|
||
insan ikisini de bilmeli
|
||
|
||
| İnsan bilmediğini bilmeli, bildiğini ise daha iyi bilmeye çabalamalı. Yoksa yerinde sayar.. | ||
|
||
| Bıraksın ikisini de yaşasın hayatını.. |
||
|
||
ikisini de bilmektir bence
|
||
|
||
| Bence insan hem bildiğini, hem de bilmediğini bilmelidir her zaman... | ||
|
||
"Bildiğim Tek Şey, Bir Şey Bilmediğimdir..." (Sokrates) ![]() o zaman bir şey bilmediği de bir bilgi değildir heralde yani bir şey bilmiyorsa bir şey bilmediğini de bilemezdi o zaman bir şey bilmemek bir şey bilmek değildir kafam karıştı yaaa
|
||
|
||
| bilgi vardır, bilgi vardır.önemli olan neyi bilip bilmediğindir.bilmediğin şey kayda değer bir şey değil ise bilip bilmemenin hiç bir önemi yoktur.Eğer bilmediği şeyler, bilinmesi gereken şeyler ise o zaman insan bilmediğini bilmelidir...bunun gibi bişey yada | ||
|
||
| bildiğini bilmeli tabi ama bilmediğini "biliyorsa" o bilmediği şey hala "bilmediği" olarak kalır mı ki?? yani her ikisini de biliyodur ve insan için ikisi de faydalıdır... | ||
|
||
| biraz garip bir cümle olmamış mı?İnsan bildiğini zaten bildikten sonra bilme zorunluluğu olmazki.Yani zaten biliyordur ve zorunluluk olmaktan çıkar.İnsan bilmediğini bilmelidir. | ||
|
||
| aslında bir mantıkla; insan bildiğini bilmeli, bilmediğini bilmemeli...yani bildiğini geliştirmeli oluyor bilmediği ise kalsın bilmesin oluyor. derinine inince yanlış bir düşünce olduğu ortaya çıkıyor ama başka bir mantıkla; insan bildiğini bilmemeli , bilmediğini bilmeli..yani bildiğini bıraksın bilmediğinine yönelsin oluyor..bu da derinine daldıkça daha akıllıca bir mantık oluyor.. yani ilk başta ilki doğru ikincisi yanlış gibi ama daha da konuşup düşününce ikincisinin doğru birincisinin yanlış olduğunu anlayabiliyoruz.. bence
|
||
|
||
of kafam karıştı bilmek,bilmemek...ama bence bilmediğini de bilmeli... öyle işte. |
||
|
||
| bu soruyu bir daha okudum ve tam olarak ne demek istediğini anladım; bir şey bilirsin ve ben bunu biliyorum dersin yada bilmediğin bir şey var ve bunun ne olduğunu bildiğin halde bilmemek yolunda ilerleyebilirsin. bence ikisinide bilmelisiniz.yoksa bilinmezlikler içinde kaybolursunuz. |
||
|
||
| bildiğim tek şey var hiçbir şey bilmediğim | ||
|
||
| bilmediklerini de bilmeliki bildiği çok şey olsun | ||
|
||
| bildiğini bilmesine gerek yok ki bildiğiyse eger zaten biliyordur önemli olan bilmedğini bilmesi o zaman ne bilmiyorsa daha çok şey bilmeye çalışır insan.. (ne yazdığımı ben bile anlamadım..) | ||