|
||
| 'Kızartma ve turşudan uzak dur' Salamura, turşu, kömür ateşinde veya yağda kızartılmış yiyeceklerden kaçınılmalı. Kayseri Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, kanserden korunmak için turşu ve kızartılmış yiyeceklerden uzak durulması ve C, A, E vitaminli sebze ve meyvelerin bol tüketilmesi gerektiğini söyledi. Erken tanı önemli Kanserin vücutaki hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalmaları ile ortaya çıktığını, erken tanı ve tedavi yapılmazsa ölümle sonuçlandığını belirten Dr. Çetinkara, hastalıkta erken teşhisin hayat kurtarıcı nitelikte olduğunu vurguladı. Dr. Çetinkara, "Kanser, vücudun her hangi bir yerinde şişme sertlik, iyileşmeyen ya da iyileşmesi geciken yaralar, ben ve siğillerde büyüme ve renk değişiklikleri, yutma güçlüğü, rahim, makat ve ve vücudun değişik yerlerinde anormal kanama, uzun süre öksürük ve ses kısıklığı, idrar ve dışkılama alışkanlıklarında değişiklik, nedeni açıklanamayan ateş ve zayıflama ile kendini belli eder. Ancak bu belirtiler her zaman kanser belirtisi değildir" dedi. Dr. Çetinkara, kanserden korunmanın yollarını ise şöyle sıraladı: Kızartmalardan kaçınmada fayda var "Aşırı Güneşten kaçınmalı, sigara ve alkollü içecekler tüketilmemeli, aşırı dozda röntgen ışınına maruz kalınmamalı, posalı yiyecekler C, A, E vitaminli zengin sebze ve meyveler, süt ve süt ürünleri bol miktarda tüketilmeli. Salamura, turşu, kömür ateşinde veya yağda kızartılmış yiyeceklerden kaçınılmalı, Kolestrol açısından fakir yiyecekler tüketilmeli." |
||
|
||
| kizartmayi ömrüm boyunca yemesem istemem ama aci tursu kadar sevdigim baska bir sey yok benim ya.. of nasil yemiyim.. acisiz, tursusuz yemegin tadimi cikar be..
|
||
|
||
anam ne bu yaa.. patates kızartması yemeden,tuzlu tuzlu salatalık turşusu yemeden ömür mü geçer...sanki çok herşey yolunda da hayatımızda sevdiğimiz şeylerden taviz vericez..hiçte takmam yerim kardeşim..
|
||
|
||
ben de kızartmaya karşıyım.turşuyu da arada yiyorum ama zararlıysa yemeyiz.
|
||
|
||
Oha yok artık.Ben bir oturuşta 3 kilo patates kızartması yedim diyorum adamlar bana kızartma ve turşudan uzak dur diyor.Oldu,başka?Yediğim an öleceğimi bilsem yine yerim KızartmaaaHele kısırın yanında lahana ve biber turşusu...Oyyyyy ![]() Dengesiz besleniyorum mutluyum
|
||
|
||
Oha yok artık.Ben bir oturuşta 3 kilo patates kızartması yedim diyorum adamlar bana kızartma ve turşudan uzak dur diyor.Oldu,başka?Yediğim an öleceğimi bilsem yine yerim denizzz KızartmaaaHele kısırın yanında lahana ve biber turşusu...Oyyyyy ![]() Dengesiz besleniyorum mutluyum ![]() öyle bi anlatmışsın ki canım çekti kızım karnım aç zaten ![]() bende patates kızartması yememi engelleyecek adam tanımıyorum..o derece ![]() rumeysa boşa açtın konuyu
|
||
|
||
ben de kızartmaya karşıyım.turşuyu da arada yiyorum ama zararlıysa yemeyiz. ![]() Görüyor musun Merve.. Bence bu konuyu hicte bosa acmamisim ben.. Hem ben bu konuyu sadece sagligini düsünen insanlar icin actim.. Deniz ve sen buna dahil degilsiniz..
|
||
|
||
patates kızartması ve turşu en sevdiğim şeylerdir. asla hayır diyemem
|
||
|
||
patates kızartması ve turşu en sevdiğim şeylerdir. asla hayır diyemem evet neden uzak duruyumki![]() en sevdiğim yiyeceklerden |
||
|
||
Ayyy ikisinide çok seviomm..
|
||
|
||
| patates kızartmadan hayatmı olur yav.ama turşuyu sevmiyom zaten.. | ||
|
||
ben uzağım çok şükür bizim yemek kültüründe bunlar ana menü olmasına rağmen uzağım
|
||
|
||
ben uzağım çok şükür Kızartma ve turşu süper . bizim yemek kültüründe bunlar ana menü olmasına rağmen uzağım ![]() turşusuz sofra mı olur
|
||
|
||
| kızartmasız ömür geçmez ya..ben çok severim patates kızartmasını..turşuyu da severim ama kızartma kadar değil.. neden her lezzetli şeyin altından sağlığa zararlı bişey yatar anlamam??..iyi bari onu yeme bunu yeme öl git
|
||
|
||
kızartmasız ömür geçmez ya..ben çok severim patates kızartmasını..turşuyu da severim ama kızartma kadar değil.. aynen ya kızartma olmadan olur mu kineden her lezzetli şeyin altından sağlığa zararlı bişey yatar anlamam??..iyi bari onu yeme bunu yeme öl git ![]() |
||