|
||
| O zaman bu gıdaları sofranızdan eksik etmeyin... Yediğiniz yemekler sizin psikolojinizi de etkiliyor... Amerikan Beslenme Birliği'nden Bonnie Taub-Dix Amerikan ABC televizyonuna insanları mutlu edecek besinlerin listesini verdi... Yediği etkiliy Birliği te besinl Somon Somonun içinde bulunan omega-3 yağ asitleri daha mutlu hissetmenizi sağlıyor. Kalp sağlığı kadar psikolojiye de iyi gelen bu yağlar depresyondan koruyor. Süt Kalsiyum ve amino asit bakımından zengin olan süt sakinleşmeyi sağlıyor. Serotonin hormonunu salgılamanızı da sağlayarak kendinizi iyi hissettirir. Kahve Kafein mutluluk verir. Beyninizin uyanmasını ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Enerji verir. Fındık B vitamini, magnezyum, çinko bakımından zengin olan fındık stresi düşürür. Ispanak İçinde bulunan kimyasallar siniri ve depresyonu yenmenizi sağlar. Çikolata Kendinizi daha mutlu hissetmenizi sağlar. Seks gibi beyninizdeki bazı bölümlerin harekete geçmesine imkân tanır. |
||
|
||
bu besinlerin çoğunu yiyorum ama hiç mutlu değilim ki ben
|
||
|
||
| vitamin ve mineral eksiklikleri duygu durum bozukluklarına yol açabiliyor bunu yiyeceklerle yenmenin yoluysa doğal olan her şeyi dengeli olarak tüketmek. listede neden kafein var anlayamadım. kafeinin çok zararlı olduğu özellikle kalbe olumsuz etkileri olduğu kanıtlanmış bir kimyasal. çikolata da yağlı ve çok şekerli olduğundan dolayı çok fazla tüketilmesi damarların yağlanmasına ve tabiki kilo problemlerine yol açıyor. |
||
|
||
| MUTLULUK ARAYIPTA BULAMADIKLARIMIZDA DEĞİL, BULUPTA ANLAYAMADIKLARIMIZDADIR MUTLU OLMAK İÇİN MUTLU ETMEK YETERLİ BUNUN BİLİMSEL AÇIKLAMAYA İHTİYACI YOK
|
||
|
||
bu besinlerin çoğunu yiyorum ama hiç mutlu değilim ki ben aynı şekilde
![]() |
||
|
||
Alıntı MUTLULUK ARAYIPTA BULAMADIKLARIMIZDA DEĞİL, BULUPTA ANLAYAMADIKLARIMIZDADIR MUTLU OLMAK İÇİN MUTLU ETMEK YETERLİ BUNUN BİLİMSEL AÇIKLAMAYA İHTİYACI YOK ![]() onu görebilmeyi öğrenmek gerekiyor sanki!! |
||
|
||
| Somon ve kahve dışındakileri yer icerim.Ama bunların cok fark ettireceğini düşünmüyorum.İnsan nasıl düşünürse oyle olur.Mutlu düşünürsen;mutlu olursun. | ||
|
||
| kafein halsizlik yapıyor bence.uyarıcı ama etkisi geçince yorgun hissediyorum.hatta sinirlerim bozuluyor =) | ||
|
||
bu besinlerin çoğunu yiyorum ama hiç mutlu değilim ki ben ![]() katılıyorum ...............
|
||
|
||
mutluluk yiyeceklerde olmaz bence mutlu olan insanın ruhudur ama bunlar mideyi mutlu yapabilir o ayrı
|
||
|
||
Somon ve kahve dışındakileri yer icerim.Ama bunların cok fark ettireceğini düşünmüyorum.İnsan nasıl düşünürse oyle olur.Mutlu düşünürsen;mutlu olursun. benim bildiyim bunlar mutluluk hormonlariyla alakali ,diyelimki cikolata insan yiyince mutlu olurmus cünkü hormonlari mutlu edermis bildigim kadar ,diyelimk aksamlari insan korkunc rüya görünce cikolata yiyince sakinlesiyormus hormonlarli ,ben cikolata yiyince hormonlarim mutlu oluyor ama ispanak
|
||
|
||
ben de çoğunu tükediyorum çikolata ve kahve hariç ve mutluyum herhalde.kahvenin mutluluk verdiğine inanmıyorum ya.sonuçta zararlı madde olan kafein var.onun yerine elma yiyin.
|
||
|
||
Bunlar sanırım mutluluk veren ama zararlı şeyler olsa gerek
|
||
|
||
| evet:) zaten hep zararlı şeyler mutluluk getirir:) |
||
|
||
Bunlar sanırım mutluluk veren ama zararlı şeyler olsa gerek evet Melisçim bencede ![]()
|
||