zorunlu sonucu olacak komunizm cigisinde konusanlardan korkmusutururum cünkü bir fasistden daha tehlikeli olabiliyorlar.konuya baktıgımdada sosyalist fikilerini bunun felsefi yönüyle desteklemedikleri için temelden çürük ideolojik fikirlere rasladım.4 sık isaretleme hakkı nedir insan 4 sey aynı anda olamaz.oluyorsa hiç birsey değildir zaten.hurafelerle dolu ideolojileri sevmiyorum çünkü bi iki yüzlülük bi çürüme seyrediyorum... anarsizmmi sosyalizmmi? bir devrimci buna karar vermelidir. reformistler ve gericilerde bölüsebilir diğer sıkları kendi aralarında.ama hepsi aynı yola cıkar.devrimin önündeki yolu tıkamak. ve pratiğe dökülmeyen hiç bi teori gerceklesmemiştir.sözde herkez hersey olabilir masa basında klavye tusalarına dokunarak.bunda farklı olma cabası da göz ardı edilmemeli.buram buram temeli bos düşünceler burnumun direğini kırdı. ya bi anarşist nasıl bu toplulugun içinde bulunabilir.senin karsı cıkman gereken bir sürü sey var.koyun olmamalı hiç bi zaman insan.ama insaların %98 inin koyun olduguda bir gercektir. |
||