|
||
Ben Kemalist sosyalist ve milliyetçi dedim.. Dediklerinize katılıyorum lakin ben de şunu anlayamadım.Bir insan hem sosyalist hem de milliyetçi fikri aynı anda nasıl savunabilir?Savunuyorsa da benim bildiğim buna nasyonal sosyalizm deniyor yani bu da direk olarak faşizm demek.Öyleyse bu şekilde nasıl kemalizmi de işaretliyebiliyorsunuz ?
Bu arada arkadaşlar biraz saçma cevaplar da gördüm..Bir kişi hem anarşist hem komunist hem sosyalist nasıl olur bilemiyorum..Anarşizm devlet gibi baskıcı kurumları istemeyen bir anlayıştır..İnsanın doğasında iyi olduğunu onu kötü yapanın baskıcı kurumların ve güçlerin(devlet gibi ) olduğunu savunurlar..Yani bi düzen arayışları yoktur insanın doğal yaşamında bırakılmasını isterler falan filan..Peki anarşist bir insan neden sosyalizm komunizm gibi bir DEVLET yönetim biçimini ya da sadece yönetim biçimini savunur aynı anda ya da şöyle sorayım nasıl? savunur..Kendi savunduğu sistemin olmayacağını bilir de sosyalistlik de var ben de mi der??Bu lafım gerçek anarşistlere değil o hem devlet yönetme sistemini savunup hem de anarşist olduğunu söyleyenlere..İnsanlar bir şeyi araştırıp öğrenmeden neyi savunduğunu bilmeden böyle ben şundanım bide şundan şundan dememeli..Böyle böyle kavramlar çarptırılıyor işte sosyalistlere bile anarşist denebiliyor.. |
||
|
||
| Milliyetçiliği yanlış anlama ülkücü değil milliyetçilik..Benim bahsettiğim atatürk milliyetçiliği bir nevi o da Atatürkçülüğe çıkıyor yani..Millletimi seviyorum vatanımı seviyorum..Bu çarptırılmış milliyetçilik değil benim ki..Bri şehit düştüğünde bunu acısını ta içinde hissetmek nefret ettiğin biri de olsa insan olduğu için sevmek onu..Benim savunduğum çok farklı..Biliyordum böyle bir yorum alacağımı ama yine de işaretledim..Sosyalizmi ise dünya çapında değil çinkü bu ütopik artık bence türkiye sınırları içinde savunuyorum..Ve Atamı da tabi ki çok seviyorum..Benim sinirlendiğim nokta burda pazardan karpuz seçer gibi şık seçenlere..Bu kadar..Ayrıca bir kişiye faşist demek senin için ne kadar basit..İnan tanısan aslında yanıldığını anlarsın..Aslında buraya böyle yorum yazmak da saçma insan kendisini 2 3 kelimeyle nasıl anlatır ki ben yapamam..Kendi içimde çelişkilerim ve bunlar sonucunda vardığım sonuçlarla ulaştığım görüşlerim var bunları özetleyip yazmaya çalışmam benim içn de bir hataydı.. | ||
|
||
Milliyetçiliği yanlış anlama ülkücü değil milliyetçilik..Benim bahsettiğim atatürk milliyetçiliği bir nevi o da Atatürkçülüğe çıkıyor yani..Millletimi seviyorum vatanımı seviyorum..Bu çarptırılmış milliyetçilik değil benim ki..Bri şehit düştüğünde bunu acısını ta içinde hissetmek nefret ettiğin biri de olsa insan olduğu için sevmek onu..Benim savunduğum çok farklı..Biliyordum böyle bir yorum alacağımı ama yine de işaretledim..Sosyalizmi ise dünya çapında değil çinkü bu ütopik artık bence türkiye sınırları içinde savunuyorum..Ve Atamı da tabi ki çok seviyorum..Benim sinirlendiğim nokta burda pazardan karpuz seçer gibi şık seçenlere..Bu kadar..Ayrıca bir kişiye faşist demek senin için ne kadar basit..İnan tanısan aslında yanıldığını anlarsın..Aslında buraya böyle yorum yazmak da saçma insan kendisini 2 3 kelimeyle nasıl anlatır ki ben yapamam..Kendi içimde çelişkilerim ve bunlar sonucunda vardığım sonuçlarla ulaştığım görüşlerim var bunları özetleyip yazmaya çalışmam benim içn de bir hataydı.. Tamam demek istediğini çok iyi anladım.Ayrıca ben faşist demedim lütfen dikkatli oku orayı.Zaten bir insana tanımadan faşist yorumu yapmak saçma olur.Ben sadece bu faşizm oluyor dedim.Neyse ben senin anlatmak istediğini anladım kusura bakma...
|
||
|
||
Sevindim o zaman
|
||
|
||
| Gözdeniz arkadaşıma katılıyorum.Hem Milliyetçi hem Sosyalist olunmaz olunursa bunun literatürdeki adı Hitler'in Nasyonal Sosyalizmidir yani kısaca faşizm.Önceki mesajlarımda bi insan hem milliyetçi hem komünist olabilir diye bir mesaj yazmıştım bunu o an yanlış yazmışım hemen düzeltiyorum milliyetçi değil ulusalcı olur. Milliyetçilik ile ulusalcılık farklı şeylerdir Atatürk milliyetçiliği ulusaldır, milliyetçilik ise tamamen ülkü ocaklarının ön gördüğü Türk-İslam sentezine dayanan ve faşizmi öngörmekten başka bir şey değildir.Hala da Atatürkçülüğü ve milliyetçiliği bir tutan arkadaşlar var.Atatürk'ünkü ulusalcılıktır bunun milliyetçilikle yani bugün ülkü hareketinin ve Mhp nin öngürdüğü milliyetçilikten çok farkı vardır.O zaman hala da Atatürkçü-Milliyetçi gibi yorumlar yazmayın bence çünkü Atatürkçülük milliyetçilik demek değildir.Çünkü Atatürk milliyetçi değildi ki ulusalcıydı.Bi kere milliyetçilik sağ bir ideolojidir o halde Atatürk'e ve devrimlerine de sağ demiş gibi bir şey çıkıyor ortaya.Tr.wikipedia adresine ulusalcılık yazın bi okuyun o zaman faşist milliyetçilikle ve normal milliyetçilikle ulusalcılık arasındaki dağlar kadar farkı anlarsınız aynı zamanda Atatürkçülüğün de sadece milliyetçilikten ibaret olmadığınıda. |
||
|
||
| Canım arkadaşım bilmececi..Beni tamamen yanlış anlamışsın..Ben ne Atatürkçülüğe milliyetöilik dedim ne de nasyonalliği savundum..O şıklarda ülkücülük ve milliyetçilik diye ayrılmış sadece bilmem gözün gördü mü..Ulusalcılık olsaydı onu işaretlerdim zaten..Bu bir..İkincisi ben yazımın neresinde atatürkçülük sadece milliyetçilikdir demişim bunu da anlamamışsın..Ben atatürk millliyetçiliği diyorsam bunun ulusalcılık olduğunu senin çıkarıp bana yüklenmemen gerekiyordu..üçüncüsü ise bunu gökdenize de söyledim ve yanlış söyledim onun için ama senin için uygun olacak..Bir kişinin ne olduğuu iki mesajla karar veremezsin..Kısacası benim ne demek istediğimi hiç anlamamışsın..Atatürk'ü savunuyorsam onun millliyetçiliğini de savunucam tabi..Bunu saptırıp ülkücülükten faşistliğe beni yargılaman çok ağır ve gerçekten buraya saçma olmuş..Ayrıca ben sosyalistim ama bu sınırlar içinde diye de söylemişim daha önce dünya çapında ütopik bence demişim ona niye karşı çıktın bunu da saçma buldum..Neyse bu da 4 dü sanırım..Bence bir kişiyi hemen öyle yargılamamalısın hele de mesajlarını bile doğru düzgün okumadan bunu hiç yapmamalısın.. | ||
|
||
| bir tarafım komünist daha çok atatürkçülük ağır basıyor |
||
|
||
| ilgiLenmiyorum... | ||
|
||
Canım arkadaşım bilmececi..Beni tamamen yanlış anlamışsın..Ben ne Atatürkçülüğe milliyetöilik dedim ne de nasyonalliği savundum..O şıklarda ülkücülük ve milliyetçilik diye ayrılmış sadece bilmem gözün gördü mü..Ulusalcılık olsaydı onu işaretlerdim zaten..Bu bir..İkincisi ben yazımın neresinde atatürkçülük sadece milliyetçilikdir demişim bunu da anlamamışsın..Ben atatürk millliyetçiliği diyorsam bunun ulusalcılık olduğunu senin çıkarıp bana yüklenmemen gerekiyordu..üçüncüsü ise bunu gökdenize de söyledim ve yanlış söyledim onun için ama senin için uygun olacak..Bir kişinin ne olduğuu iki mesajla karar veremezsin..Kısacası benim ne demek istediğimi hiç anlamamışsın..Atatürk'ü savunuyorsam onun millliyetçiliğini de savunucam tabi..Bunu saptırıp ülkücülükten faşistliğe beni yargılaman çok ağır ve gerçekten buraya saçma olmuş..Ayrıca ben sosyalistim ama bu sınırlar içinde diye de söylemişim daha önce dünya çapında ütopik bence demişim ona niye karşı çıktın bunu da saçma buldum..Neyse bu da 4 dü sanırım..Bence bir kişiyi hemen öyle yargılamamalısın hele de mesajlarını bile doğru düzgün okumadan bunu hiç yapmamalısın.. Ya arkadaşım şimdi de sen beni yanlış anladın.Ben şurayı önceki sayfalarda dahil okuduğum zaman Atatürkçülükle milliyetçiliği bir tutan bir sürü yazı gördüm ben bunlara yazdım senle bi ilgisi yok.Seninde savunduğun şey benimkinden farklı değil ki niye hala polemik yaratıyorsun.Sende Atatürk milliyetçiliği yani ulusalcılık ile kaba milliyetçiliğin farkında olanlardansın ben bunu demeye çalışıyorum ayrıca sana faşist diyen de yok.Sözlerimi tamamen yanlış anlamışsın senin düşüncelerin, tek bir ülkede sosyalizmi savunman dışında bana ters değil ben sadece önceki mesajlarda sadece Atatürkçülükle milliyetçiliği aynı zanneden bir sürü mesaj gördüm ve bu yukarıda bahsettiğim kavramlar arasındaki farkları belirttim.Yoksa bunun senle bir ilgisi yok.
|
||
|
||
| Mesajlarının üstünde o konuyla ilgili bir tartışma vardı onun üstüne geldi..Ben de mesajını onların üstüne okudum o yüzden oldu o zaman.. | ||
|
||
ya bi anarşist nasıl bu toplulugun içinde bulunabilir.senin karsı cıkman gereken bir sürü sey var.koyun olmamalı hiç bi zaman insan.ama insaların %98 inin koyun olduguda bir gercektir. bir anarşistin karşı çıktığı bir sürü şey vardır ama bir anarşistin desteklediği bir sürü şey de vardır örneğin toplum anarşistler toplum olma bilincine özen gösterir her,bireysel özgürlük ama toplum olma bilinci isterler "birey ve toplum" ne kadarda zıt kaldı demi.toplumda çürüdü senin bütün bireysel özelliklerin zaTen. ben böyle düşünüyorum. insanları toplu halde tutmak bi otoritenin bi mülkiyetin sonucuysa mülkiyete ve otoriteye karsı olmak toplumu ve onun getirdiği özsel yozlasmayı redetmektir. böyle bi karsı görüş getirelibilir bu dediğine ama belirteyim ben bu karsı görüşüme katılmıyorum ![]() insanları toplu halde tutmak bir otoritenin sonucuysa dediğin gibi toplumun getirdiği özsel yozlaşma reddedilebilir. ama konuya anarşistlerin gözünden bakacak olursak,bu felsefenin temelinde bildiğin gibi bireysel özgürlük yatar.insandır temel olan. ama anarşistler toplum olmanın faydaları üzerinde de dururlar. bireysel özgürlüğün olduğu ama bir arada da yaşanılabildiği bir toplum isterler.zaten anarşistlerin temel hedefi insanın kendi kendini idare ettiği,hür bir düzen yaratmaktır.bunun için de ister istemez toplum olma bilinci çıkar ortaya. ancak toplumsallaşmanın bireysel özgürlük üzerinden yapılması kaidesiyle |
||
|
||
Ben Kemalist sosyalist ve milliyetçi dedim.. bir kişi hem sosyalist hem komünist hem anarşist nasıl olabilir?demişsin.cvplamaya calısayım;A' eğer sosyalist ise sosyalist ekonominin zorunlu sonucu olan komünist toplumun bilincidedir-yani kısaca sosyalist olan A aynı zamanda komünistim demiyorsa bile.sosyalist oldugu için komünizmle bi alıp vermediği yoktur.yani bu iki kavram çelişki haline düşmezlerBu arada arkadaşlar biraz saçma cevaplar da gördüm..Bir kişi hem anarşist hem komunist hem sosyalist nasıl olur bilemiyorum..Anarşizm devlet gibi baskıcı kurumları istemeyen bir anlayıştır..İnsanın doğasında iyi olduğunu onu kötü yapanın baskıcı kurumların ve güçlerin(devlet gibi ) olduğunu savunurlar..Yani bi düzen arayışları yoktur insanın doğal yaşamında bırakılmasını isterler falan filan..Peki anarşist bir insan neden sosyalizm komunizm gibi bir DEVLET yönetim biçimini ya da sadece yönetim biçimini savunur aynı anda ya da şöyle sorayım nasıl? savunur..Kendi savunduğu sistemin olmayacağını bilir de sosyalistlik de var ben de mi der??Bu lafım gerçek anarşistlere değil o hem devlet yönetme sistemini savunup hem de anarşist olduğunu söyleyenlere..İnsanlar bir şeyi araştırıp öğrenmeden neyi savunduğunu bilmeden böyle ben şundanım bide şundan şundan dememeli..Böyle böyle kavramlar çarptırılıyor işte sosyalistlere bile anarşist denebiliyor.. +ANARŞİŞT nasıl olunabilir demişsin bunada söyle cvp vermeye calısayım;anarşizm ve [sosyalizm(komünizm)] her ikside özel mülkiyete buna bağlı olarak sömürüye.kişinin bir baska kişi üzerindeki ezici baskısına karsıdırlar/b] sosyalizm bireyin kurtulusu için toplumun kurtulusunu öngürürken anarşistler önce birey derler..devletkonusuna gelince zaten sosyalizmin üst evresi komünizmde özel mülkiyetin ortadan kalkısyla birlikte devlette ortadan kalkar. bu yüzden anarşizm ve soyalim(komünizm)'in çelişen yönleri olmasına rağmen uzlasmaz değillerdir.- ama; atatürkcülük-kemalizm(milliyetcilik) ve sosyalizm uzlasmaz çelişki halindedir.bende bunu idrak edemedim.eleştirisinide yapmak istemiyorum. not;eleştiride bulunurken insnlar okusun öyle gelsin tarzında cümleler kurma itici olursun eger iyi bişey diyorsan bile olayı güç savasına döndürmeye gerek yok. saygılar sevgiler(: |
||
|
||
| şu an ülkemdeki hiç bir görüşü benimsemiyorum.insanlar belli düşünceleri kullanarak birbirlerini ezmeye çalışıyorlar bütün kesimler için aynı şeyi düşünüyorum. Ben dinlere eşit davranan bir devlet, anlayışlı ve karşıt fikirlere tahammüllü bir halk isaterdim. İnsanların birbirine bön bön bakıp gerici-ilerici sağcı-solcu ülkücü-komünist muhabbetine girmeden insan oldukları için sevilmelerini sayılmalarını isterdim... | ||
|
||
bana kalırsa bu soruya verilen tüm cevapların Kemalist/Atatürkçü olması gerekirdi.yazık.. bu senin düşüncendir lütfen kendi kalıplarını başkalarına uydurmaya çalışma....!! kim ne isterse onu olur,özgür irade yani.. bana kalırsa bu soruya verilen tüm cevapların Kemalist/Atatürkçü olması gerekirdi.yazık.. bende kemalistim fakat söylediklerin hiçde hoş değil sözdede olsa düşünce özgürlüğü var kimseyi düşüncelerinden dolayı savunduklarından dolayı yargilayamazsın kimseye kalıplarımı uydurmaya çalışmıyorum kimseye de böyle düşün demiyorum.söylediğimin de arkasında duruyorum herkesin bizim şu anda Atatürk sayesinde buralara geldiğimizi bilmesi ve sonuna kadar onun düşüncelerinin arkasında durup uygulaması gerektiğini düşünüyorum.evet bu da benim düşüncem kimsenin de düşüncelerimi söylememi engelleme hakkı yok sanırım.saygılar.. |
||
|
||
| ATATÜRKÇÜ | ||