|
||
| Bilmediğini bilmesi daha iyi olur yerinde saymaktan kurtulur boylece. | ||
|
||
| bilmedigini bilmek daha faydalıdır tabiki öbür türlü onu biliyorum bunu biliyorum diye diye yeni seyler ögrenmeye uzak kalırız | ||
|
||
ya bildiğini sandığı şeyi gerçekte bilmiyorsa ve bilmediğinin ne olduğunu da bilmiyorsa?? neye göre biliyoruz ya bildiklerimizin hepsi yanlışsa bunu kim belirliyor
|
||
|
||
"Bildiğim Tek Şey, Bir Şey Bilmediğimdir..." (Sokrates) ![]() o zaman bir şey bilmediği de bir bilgi değildir heralde yani bir şey bilmiyorsa bir şey bilmediğini de bilemezdi o zaman bir şey bilmemek bir şey bilmek değildir kafam karıştı yaaa ![]() Burda kastedilen: Ne kadar çok şey bilirsen bil, bildiğinden daha fazla öğrenilecek -bilinecek- şey mutlaka vardır... Bu farkındalık durumunun alçak gönüllü bir biçimde yansıması bu söz ![]() Öte yandan... İnsan önce bilmediğini bilmelidir ki, bir şeyler öğrenmek için çaba sarfetmeyi akıl edebilsin... Bir şeyleri öğrendiği zaman da bunları uygulayabilmek, yararlı hale getirebilmek için bildiğini bilmesi gerekiyor... Her ikisini de bilmeli, bilmediğini bilmek daha öncelikli tabii ![]() ya bildiğini sandığı şeyi gerçekte bilmiyorsa ve bilmediğinin ne olduğunu da bilmiyorsa?? neye göre biliyoruz ya bildiklerimizin hepsi yanlışsa bunu kim belirliyor??? Kendi insiyatifimize kalmış bir şey bu... Tabii "Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır." (Mevlâna) sözünden yola çıkarak bilgililiğimizin muhatabımızın insiyatifinde olduğunu da söyleyebiliriz....
|
||
|
||
| bilmediğini bilmesi kişi için daha iyidir... | ||
|
||
| bence bilmediğini bilmeli öğrenme şansı olur en azından | ||
|
||
Bilmediğini bilip bildiğini yine bilmezse bir anlamı olmaz zaten ne kadar bilse boş
|
||
|
||
| ikiside: (ben soruyu insan bildiğininmi farkında olmalı bilmediğinin mi diye anladım) bildiğini bilmeli ki bildiklerini kullanabilsin ama bilmediğinide bilsin ki biliyormuş gibi konuşmasın |
||
|
||
| bılmedıgını bılmelı kesınlıkle | ||
|
||
bildiğini,kesin ve doğru olarak bildiğinden emin olmalı;bilmediğini de öğrenmeli ya da öğrenmeye çalışmalı.... ))))
|
||
|
||
| İnsan ikisini de bilmeli bence bildiğini bilmek birşey değil onu hayatında uygulamaktır önemli olan ve bilmediği insan bilmediğini de öğrenmeli ve uygulamalı ama biz insanız herşeyi bilmemiz imkansız bilebildiklerimizi bilmeliyiz ...... | ||