|
||
| Uçak kazasında hayatını kaybeden ünlü besteci Onno Tunç’un ölümünün 11′inci yılı için özel olarak hazırlanan albüm, nihayet tamamlandı. İki yıl önce Sezen Aksu yönetmenliğinde hazırlıklarına başlanan albümde, bestecinin en sevilen eserlerini birbirinden ünlü isimler yorumladı. ‘Onno Tunç Şarkıları’ adlı albümde seslendirecekleri şarkıları kendileri seçen ünlüler, projede ücret almadan yer aldı. Ancak albümün en büyük sürprizlerinden biri olması beklenen Sezen Aksu ve Nilüfer düeti, son anda iptal oldu ve her iki sanatçı da şarkılarını solo seslendirdi. Onno Tunç şarkılarının orijinal düzenlemelerine sadık kalınarak yapılan yeni düzenlemelerin yer aldığı albümün müzik danışmanlığını Sezen Aksu, yapımcılığını ise Arto Tunçboyacıyan üstlendi. Albümden elde edilecek tüm gelir ise, Onno Tunç’un adını yaşatacak bir projede kullanılacak. (SABAH) | ||
|
||
| morveotesi.com da multimedya bölümünden şarkı dinlenmektedir | ||
|
||
| Albüm kaydı neden konser kadar ruhu yok gibi geldi bana bazı kesim de artık ayrıldı konser kaydı güzel albüm kaydı daha güzel diye tamam 2 side güzelde gerçekten arada çok fark var mercan dede bir faktördür ama Harun çok daha çocuksu söylüyordu konserde. | ||
|
||
albüm gerçekten çok güzel olmuş... beğendim... ilk dinlediğimde normal demiştim ama dinledikçe sevdim albümü. ee zaten bunlar onno tunç şarkıları, kolay sindirilmez ve tüm sanatçılar şarkıları güzel coverlamış gerçekten. ben en çok 1945'i ve bir çocuk sevdim'i beğendim. ünzile de güzel ama ben aylin aslım'ı şebnem ferah'tan daha başarılı buldum. ayrıca pek ayırt edemesem de albüm kaydı daha güzel geldi bana 1945'in. tabi ki konser kaydı da süperdi, mercan dede'nin olması yeter ama stüdyo kaydı beni daha çok etkiledi. hani harun abinin bahsettiğiniz çocuksu sesi yoksa bile, onun yerini etkileyici ve tüyleri diken diken eden bir ses alıyor şahsen benim 1945'in albüm kaydını dinlerken ağlayasım geliyor... neyse, kısaca güzel albüm, güzel şarkılar... özellikle şarkıların sözleri çok etkileyici! bkz. 1945, ünzile...onno tunç'u saygıyla anıyoruz biz de... |
||
|
||
| Oturup ağlamakta,sözlerin harika olduğunda albümün gayet iyi olduğunda hem fikiriz. Ama Ceza-Şinanay bu albümde unutulmayacak kadar güzel sözleri olan bir parçayı seslendirdi ben onu es geçemiyorum.İster rap sevin ister sevmeyin o şarkınında sözlerini elinize alın düz yazı gibi bir okuyun ne kadar anlamlı olduğun farkına varırsınız zaten. |
||
|
||
| Şarkı gerçekten çok güzel.Sözlerinden etkilendim fakat çözemediğim bir yer var.''Sene 1945, onlarda hep insandılar.'' deniyor.(Cahilliğime verin) 1945'te ne olumuş? | ||
|
||
Şarkı gerçekten çok güzel.Sözlerinden etkilendim fakat çözemediğim bir yer var.''Sene 1945, onlarda hep insandılar.'' deniyor.(Cahilliğime verin) 1945'te ne olumuş? Nagasaki atom bombalarının atıldığı yıllar olması gerekiyor şarkıda zaten öyle savaşın çocuklarını ele alıyor.3 Ocak - Türkiye, Japonya ile ilişkisini kesti. 23 Şubat - Almanya ve Japonya'ya savaş ilanı TBMM'de oybirliği ile kabul edildi. Nisan - ABD birlikleri Leipzig, Karl-Marx-Stadt ve Münih’i aldı. 8 Mayıs - Almanya teslim oldu. 14 Mayıs - Yochanan Vollach, İsrailli futbolcular 24 Mayıs - Krasnodar Kray içindeki Şapsığ Ulusal Rayonu lağvedildi. 26 Haziran - Türkiye, San Francisco'da Birleşmiş Milletler Antlaşmasını imzaladı. 6 Ağustos - ABD başkanı Harry S. Truman'ın emriyle Japonya'nın Hiroşima kentine atom bombası atıldı. 9 Ağustos - Japonya'nın Nagasaki kentine atom bombası atıldı. 10 Ağustos - Japonya'nın teslim olmasıyla II. Dünya Savaşı bitti. 24 Ekim - Birleşmiş Milletler kuruldu. 16 Kasım - UNESCO'nun yasası Londra'da 44 ülkenin katılımıyla kabul edildi 20 Kasım - Nuremberg Mahkemeleri başladı. Uluslararası Adalet Divanı, BM nezdinde Hollanda'nın Lahey şehrinde kuruldu. |
||
|
||
albüm gerçekten çok güzel olmuş... beğendim... ilk dinlediğimde normal demiştim ama dinledikçe sevdim albümü. ee zaten bunlar onno tunç şarkıları, kolay sindirilmez Oturup ağlamakta,sözlerin harika olduğunda albümün gayet iyi olduğunda hem fikiriz. ve tüm sanatçılar şarkıları güzel coverlamış gerçekten. ben en çok 1945'i ve bir çocuk sevdim'i beğendim. ünzile de güzel ama ben aylin aslım'ı şebnem ferah'tan daha başarılı buldum. ayrıca pek ayırt edemesem de albüm kaydı daha güzel geldi bana 1945'in. tabi ki konser kaydı da süperdi, mercan dede'nin olması yeter ama stüdyo kaydı beni daha çok etkiledi. hani harun abinin bahsettiğiniz çocuksu sesi yoksa bile, onun yerini etkielyici ve tüyleri diken diken eden bir ses alıyor şahsen benim 1945'in albüm kaydını dinlerken ağlayasım geliyor... neyse, kısaca güzel albüm, güzel şarkılar... özellikle şarkıalrın sözleri çok etkileyici! bkz. 1945, ünzile...onno tunç'u saygıyla anıyoruz biz de... Ama Ceza-Şinanay bu albümde unutulmayacak kadar güzel sözleri olan bir parçayı seslendirdi ben onu es geçemiyorum.İster rap sevin ister sevmeyin o şarkınında sözlerini elinize alın düz yazı gibi bir okuyun ne kadar anlamlı olduğun farkına varırsınız zaten. geçen gün bir mağazada tesadüf eseri kulağıma çalındı şinanayın yeni hali önce tanıyamadım gene mi remix dedim sonra cezanın sözleri duyunca harbiden şarkı çok iyi olmuş diye düşündüm rap kısımları şık oturtmuş helal olsun |
||
|
||
Şarkı gerçekten çok güzel.Sözlerinden etkilendim fakat çözemediğim bir yer var.''Sene 1945, onlarda hep insandılar.'' deniyor.(Cahilliğime verin) 1945'te ne olumuş? Nagasaki atom bombalarının atıldığı yıllar olması gerekiyor şarkıda zaten öyle savaşın çocuklarını ele alıyor.3 Ocak - Türkiye, Japonya ile ilişkisini kesti. 23 Şubat - Almanya ve Japonya'ya savaş ilanı TBMM'de oybirliği ile kabul edildi. Nisan - ABD birlikleri Leipzig, Karl-Marx-Stadt ve Münih�i aldı. 8 Mayıs - Almanya teslim oldu. 14 Mayıs - Yochanan Vollach, İsrailli futbolcular 24 Mayıs - Krasnodar Kray içindeki Şapsığ Ulusal Rayonu lağvedildi. 26 Haziran - Türkiye, San Francisco'da Birleşmiş Milletler Antlaşmasını imzaladı. 6 Ağustos - ABD başkanı Harry S. Truman'ın emriyle Japonya'nın Hiroşima kentine atom bombası atıldı. 9 Ağustos - Japonya'nın Nagasaki kentine atom bombası atıldı. 10 Ağustos - Japonya'nın teslim olmasıyla II. Dünya Savaşı bitti. 24 Ekim - Birleşmiş Milletler kuruldu. 16 Kasım - UNESCO'nun yasası Londra'da 44 ülkenin katılımıyla kabul edildi 20 Kasım - Nuremberg Mahkemeleri başladı. Uluslararası Adalet Divanı, BM nezdinde Hollanda'nın Lahey şehrinde kuruldu. |
||
|
||
Şimdi şarkıyı daha çok sevdim.
|
||
|
||
| şarkıyı dinledim.gerçekten insanın içine işliyor.keşke konserdeki canlı performans gibi mercan dedeyle birlikte ney de olsaydı daha etkileyici olurdu bence. | ||
|
||
| bende çok beğendim şarkıyı çok güzel olmuşş... | ||
|
||
evettt şarkı gerçekten çok güzel dinledikçe dinliyesim geliyor
|
||
|
||
harun çok güzel yorumlamış yaa...şarkı da süper zaten.bu ara sadece bu şarkıyı dinliyorum..resmi siteden tabi daha albümü alamadım da
|
||
|
||
| çok guzel olmus şarkıyı begendım=)harunun sesı bı başka guzel ve farklı çıkmıs:) | ||