mor ve ötesi fan sitesi | forum (Arşiv Ana sayfa) => Sağlık

Konu: mutlu olmak istiyor musunuz?...

Sayfa: [ 1 ]

derin miray 08.03.2008 13:06:46
O zaman bu gıdaları sofranızdan eksik etmeyin...

Yediğiniz yemekler sizin psikolojinizi de etkiliyor... Amerikan Beslenme Birliği'nden Bonnie Taub-Dix Amerikan ABC televizyonuna insanları mutlu edecek besinlerin listesini verdi... Yediği etkiliy Birliği te besinl

Somon
Somonun içinde bulunan omega-3 yağ asitleri daha mutlu hissetmenizi sağlıyor. Kalp sağlığı kadar psikolojiye de iyi gelen bu yağlar depresyondan koruyor.

Süt Kalsiyum ve amino asit bakımından zengin olan süt sakinleşmeyi sağlıyor. Serotonin hormonunu salgılamanızı da sağlayarak kendinizi iyi hissettirir.

Kahve Kafein mutluluk verir. Beyninizin uyanmasını ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Enerji verir.

Fındık
B vitamini, magnezyum, çinko bakımından zengin olan fındık stresi düşürür.

Ispanak
İçinde bulunan kimyasallar siniri ve depresyonu yenmenizi sağlar.

Çikolata
Kendinizi daha mutlu hissetmenizi sağlar. Seks gibi beyninizdeki bazı bölümlerin harekete geçmesine imkân tanır.

derin miray 08.03.2008 13:11:55
bu besinlerin çoğunu yiyorum ama hiç mutlu değilim ki ben Grin

^ePhEdRiNe^ 08.03.2008 16:16:13
vitamin ve mineral eksiklikleri duygu durum bozukluklarına yol açabiliyor bunu yiyeceklerle yenmenin yoluysa doğal olan her şeyi dengeli olarak tüketmek.
listede neden kafein var anlayamadım. kafeinin çok zararlı olduğu özellikle kalbe olumsuz etkileri olduğu kanıtlanmış bir kimyasal.
çikolata da yağlı ve çok şekerli olduğundan dolayı çok fazla tüketilmesi damarların yağlanmasına ve tabiki kilo problemlerine yol açıyor.

miralay 08.03.2008 16:30:30
MUTLULUK ARAYIPTA BULAMADIKLARIMIZDA DEĞİL, BULUPTA ANLAYAMADIKLARIMIZDADIR
MUTLU OLMAK İÇİN MUTLU ETMEK YETERLİ BUNUN BİLİMSEL AÇIKLAMAYA İHTİYACI YOK Roll Eyes

ggizem 11.03.2008 16:40:20
aynı şekilde

neslihannn 12.03.2008 14:54:47
Alıntı
MUTLULUK ARAYIPTA BULAMADIKLARIMIZDA DEĞİL, BULUPTA ANLAYAMADIKLARIMIZDADIR
MUTLU OLMAK İÇİN MUTLU ETMEK YETERLİ BUNUN BİLİMSEL AÇIKLAMAYA İHTİYACI YOK Roll Eyes
çok güzel yazmışsın miralay.yani aslında mutluluk yanı başımızdadır da
onu görebilmeyi öğrenmek gerekiyor sanki!!

E.Ü 06.05.2008 16:33:33
Somon ve kahve dışındakileri yer icerim.Ama bunların cok fark ettireceğini düşünmüyorum.İnsan nasıl düşünürse oyle olur.Mutlu düşünürsen;mutlu olursun.

zafer_bergama23 06.05.2008 16:36:45
kafein halsizlik yapıyor bence.uyarıcı ama etkisi geçince yorgun hissediyorum.hatta sinirlerim bozuluyor =)

yazgülü gürer 06.05.2008 16:37:51

katılıyorum Cheesy ...............

Ecm.. 06.05.2008 16:52:15
mutluluk yiyeceklerde olmaz bence mutlu olan insanın ruhudur ama bunlar mideyi mutlu yapabilir o ayrı Grin

tansuuu 09.05.2008 14:54:09
Somon ve kahve dışındakileri yer icerim.Ama bunların cok fark ettireceğini düşünmüyorum.İnsan nasıl düşünürse oyle olur.Mutlu düşünürsen;mutlu olursun.

benim bildiyim bunlar mutluluk hormonlariyla alakali ,diyelimki cikolata insan yiyince mutlu olurmus cünkü hormonlari mutlu edermis bildigim kadar ,diyelimk aksamlari insan korkunc rüya görünce cikolata yiyince sakinlesiyormus hormonlarli ,ben cikolata yiyince hormonlarim mutlu oluyor 

ama ispanak Tongue

Birgül 10.05.2008 06:52:03
ben de çoğunu tükediyorum çikolata ve kahve hariç ve mutluyum herhalde.kahvenin mutluluk verdiğine inanmıyorum ya.sonuçta zararlı madde olan kafein var.onun yerine elma yiyin.  Wink

*Pollyanna 10.05.2008 10:35:42
Bunlar sanırım mutluluk veren ama zararlı şeyler olsa gerek  Grin

anarsist 13.05.2008 17:15:38
evet:)
zaten hep zararlı şeyler mutluluk getirir:)

* Nevermind(!) 13.05.2008 17:27:26
Bunlar sanırım mutluluk veren ama zararlı şeyler olsa gerek  Grin
evet Melisçim bencede  Cheesy

Sayfa: [ 1 ]