|
||
| ünzile'nin ne demek olduğunu biliyor musunuz? | ||
|
||
| ünzile bir isim. | ||
|
||
ünzile bir isim. E yani .Aysel Gürel'in yazmış olduğu bir şarkı diye geçiyor Sezen Aksu seslendirmiş Onno Tunç ile olan bağlantısı besteden dolayıymış. |
||
|
||
ünzile bir isim. ünzile'nin bir isim olduğunu ben de biliyorum!! ama anlamı ne? anlamsız bir isim mi yani?
|
||
|
||
ünzile bir isim. ünzile'nin bir isim olduğunu ben de biliyorum!! ama anlamı ne? anlamsız bir isim mi yani?![]() Gönderilmiş, indirilmiş, inzal olunmuş. ünzilden türemiş. ama asıl merak edilecek ve konuşulacak konu şarkının sözleridir. yorum meselesi herkeste değişir şarkının sözleri çok etkileyici. |
||
|
||
| arapça kökenli bir kelime...anlamı da var...bazı yerlerde değişir... şarkı çok güzel... türkiye'nin gerçeğini anlatan bir parça...sözler muhteşem...[+ kız ismi, ismi Ünzile olanlar da vardır eminim] | ||
|
||
arapça kökenli bir kelime...anlamı da var...bazı yerlerde değişir... şarkı çok güzel... türkiye'nin gerçeğini anlatan bir parça...sözler muhteşem...[+ kız ismi, ismi Ünzile olanlar da vardır eminim] evet arapçaymış arapçada indirilmiş,inzal olmuş demekmiş.farklı farklı.Söz: Aysel Gürel Müzik: Onno Tunç Şarkı sözü: Ünzile insan dölü On kardeş beşi ölü Büyüdükçe unufak Ve gelir de görücü İnci gibi dişi Görücü bilir işi Söğüdüm ağlar gider Olur hatun kişi Varmadan sekizine Ergin oldu Ünzile Hem kadın hem de çocuk Onikisinde ana Bir gül gibi al ve narin Bir su gibi saydam ve sakin Susar kadın Ünzile Yağmuru kim döküyor Ünzile kaç koyun ediyor Dayaktan uslanalı Hiçbirşey sormuyor Korkar durur gitmez Köyün en son çitine İnanır o sınırda Dünyanın bittiğine Ünzile insan dölü Bilinmezlere gebe Sırların mihnetini Yükleyip de beline Varmadan sekizine Ergin oldu Ünzile Hem kadın hem de çocuk Onikisinde ana Bir gül gibi al ve narin Bir su gibi saydam ve sakin Susar kadın Ünzile çok güzel sözler çokkk |
||
|
||
ünzile bir isim. ünzile'nin bir isim olduğunu ben de biliyorum!! ama anlamı ne? anlamsız bir isim mi yani?![]() Gönderilmiş, indirilmiş, inzal olunmuş. ünzilden türemiş. ama asıl merak edilecek ve konuşulacak konu şarkının sözleridir. yorum meselesi herkeste değişir şarkının sözleri çok etkileyici. ![]() şarkının sözleri müthiştir. onların üstüne söylenecek çok bir şey yok zaten. yazanın eline, yüreğine sağlık. ne zaman yazılmış bilmiyorum ama hala geçerliliğini koruduğundan şüphem yok. ne acı...
|
||
|
||
| şarkının sözleri o kadar güzelki..dinlediğimde gözümde bir şeyler canlandı.. bu canlanma da şebnemin katkısı da büyük. harika söylemiş. ama bir kez daha aysel gürel ve onno tunç'a alkışlar... | ||
|
||
sezen aksu'dan bildiğim bir şarkıydı harika söylemişler her zamanki gibi güzel şarkı, sözleri çok güzel.
|
||
|
||
harika söylemişler ama ben canlı performastaki halini daha çok beğendim.sanırım açık havada çalmışlardı.ama daha içten geldi şarkının oradaki hali.güzel şarkı hoş yorum
|
||
|
||
| canlı performansı da albüm kayıdını da sevdim fakat canlı performans daha bir farklıydı sanki.Artık ordaki atmosfer mi yoksa mercan dede'nin etkisi mi ya da başka bir neden mi bilemeyeceğim...şebnem ferah yorumuyla ünzile'yi de dinledim ,o da çok güzel olmuş.Bence şarkıların sözleri birbirinden güzel ve anlamlı,bu şarkıların yeniden yorumlanması çok iyi oldu
|
||
|
||
| harika bir beste ve harika bir yorum başka denilecek bir şey yok. | ||
|
||
'mesleksiz yığınların kızgın homurtusunun bütün güzel sesleri bastırmaya yeltendiği bu yerde,hayatını güzel seslere adamış bir insanın ne kadar büyük bir fark yaratabileceğini gösteren alçakgönüllü bir kahramandı Onno Tunç.Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.' desteklenmesi gereken bir projedir ayrıca müzik stüdyosuna gidecek albüm gelirlerimor ve ötesi ne kadar güzel açıklamışlar.duygulandım doğrusu ![]() diğer parçaları seslendiren kişilerde umarım Mor ve Ötesi gibi ilgi gösterir bir ay olmadan kendileri için çok önemli bir konserde parçayı çalmışlardı .Albüm baya gecikti ama alan pişman olmayacak kesinlikle.Ceza'yıda es geçmeyin oda çok güzel yorumlamış Sezen Aksu ile birlikte |
||
|
||
| Böyle abuk şeyler söyleyenlerde var pek destekleyeceklerini sanmıyorum bunların ilginç yeni yetmeler demişler. dijital_bayan demiş ki, Mayıs 2, 2007 12:08 am Bu şarkıları söyleyecek olan sanatçılar çok komik cidden. Onno Tunç hayattayken onunla çalışan sanatçılar söylemeliydiler bu albümde (Sezen Aksu, Nilüfer gibi isimler doğru seçim tabii).. Yeni yetmelerin oluşu garip.. Tabii birileri çıkıp şu şu şu olsun demişler.. o saçmalık da yerine getirilmiş… Cenk demiş ki, Mayıs 2, 2007 9:46 am Nukhet Duru ile Zerrin Ozer -diger herkesin tersine- daha once yine kendi seslendirdikleri sarkilarla yer aliyorlar bu albumde. Sebebi ne acaba, bir suru Onno Tunc sarkisi arasinda ‘cover’layacak birer sarki bulamamislar mi? |
||