mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Felsefe

Konu: Siyasi görüş ve hayat felsefesi açısından kendinizi hangilerine yakın görüyorsun

Sayfa: 1 2 3 4 [ 5 ] 6 7 8 9 10 11 12

İrem_94 15.04.2008 18:32:16
Atatürkçü,sosyalist  Wink

ahmet347 15.04.2008 19:02:40
Sosyalist,Komünist,Anarşist ve Feminist.Atatürkçü yanımıda unutmamak lazım.
Ama en ağır basan Sosyalist ve Anarşist yönüm.Tabi Feminizmi unutmak olmaz.Başka feminist yazan görmedim ama 11 oy var şuan.Laf olsun diye mi oyladınız çözemedim.

Öyle ki felsefe sınavında anarşizmle ilgili bir soru çıkmıştı ve bütün sınıf benim ilgi alanım olduğunu söyleyip benden kopya beklemişti.Vermedim tabi.Kendileri öğrensinler.40 yılın başı okulda iyi birşey öğrenecekler onuda kendileri öğrensinler istedim.

feminist? hiç o yanını görmedik Smiley

gözdeniz 16.04.2008 20:47:27
evet ATATÜRKÇÜLÜK boş !.. Eğlen çoŞşş!...
Atatürkçülük boş ne demek ya?Sizin bu mesajı yazarken kafanız iyiydi bence...Biz sayılı Atatürkçünün kaldığı bu ülkede Atatürkçülüğü haklı olarak yaymaya çalışırken Atatürkçülük boş demek Atatürke saygısızlık yapmak ne kadar saçma birşey..Birşeylerin devamını isterken sizin gibi zihniyete sahip olan insanlar çıkıveriyor ve herşeyi mahvediyor..Bir de mor ve ötesi fanısınız..Bence burada yeriniz yok..Hepimiz Atatürk çocuğuyuz..Yazdıklarınıza dikkat edin..

dewrim 27.04.2008 20:54:43
Atatürkçülük boş ne demek ya?Sizin bu mesajı yazarken kafanız iyiydi bence...Biz sayılı Atatürkçünün kaldığı bu ülkede Atatürkçülüğü haklı olarak yaymaya çalışırken Atatürkçülük boş demek Atatürke saygısızlık yapmak ne kadar saçma birşey..Birşeylerin devamını isterken sizin gibi zihniyete sahip olan insanlar çıkıveriyor ve herşeyi mahvediyor..Bir de mor ve ötesi fanısınız..Bence burada yeriniz yok..Hepimiz Atatürk çocuğuyuz..Yazdıklarınıza dikkat edin..

ben ne dediğimin farkındayım. Ama siz bazı şeylerin farkında değilsiniz!. hem kemalist hem solcu olan zihniyet saçmalıktır !.ittihat terakki zihniyetinin politik devamı olan kemalist  cumhuriyet halk partisi, tarihinin hiçbir döneminde solcu olmamıştır, olmayacaktır.
chp, devlet ve asker kökenli bir parti olarak kurulmuş, sırtını halka dayamamış, dayanak gücünü işçi ve köylülerin oluşturduğu emekçi kesimlerden değil, egemenlerden ve elitist burjuvaziden almıştır.
dünya çapında hem 'devletçi' hem 'milliyetçi' olup kendisini solcu ve sosyal demokrat olarak tanımlayan başka bir parti, örgüt ya da yapılanma yoktur.
pardon vardır; ip ( işçi partisi ), dsp ( demokratik sol parti ) gibi partiler de chp ile aynı yoldadır...
bu üç parti, mevcut sistem tarafından anarşist devrime giden yolun önüne konulan barikatlardır. oligarşinin "kimilerini sağcı yapamadık, hiç değilse devrimci de olmasınlar" mantığına hizmet etmekten başka bir şeye yaramamaktadırlar. bu hesapta, deniz baykal, zeki sezer ve doğu perinçek gibi insanlar, oynadıkları rolü ve rolün gereklerini de gayet iyi bilmektedirler; hiçbiri masum, cahil, bilgisiz ve saf insanlar değildir!
bir ek not olarak: cumhuriyet halk partisi'nin üye olduğu sosyalist enternasyonal'in gerçek 'sosyalist enternasyonal' ile bir alakası yoktur. bugünkü sosyalist enternasyonal(!)e üye olan avrupalı liberal partilere baktığımızda, bunu kolaylıkla anlayabiliriz.
biraz sadeleştirirsek: herhangi bir sosyoloji sözlüğünü açıp
<milliyetçi + devletçi> karışımından elde ettiğimiz sonuca = "faşist" demek
abartılı olmayacaktır.
türkiye tarihi boyunca, kapitalist sistem tarafından işçi ve köylülerden oluşan emekçi halkların önüne "solcu" sıfatıyla sürülen erdal inönü, bülent ecevit, doğu perinçek, deniz baykal, zeki sezer gibi insanlar, halkın solu ve solculuğu: "halktan ve sınıf mücadelesinden kopuk, elitist ve adeta uzaydan gelmişçesine halka ve yurduna yabancı bir olgu" olarak kavramasından başka bir amaca hizmet etmemişlerdir.
oysa ki bu insanların ve içinde oldukları yapıların hiçbiri, ne politika ne söylem ne de duruş olarak diğer sağ partilerden farklı değildir. zaten mevcut egemen sistemin kendisi de sağ ve sol arasında böylesine bir farksızlık ve kimliksizlik oluşturmak istemektedir. bu partiler, halkın oyları ile grup oluşturabildikleri parlementoda kendi çıkarları gereğince sağ ya da sol(!) partilerden milletvekilleri transfer edebilirler. bununla birlikte, bu sol(!) partilerin çatısı altına giren milletvekilleri de kolaylıkla kendi şahsi çıkarları doğrultusunda sağ partilere geçiş yapabilirler. bu açıdan: chp, akp, mhp, dsp, sp, dyp, anap gibi düzen partileri arasında hiçbir fark yoktur. bu siyasi oluşumların hepsi, birbirilerinin varlığı sayesinde varolabilmektedirler. biri olmaz ise diğeri de olmaz. biri diğerinin varlık gerekçesidir. 2007 genel seçimleri sonucunda oluşan mevcut parlemento yapısına baktığımızda, chp'nin içerisinde yer alan ve kökeni sağ olan birçok milletvekili; bunun en yalın ispatıdır.

anarsist 02.05.2008 17:58:26
dünya çapında hem 'devletçi' hem 'milliyetçi' olup kendisini solcu ve sosyal demokrat olarak tanımlayan başka bir parti, örgüt ya da yapılanma yoktur.
pardon vardır; ip ( işçi partisi ), dsp ( demokratik sol parti ) gibi partiler de chp ile aynı yoldadır...
bu üç parti, mevcut sistem tarafından anarşist devrime giden yolun önüne konulan barikatlardır. oligarşinin "kimilerini sağcı yapamadık, hiç değilse devrimci de olmasınlar" mantığına hizmet etmekten başka bir şeye yaramamaktadırlar. bu hesapta, deniz baykal, zeki sezer ve doğu perinçek gibi insanlar, oynadıkları rolü ve rolün gereklerini de gayet iyi bilmektedirler; hiçbiri masum, cahil, bilgisiz ve saf insanlar değildir!
sözlerinin burasına katılıyorum.dediğin gibi kesinlikle dünya üzerinde hiç kimse kendini hem devletçi hem de solcu ilan edemez.

kübeva_h 03.05.2008 15:23:19
milliyetçi.

bilmececi??? 07.05.2008 20:13:24
''Ülkücü''
Deeeermişim şaka şaka tabi ki de Komünizm - Sosyalizm ve Atatürkçü/Kemalist aynı zamanda da eşitliğe aşırı derecede düşkün olduğum için ben bir erkek olmama rağmen çok hafiften feminizm bile var ama onu işaretlemedim.

gözdeniz 07.05.2008 21:11:01

ben ne dediğimin farkındayım. Ama siz bazı şeylerin farkında değilsiniz!. hem kemalist hem solcu olan zihniyet saçmalıktır !.ittihat terakki zihniyetinin politik devamı olan kemalist  cumhuriyet halk partisi, tarihinin hiçbir döneminde solcu olmamıştır, olmayacaktır.
chp, devlet ve asker kökenli bir parti olarak kurulmuş, sırtını halka dayamamış, dayanak gücünü işçi ve köylülerin oluşturduğu emekçi kesimlerden değil, egemenlerden ve elitist burjuvaziden almıştır.
bir ek not olarak: cumhuriyet halk partisi'nin üye olduğu sosyalist enternasyonal'in gerçek 'sosyalist enternasyonal' ile bir alakası yoktur. bugünkü sosyalist enternasyonal(!)e üye olan avrupalı liberal partilere baktığımızda, bunu kolaylıkla anlayabiliriz.
biraz sadeleştirirsek: herhangi bir sosyoloji sözlüğünü açıp
<milliyetçi + devletçi> karışımından elde ettiğimiz sonuca = "faşist" demek
abartılı olmayacaktır.
türkiye tarihi boyunca, kapitalist sistem tarafından işçi ve köylülerden oluşan emekçi halkların önüne "solcu" sıfatıyla sürülen erdal inönü, bülent ecevit, doğu perinçek, deniz baykal, zeki sezer gibi insanlar, halkın solu ve solculuğu: "halktan ve sınıf mücadelesinden kopuk, elitist ve adeta uzaydan gelmişçesine halka ve yurduna yabancı bir olgu" olarak kavramasından başka bir amaca hizmet etmemişlerdir.
oysa ki bu insanların ve içinde oldukları yapıların hiçbiri, ne politika ne söylem ne de duruş olarak diğer sağ partilerden farklı değildir. zaten mevcut egemen sistemin kendisi de sağ ve sol arasında böylesine bir farksızlık ve kimliksizlik oluşturmak istemektedir. bu partiler, halkın oyları ile grup oluşturabildikleri parlementoda kendi çıkarları gereğince sağ ya da sol(!) partilerden milletvekilleri transfer edebilirler. bununla birlikte, bu sol(!) partilerin çatısı altına giren milletvekilleri de kolaylıkla kendi şahsi çıkarları doğrultusunda sağ partilere geçiş yapabilirler. bu açıdan: chp, akp, mhp, dsp, sp, dyp, anap gibi düzen partileri arasında hiçbir fark yoktur. bu siyasi oluşumların hepsi, birbirilerinin varlığı sayesinde varolabilmektedirler. biri olmaz ise diğeri de olmaz. biri diğerinin varlık gerekçesidir. 2007 genel seçimleri sonucunda oluşan mevcut parlemento yapısına baktığımızda, chp'nin içerisinde yer alan ve kökeni sağ olan birçok milletvekili; bunun en yalın ispatıdır.

Ben burada Chpyi savunduğumu söylemedim.Chp sözde Kemalist boş bir parti.Dsp,ödp gibi pkk sempatizanı partilerin ne olduğunu ben de biliyorum.Benim burda kızdığım nokta senin Atatürkçülük boş demen.Atatürkçülük asla boş birşey olamaz ve ATATÜRK'ÜN OLMADIĞI BİR SOL DA DÜŞÜNÜLEMEZ.Nasıl bir düşünce yapısına sahip olduğunuzu bilmiyorum ama Atatürkçülük boş demeniz bana düşünceleriniz hakkında fikri yeterince verdi.Ayrıca Atatürk gerekirse Türk devletçiliğine “devlet sosyalizmi” denebileceğini belirtmişti. Ancak kurduğu sistemin asla Batıdan veya başka bir yerden esinlenmeyen, Türk milletinin özgün eseridir demişti.Ve ayrıca Atatürk'ün milliyetçilik kavramı tamamen emperyalizme,ülke içindeki bölünmelere karşı gelen bir milliyetçilikti.Irkçılık değil!Atatürk'ün milliyetçiliği tamamen emperyalizme karşı bir millet bütünlüğünü temsil ediyordu.Burada aşırı milliyetçilikten bahsetmiyoruz.
O zaman Deniz'ler Yusuf'lar Hüseyin'ler neden Atatürk'ün izinden gitti.Çünkü bu ülkenin Kemalizme ve Kemalist devrime ihtiyacı var!

boru 08.05.2008 14:57:25
kemalist(atatürkçü) olup sosyalist olunmaz beyler bayanlar.2 sinden birini seçin.Gerçi siz daha sosyalizm in s sini bilmiyorsunuzdur. görende atatürk ü sosyalist sanacak. işçi düşmanları sizi.

bilmececi??? 08.05.2008 16:23:10
kemalist(atatürkçü) olup sosyalist olunmaz beyler bayanlar.2 sinden birini seçin.Gerçi siz daha sosyalizm in s sini bilmiyorsunuzdur. görende atatürk ü sosyalist sanacak. işçi düşmanları sizi.
Öncelikle üslubuna dikkat et sonra bana sosyalizm - komünizm hakkında neler okudun onu söyle.Hem kemalist hem de sosyalist öyle bir güzel olunur ki...Şu işçi düşmanı lafına da bi anlam veremedim ben hem sosyalistim diyorum hem de sen bana işçi düşmanı diyorsun bu konu hakkında bilgi eksikliğin olduğu nerden belli...

gözdeniz 08.05.2008 19:13:01
Alıntı sahibi: bilmececi???
Hem kemalist hem de sosyalist öyle bir güzel olunur ki...
Aynen katılıyorum.Bakınız Mustafa Kemal Atatürk ne demiş : "önce maddeyi anladım sonra sosyalist oldum"

lel92 08.05.2008 19:44:54
"Dsp,ödp gibi pkk sempatizanı partilerin ne olduğunu ben de biliyorum." Allah aşkına ödp nin neresi pkk sempatizanı nasıl böyle bir partiye pkk sempatizanı dersin.

gecelerinyargıcı 08.05.2008 19:48:10
Kemalist,Atatürkçü

gözdeniz 08.05.2008 20:20:50
"Dsp,ödp gibi pkk sempatizanı partilerin ne olduğunu ben de biliyorum." Allah aşkına ödp nin neresi pkk sempatizanı nasıl böyle bir partiye pkk sempatizanı dersin.

Ufuk Uras'ın arkasındaki Apo posteri size neyi çağrıştırdı?

bilmececi??? 08.05.2008 21:08:21
Ödp yi bilmem ama dsp pkk sempatizanı bir parti değildir.Zaten dsp son seçimlerde chp ile birleşti (tabi buna rağmen sonuç yine hüsran ama şimdi o konulara girmeyim) dsp nin ideolojisi sosyal demokrat ve kemalizmdir yani dsp nin pkk ile hiç bir ilgisi yoktur.

Sayfa: 1 2 3 4 [ 5 ] 6 7 8 9 10 11 12