mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Felsefe

Konu: Siyasi görüş ve hayat felsefesi açısından kendinizi hangilerine yakın görüyorsun

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [ 10 ] 11 12

anarsist 06.06.2008 14:56:01
ya bi anarşist nasıl bu toplulugun içinde bulunabilir.senin karsı cıkman gereken bir sürü sey var.koyun olmamalı hiç bi zaman insan.ama insaların %98 inin koyun olduguda bir gercektir.

bir anarşistin karşı çıktığı bir sürü şey vardır ama bir anarşistin desteklediği bir sürü şey de vardır
örneğin toplum
anarşistler toplum olma bilincine özen gösterir her,bireysel özgürlük ama toplum olma bilinci isterler

bir_derdim_var 06.06.2008 15:02:38
Sosyalistim.
Ama bir bölgede değilde tüm dünyada uygulanması gerektiği görüşünü savunuyorum.
Bir nevi Troçkizm yani.

vivo 07.06.2008 15:42:36
açıkcası sundan ve ya bundan degilim.sadece özgürlük istiyorum.insanları sınıfsal ayrımdan koparan bi felsefe yok bence

bilmececi??? 07.06.2008 15:51:34
İnsanları sınıfsal ayrımdan koparan değil sınıfsız ve tamamıyle eşit bir toplum yaratma amacı güden sosyalizm var ve bazıları bunu anlamamakta hala ısrar ediyor.(Sözüm sana değil yanlış anlama)

gecelerinyargıcı 16.06.2008 22:14:02
Kemalist / Atatürkçü
sosyalist

eşitlik,özgürlük,demokrasiden yanayım..

smiley000 17.06.2008 20:30:18
atatürk ün kurduğu cumhuriyeti destekleyen ve savunan,anarşist,bazen feminist tarafı ağır basan bir sosyalist  Grin

PurpLe_aNd_BLack 19.06.2008 19:17:25
ATATÜRKÇÜ

seliiin 20.06.2008 09:29:20
bunlardan hiç anlamıyorum karışık ve saçma geliyor  Huh

ay_sebo 20.06.2008 17:02:41
bana kalırsa bu soruya verilen tüm cevapların Kemalist/Atatürkçü olması gerekirdi.yazık..

anarsist 21.06.2008 16:09:24
bana kalırsa bu soruya verilen tüm cevapların Kemalist/Atatürkçü olması gerekirdi.yazık..
bu senin düşüncendir
lütfen kendi kalıplarını başkalarına uydurmaya çalışma....!!
kim ne isterse onu olur,özgür irade yani..

mornil 22.06.2008 10:49:21

bende kemalistim fakat söylediklerin hiçde hoş değil sözdede olsa düşünce özgürlüğü var kimseyi düşüncelerinden dolayı savunduklarından dolayı yargilayamazsın

moron 22.06.2008 13:12:48
ya bi anarşist nasıl bu toplulugun içinde bulunabilir.senin karsı cıkman gereken bir sürü sey var.koyun olmamalı hiç bi zaman insan.ama insaların %98 inin koyun olduguda bir gercektir.

bir anarşistin karşı çıktığı bir sürü şey vardır ama bir anarşistin desteklediği bir sürü şey de vardır
örneğin toplum
anarşistler toplum olma bilincine özen gösterir her,bireysel özgürlük ama toplum olma bilinci isterler

"birey ve toplum" ne kadarda zıt kaldı demi.toplumda çürüdü senin bütün bireysel özelliklerin zaTen. ben böyle düşünüyorum. insanları toplu halde tutmak bi otoritenin bi mülkiyetin sonucuysa mülkiyete ve otoriteye karsı olmak toplumu ve onun getirdiği özsel yozlasmayı redetmektir.
böyle bi karsı görüş getirelibilir bu dediğine ama belirteyim ben bu karsı görüşüme katılmıyorum Smiley

ÖZUGE 22.06.2008 16:36:36
ülkücü

anarsist 23.06.2008 12:48:51

örneğin toplum

"birey ve toplum" ne kadarda zıt kaldı demi.toplumda çürüdü senin bütün bireysel özelliklerin zaTen. ben böyle düşünüyorum. insanları toplu halde tutmak bi otoritenin bi mülkiyetin sonucuysa mülkiyete ve otoriteye karsı olmak toplumu ve onun getirdiği özsel yozlasmayı redetmektir.
böyle bi karsı görüş getirelibilir bu dediğine ama belirteyim ben bu karsı görüşüme katılmıyorum Smiley

insanları toplu halde tutmak bir otoritenin sonucuysa dediğin gibi toplumun getirdiği özsel yozlaşma reddedilebilir.
ama konuya anarşistlerin gözünden bakacak olursak,bu felsefenin temelinde bildiğin gibi bireysel özgürlük yatar.insandır temel olan.
ama anarşistler toplum olmanın faydaları üzerinde de dururlar.
bireysel özgürlüğün olduğu ama bir arada da yaşanılabildiği bir toplum isterler.zaten anarşistlerin temel hedefi insanın kendi kendini idare ettiği,hür bir düzen yaratmaktır.bunun için de ister istemez toplum olma bilinci çıkar ortaya.
ancak toplumsallaşmanın bireysel özgürlük üzerinden yapılması kaidesiyle

büşra deniz akıncı 23.06.2008 13:42:04
Ben Kemalist sosyalist ve milliyetçi dedim..
Bu arada arkadaşlar biraz saçma cevaplar da gördüm..Bir kişi hem anarşist hem komunist hem sosyalist nasıl olur bilemiyorum..Anarşizm devlet gibi baskıcı kurumları istemeyen bir anlayıştır..İnsanın doğasında iyi olduğunu onu kötü yapanın baskıcı kurumların ve güçlerin(devlet gibi ) olduğunu savunurlar..Yani bi düzen arayışları yoktur insanın doğal yaşamında bırakılmasını isterler falan filan..Peki anarşist bir insan neden sosyalizm komunizm gibi bir DEVLET yönetim biçimini ya da sadece yönetim biçimini savunur aynı anda ya da şöyle sorayım nasıl? savunur..Kendi savunduğu sistemin olmayacağını bilir de sosyalistlik de var ben de mi der??Bu lafım gerçek anarşistlere değil o hem devlet yönetme sistemini savunup hem de anarşist olduğunu söyleyenlere..İnsanlar bir şeyi araştırıp öğrenmeden neyi savunduğunu bilmeden böyle ben şundanım bide şundan şundan dememeli..Böyle böyle kavramlar çarptırılıyor işte sosyalistlere bile anarşist denebiliyor..

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [ 10 ] 11 12