|
||
Atatürk milliyetçisiyim daha bu ifadeyi kendine zimmetleyen siyasi parti yok
|
||
|
||
| Arkadaşlar hem sosyalist-komünist hemde Atatürkçü olunmaz yazmışsınız.Ama bizim komünist olduğumuz Atatürkçülüğü sevmediğimiz anlamına gelmez.Tamam Atatürk o dönem için komünizme karşı çıkmış olabilir ama bu demek değildir ki ben Atatürkü sevmiyorum veya 6 oku benimsemiyorum.Bi kere komünizm nedir?Üretim araçlarının ortak mülkiyetine dayalı bir politik harekettir.Her konuda eşitliği benimser emperyalizme kapitelizme faşizme (aşırı milliyetçiliğe karşı çıkar) İşç sınıfının giderek güçlenerek burjuva yani zengin işveren patronlarının egemenlğine son vermeyi amaçlar.Peki Atatürkçülük nedir?Atatürkçülük ise Atatürk ilkeleridir 6 oktur.(Laiklik-Devrimcilik-Milliyetçilik-Halkçılık-Cumhuriyetçilik-Devletçiliktir)Yani üretim araçlarının ortak mülkiyetine dayalı ve eşitliği savunan bir ideolojiyi savunmak Atatürkçülükten tamamen farklı çizgilerde olunduğunu göstermez. | ||
|
||
| Milliyetçilik önemlidir ama Atatürkçülükte.Tabi Faşizm kadar ileri bi faktör yoktur ki biz Kemalistler Atatürk Milliyetçisiyiz. Ben Atatürk'ü sevmiyorsunuz demedim zaten.Ancak onun getirdiği düzene karşı olanlar yani sizlerden bahsettim.Sadece bu cümleyi belirtmek istedim yanlış anlaşılmasın.Yoksa senin ne düşündüğün beni ilgilendirmez istediğini düşünebilirsin.Ben sadece farklı görüşleri hem de çok farklı görüşleri nasıl insanlar biarada düşünebiliyor onu anlamıyorum acaba anlamlarını mı bilmiyorlar yoksa sallıyorlar mı.??Hem Komünist hem de Milliyetçi olunamaz.Komünizmin en büyük düşmanıdır Faşizm. Ayrıca hem Devrimci hem de Anarşist de olunamaz.Böyle yazan bile var Allah Allah.... |
||
|
||
| Aslında hem komünizm hemde milliyetçi olunabilir.Milliyetçilikten kastım Atatürk milliyetçiliğidir.(Asla faşizm ve emperyalizm politikalarına varmayan, tek ve bölünmez bir bütünlüğü savunan ve başka topraklarda bir karış bile olsun gözü olmayan milliyetçilik)Komünist Manifestoyu okuduysan anlarsın.Komünist partinin Almanyadaki hedefleri bölümünde yazar bu benim yazdıklarım.Bir de sanki sondan 2. cümlende faşizmle milliyetçiliği bir tutan bir cümle sezdim gibi umarım yanlış anlamışımdır.Böyle bir şey olamaz buna şiddetle karşı çıkarım.Birde Atatürkün kurduğu düzene karşı çıkmadan bahsetmişsin.Evet Atatürk o dönem için Komünizme karşı çıkıyordu.Ama Atatürk tam bir kapitalizme de karşı çıkar.Atatürkün Devletçilik ilkesi bunu iyi açıklar. Devletçilik o dönem için yabancı şirketlerin elinde olan bütün girişimlerin yerli özel kapitalistlerin, yani özel girişimcilerin değilde devletin tek elinde olmasını benimser.Bu bakımdan bizim politikalarımızla biraz olsun örtüşür.Ama bir taraftanda tam bir komünizme de karşı çıkar.Yani sosyalizm-komünizmdeki gibi tamamen özel teşebbüsün yasaklanması yerine buna bir sınır getirir. | ||
|
||
| Son cümlemde Milliyetçiliğin başına ''aşırı'' kelimesinin gelmesi gerekirmiş haklısın.O an hızlı yazmıştım oyüzden gözümden kaçmış.Öyle birşeyi ben de kesinlikle kabul etmem.Nasıl Komünizme karşıysam Faşizm'e de karşıyım.Atatürk Milliyetçisi olmak böyle birşeydir. Ben hem Milliyetçi hem de Komünist olunamaz görüşümü savunuyorum.Atatürk Türkiye'ye en uygun rejimi getiren ölümsüz bir liderdir.Zamanında Sosyalizm kitapları da okumuştur ki en yakın ahbabı İsmet İnönüydü bir zamanlar.Atatürkçüler yani bizler de kapitalist sisteme karşıyız. Şuanki durum ise içler acısı..Özelleşmeyen yer kalmadı. |
||
|
||
| Dediklerinize kısmen de olsa katılıyorum aslında.Ama bir komünist kesim var ki milliyetçiliği direk olarak ülkücülük ve ırkçılık şeklinde yorumluyorlar..Yani Türk milli takımı maçlarını izleyince bile ülkücü müsün sen diyorlar.Ne biçim bir şey bu ya!Herkes bilip bilmeden Atatürk'ü daha tanımadan onun milliyetçiliği hakkında atıp tutmaya müsait konumda sanki.. | ||
|
||
| Eğer bir kişi 'Sen neden Türkiye'nin maçını izliyorsun?' diye sorarsa ben onun Türklüğünden şüphe ederim.Çünkü ben Türküm yani gidip de Türkiye'nin maçı varken Alman maçını izlicek halim yok kendi ülkemi merak ediyorum heralde napçak maçları alcak mı ki ben çoğu insan gibi bir futbolseverim. Onu diyen Komünistler ne izliyorlar acaba merak ediyorum.. |
||
|
||
| Şuanki durum ise içler acısı..Özelleşmeyen yer kalmadı. Evet son cümlene sonuna kadar katılıyorum.Rte denen kişi bu memlekette özelleştirmediği yer kalmadı.Hatta şöyle bir şey okumuştum bir yerde ''Cumhuriyetin ilk yıllarında Atatürk bir gün İstanbulda giderken sokaklarda gördüğü bütün dükkan isimlerinin yabancı olduğunu görünce birden sinirlenir ve yanındaki arkadaşlarına der ki ''bu memleket bizim mi onların mı?''der.Şimdi bende yabancılara satılan bütün şirketler için diyorum ki bu memleket bizim mi onların mı?Bi anda o olay geldi aklıma ona benzettim yazayım dedim. Milliyetçililk sorununa gelirsekte ben ülkenin bölünmezliğini savunuyorum yani Atatürk milliyetçiliğini savunuyorum sonuçta bir milliyetçiliği savunuyorum ama aynı zamanda da komünizmi de savunuyorum bu benim düşüncem ama siz bana sen ne biçim komünistsin hem milliyetçi hemde komünist olunmaz derseniz orasını bilemem.Ama bende sonunda derimki gidin bi komünistliğiyle tanınmış Nazım Hikmetin hayatını bi okuyun da öyle gelin derim. |
||
|
||
| Çoğu Komünist senin düşündüğün gibi düşünmüyor.Genelleme yaptım biraz galiba üzerine alınma o zaman o lafı.Dicek birşeyim yok.Şuana kadar hiç böyle birşey duymamıştım çünkü.Neyse arkadaşım ben sadece ikilemleri belirttim benim görüşüm bu seninki de o.. Saygılar... |
||
|
||
| Yok zaten benim sözüm sana değil.Bence de hem Atatürkçü olunup hem Sosyalist ya da komünist olunabilir.Sadece bir komünist kesim var Türk bayrağı gördü mü aha ülkücü diye yapıştıran..Ben onlardan nefret ediyorum .Yoksa sizin gibiler keşke çoğunlukta olsa zaten.. | ||
|
||
Çoğu Komünist senin düşündüğün gibi düşünmüyor.Genelleme yaptım biraz galiba üzerine alınma o zaman o lafı.Dicek birşeyim yok.Şuana kadar hiç böyle birşey duymamıştım çünkü.Neyse arkadaşım ben sadece ikilemleri belirttim benim görüşüm bu seninki de o.. Saygılarda ben de sana demedim ki o gidin bi Nazım Hikmet okuyun lafını.Ben dedim ya ''aslında hem komünist hemde milliyetçi olunabilir'' diye bunu yazdıktan sonra bana ilerde bunu okuyacak olan arkadaşlardan bana gelebilecek tepkiler için yazdım bunu yoksa senle ilgisi yok. Saygılar...
|
||
|
||
Biraz alınganım buaralar kusura bakma
|
||
|
||
Biraz alınganım buaralar kusura bakma Olsun önemli değil ![]()
|
||
|
||
| milliyetçilik ve komünizm komünist düzende ülke sınırları yada ırk millet gibi düşünceler yokki bana göre sosyalist ve milliyetçi olunabilir ama komünist ve milliyetçi olunamaz | ||
|
||
| öncelikle sosyalist komünist ama atatürkçü | ||