mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Beslenme

Konu: 'Kızartma ve turşudan uzak dur'

Sayfa: [ 1 ] 2 3

rumeysa 07.03.2008 17:45:19
'Kızartma ve turşudan uzak dur'   

Salamura, turşu, kömür ateşinde veya yağda kızartılmış yiyeceklerden kaçınılmalı.

Kayseri Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, kanserden korunmak için turşu ve kızartılmış yiyeceklerden uzak durulması ve C, A, E vitaminli sebze ve meyvelerin bol tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Erken tanı önemli

Kanserin vücutaki hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalmaları ile ortaya çıktığını, erken tanı ve tedavi yapılmazsa ölümle sonuçlandığını belirten Dr. Çetinkara, hastalıkta erken teşhisin hayat kurtarıcı nitelikte olduğunu vurguladı. Dr. Çetinkara, "Kanser, vücudun her hangi bir yerinde şişme sertlik, iyileşmeyen ya da iyileşmesi geciken yaralar, ben ve siğillerde büyüme ve renk değişiklikleri, yutma güçlüğü, rahim, makat ve ve vücudun değişik yerlerinde anormal kanama, uzun süre öksürük ve ses kısıklığı, idrar ve dışkılama alışkanlıklarında değişiklik, nedeni açıklanamayan ateş ve zayıflama ile kendini belli eder. Ancak bu belirtiler her zaman kanser belirtisi değildir" dedi. Dr. Çetinkara, kanserden korunmanın yollarını ise şöyle sıraladı:

Kızartmalardan kaçınmada fayda var

"Aşırı Güneşten kaçınmalı, sigara ve alkollü içecekler tüketilmemeli, aşırı dozda röntgen ışınına maruz kalınmamalı, posalı yiyecekler C, A, E vitaminli zengin sebze ve meyveler, süt ve süt ürünleri bol miktarda tüketilmeli. Salamura, turşu, kömür ateşinde veya yağda kızartılmış yiyeceklerden kaçınılmalı, Kolestrol açısından fakir yiyecekler tüketilmeli."

rumeysa 07.03.2008 17:46:26
kizartmayi ömrüm boyunca yemesem istemem ama aci tursu kadar sevdigim baska bir sey yok benim ya..
of nasil yemiyim.. acisiz, tursusuz yemegin tadimi cikar be.. Sad

merve_mor 09.03.2008 14:23:22
anam ne bu yaa.. Shocked Angry patates kızartması yemeden,tuzlu tuzlu salatalık turşusu yemeden ömür mü geçer...sanki çok herşey yolunda da hayatımızda sevdiğimiz şeylerden taviz vericez..hiçte takmam yerim kardeşim.. Angry Grin

Birgül 09.03.2008 14:34:13
ben de kızartmaya karşıyım.turşuyu da arada yiyorum ama zararlıysa yemeyiz.Wink

immortal_deniz 09.03.2008 14:53:35
Oha yok artık.Ben bir oturuşta 3 kilo patates kızartması yedim diyorum adamlar bana kızartma ve turşudan uzak dur diyor.Oldu,başka?Yediğim an öleceğimi bilsem yine yerim Cheesy Kızartmaaa
Hele kısırın yanında lahana ve biber turşusu...Oyyyyy Cheesy
Dengesiz besleniyorum mutluyum Cheesy

merve_mor 09.03.2008 16:23:17
Oha yok artık.Ben bir oturuşta 3 kilo patates kızartması yedim diyorum adamlar bana kızartma ve turşudan uzak dur diyor.Oldu,başka?Yediğim an öleceğimi bilsem yine yerim Cheesy Kızartmaaa
Hele kısırın yanında lahana ve biber turşusu...Oyyyyy Cheesy
Dengesiz besleniyorum mutluyum Cheesy
denizzz Angry öyle bi anlatmışsın ki canım çekti kızım karnım aç zaten Angry Grin Grin
bende patates kızartması yememi engelleyecek adam tanımıyorum..o derece  Grin
rumeysa boşa açtın konuyu Grin

rumeysa 09.03.2008 16:30:14
ben de kızartmaya karşıyım.turşuyu da arada yiyorum ama zararlıysa yemeyiz.Wink

Görüyor musun Merve..
Bence bu konuyu hicte bosa acmamisim ben.. Grin
Hem ben bu konuyu sadece sagligini düsünen insanlar icin actim..
Deniz ve sen buna dahil degilsiniz.. Grin Grin

tuğçee 09.03.2008 16:33:50
patates kızartması ve turşu en sevdiğim şeylerdir. asla hayır diyemem Grin

egemen35 09.03.2008 16:35:12
patates kızartması ve turşu en sevdiğim şeylerdir. asla hayır diyemem Grin
evet neden uzak duruyumki

en sevdiğim yiyeceklerden

FrkN39 09.03.2008 17:53:39
Ayyy ikisinide çok seviomm.. Grin

burakpurple 09.03.2008 18:08:41
patates kızartmadan hayatmı olur yav.ama turşuyu sevmiyom zaten..

zafer_bergama23 09.03.2008 18:17:44
ben uzağım çok şükür Grin bizim yemek kültüründe bunlar ana menü olmasına rağmen uzağım Grin

Let-Go 09.03.2008 20:26:52
ben uzağım çok şükür Grin bizim yemek kültüründe bunlar ana menü olmasına rağmen uzağım Grin
Kızartma ve turşu süper . 

turşusuz sofra mı olur Grin

deborah 09.03.2008 23:01:04
kızartmasız ömür geçmez ya..ben çok severim patates kızartmasını..turşuyu da severim ama kızartma kadar değil..

neden her lezzetli şeyin altından sağlığa zararlı bişey yatar anlamam??..iyi bari onu yeme bunu yeme öl git Angry

anarsist 09.03.2008 23:05:00
kızartmasız ömür geçmez ya..ben çok severim patates kızartmasını..turşuyu da severim ama kızartma kadar değil..

neden her lezzetli şeyin altından sağlığa zararlı bişey yatar anlamam??..iyi bari onu yeme bunu yeme öl git Angry
aynen ya kızartma olmadan olur mu ki

Sayfa: [ 1 ] 2 3