Notice: Undefined index: arc_full in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 613
1945

Notice: Undefined index: arc_home in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 372

Notice: Undefined index: arc_topic in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 373
mor ve ötesi fan sitesi () => Albüm Dışından Sesler

: 1945

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 389

: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [ 10 ] 11 12 13 14 15 16 17

cagico 27.05.2007 18:54:37
ünzile'nin ne demek olduğunu biliyor musunuz?

charmed 27.05.2007 18:57:41
ünzile bir isim.

27.05.2007 19:00:11
ünzile bir isim.
E yani .
Aysel Gürel'in yazmış olduğu bir şarkı diye geçiyor Sezen Aksu seslendirmiş Onno Tunç ile olan bağlantısı besteden dolayıymış.

cagico 27.05.2007 19:22:31
ünzile bir isim.
ünzile'nin bir isim olduğunu ben de biliyorum!! ama anlamı ne? anlamsız bir isim mi yani?

27.05.2007 19:29:16
ünzile bir isim.
ünzile'nin bir isim olduğunu ben de biliyorum!! ama anlamı ne? anlamsız bir isim mi yani?
merak ettim bende baktım Grin
Gönderilmiş, indirilmiş, inzal olunmuş. ünzilden türemiş.
ama asıl merak edilecek ve konuşulacak konu şarkının sözleridir.
yorum meselesi herkeste değişir şarkının sözleri çok etkileyici.

karlmarx 27.05.2007 19:29:50
arapça kökenli bir kelime...anlamı da var...bazı yerlerde değişir... şarkı çok güzel... türkiye'nin gerçeğini anlatan bir parça...sözler muhteşem...[+ kız ismi, ismi Ünzile olanlar da vardır eminim]

27.05.2007 19:33:36
arapça kökenli bir kelime...anlamı da var...bazı yerlerde değişir... şarkı çok güzel... türkiye'nin gerçeğini anlatan bir parça...sözler muhteşem...[+ kız ismi, ismi Ünzile olanlar da vardır eminim]
evet arapçaymış  arapçada indirilmiş,inzal olmuş demekmiş.farklı farklı.
Söz: Aysel Gürel Müzik: Onno Tunç
Şarkı sözü: Ünzile insan dölü
On kardeş beşi ölü
Büyüdükçe unufak
Ve gelir de görücü
İnci gibi dişi
Görücü bilir işi
Söğüdüm ağlar gider
Olur hatun kişi

Varmadan sekizine
Ergin oldu Ünzile
Hem kadın hem de çocuk
Onikisinde ana
Bir gül gibi al ve narin
Bir su gibi saydam ve sakin
Susar kadın Ünzile

Yağmuru kim döküyor
Ünzile kaç koyun ediyor
Dayaktan uslanalı
Hiçbirşey sormuyor

Korkar durur gitmez
Köyün en son çitine
İnanır o sınırda
Dünyanın bittiğine

Ünzile insan dölü
Bilinmezlere gebe
Sırların mihnetini
Yükleyip de beline

Varmadan sekizine
Ergin oldu Ünzile
Hem kadın hem de çocuk
Onikisinde ana
Bir gül gibi al ve narin
Bir su gibi saydam ve sakin
Susar kadın Ünzile
                             çok güzel sözler çokkk

cagico 27.05.2007 19:40:07
ünzile bir isim.
merak ettim bende baktım Grin
Gönderilmiş, indirilmiş, inzal olunmuş. ünzilden türemiş.
ama asıl merak edilecek ve konuşulacak konu şarkının sözleridir.
yorum meselesi herkeste değişir şarkının sözleri çok etkileyici.
teşekkür ederim. Smiley
şarkının sözleri müthiştir. onların üstüne söylenecek çok bir şey yok zaten. yazanın eline, yüreğine sağlık. ne zaman yazılmış bilmiyorum ama hala geçerliliğini koruduğundan şüphem yok. ne acı... Sad

charmed 27.05.2007 19:43:26
şarkının sözleri o kadar güzelki..dinlediğimde gözümde bir şeyler canlandı.. bu canlanma da şebnemin katkısı da büyük. harika söylemiş. ama bir kez daha aysel gürel ve onno tunç'a alkışlar...

dielara 27.05.2007 20:38:46
sezen aksu'dan bildiğim bir şarkıydı harika söylemişler her zamanki gibi Smiley güzel şarkı, sözleri çok güzel.

27.05.2007 20:56:49
harika söylemişler ama ben canlı performastaki halini daha çok beğendim.sanırım açık havada çalmışlardı.ama daha içten geldi şarkının oradaki hali.güzel şarkı hoş yorum Cheesy

seahorse 27.05.2007 21:11:41

canlı performansı da  albüm kayıdını da sevdim fakat canlı performans daha bir farklıydı sanki.Artık ordaki atmosfer mi yoksa mercan dede'nin etkisi mi  ya da başka bir neden mi bilemeyeceğim...şebnem ferah yorumuyla ünzile'yi de dinledim ,o da çok  güzel olmuş.Bence şarkıların sözleri birbirinden güzel ve anlamlı,bu şarkıların yeniden yorumlanması çok iyi oldu Smiley

şirket 27.05.2007 21:16:30
harika bir beste ve harika bir yorum başka denilecek bir şey yok.

27.05.2007 21:33:35
'mesleksiz yığınların kızgın homurtusunun bütün güzel sesleri bastırmaya yeltendiği bu yerde,hayatını güzel seslere adamış bir insanın ne kadar büyük bir fark yaratabileceğini gösteren alçakgönüllü bir kahramandı Onno Tunç.Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.'
                                                                             mor ve ötesi
ne kadar güzel açıklamışlar.duygulandım doğrusu Cry  Wink
desteklenmesi gereken bir projedir ayrıca müzik stüdyosuna gidecek albüm gelirleri
diğer parçaları seslendiren kişilerde umarım Mor ve Ötesi gibi ilgi gösterir bir ay olmadan kendileri için çok önemli bir konserde parçayı çalmışlardı .Albüm baya gecikti ama alan pişman olmayacak kesinlikle.Ceza'yıda es geçmeyin oda çok güzel yorumlamış Sezen Aksu ile birlikte

27.05.2007 21:38:50
Böyle abuk şeyler söyleyenlerde var pek destekleyeceklerini sanmıyorum bunların ilginç yeni yetmeler demişler.

dijital_bayan demiş ki,
Mayıs 2, 2007 12:08 am

Bu şarkıları söyleyecek olan sanatçılar çok komik cidden. Onno Tunç hayattayken onunla çalışan sanatçılar söylemeliydiler bu albümde (Sezen Aksu, Nilüfer gibi isimler doğru seçim tabii).. Yeni yetmelerin oluşu garip..

Tabii birileri çıkıp şu şu şu olsun demişler.. o saçmalık da yerine getirilmiş…

Cenk demiş ki,
Mayıs 2, 2007 9:46 am

Nukhet Duru ile Zerrin Ozer -diger herkesin tersine- daha once yine kendi seslendirdikleri sarkilarla yer aliyorlar bu albumde. Sebebi ne acaba, bir suru Onno Tunc sarkisi arasinda ‘cover’layacak birer sarki bulamamislar mi?

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 446

: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [ 10 ] 11 12 13 14 15 16 17

Notice: Undefined index: arc_register in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 468