mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Sağlık

Konu: Erkekler kadınları, kadınlar da çocukları dövüyor

Sayfa: [ 1 ]

rumeysa 12.03.2008 15:32:15
Erkekler kadınları, kadınlar da çocukları dövüyor   

ULUDAĞ'da düzenlenen 5'inci Ulusal Anksiyete Kongresi'nde, ‘Kaygı ve Aile İçi Şiddet’ masaya yatırılırken, güçlünün, güçsüze şiddet uyguladığı çok çarpıcı rakamlarla ortaya konuldu.

Kongre Başkanı Doç. Dr. Nesrin Dilbaz, “Erkeklerin yüzde 32'si eşlerine şiddet uyguluyor. Ancak, çocuklarına şiddet uygulayan babaların sayısı, anneleri yarısından az. Yani güçlü, güçsüze şiddet uyguluyor. Çocukların babaları tarafından dövülme sıklığı yüzde 11 iken anneler tarafından dövülme sıklığı yüzde 22 bulundu. Bu çarpıcı bir sonuçtur” dedi.

Aile içi şiddetin en fazla görüldüğü yerlerin başında aile ortamının geldiğini vurgulayan Doç. Dr. Dilbaz, “Aile içi şiddete en fazla çocuklar sonra kadınlar maruz kalıyor. Ebeveynler gerek birbirleriyle olan çatışmalardan doğan öfkeyi, gerekse günlük yaşamdaki streslerini en fazla çocuklarına yansıtmaktadırlar. Onlar savunmasız ve masum olduklarından ebeveynlerin en kolay hedefi olmaktadırlar” diye konuştu.

Kız çocuklarının ne kadar çok eğitim sistemi içinde kalırsa şiddete maruz kalma oranının o kadar azalacağını belirten Doç. Dilbaz, şiddetin azaltılması için Başbakan Erdoğan’ın “en az 3 çocuk yapın” sözlerinin tersine, çocuk sayısının azaltılması gerektiğini belirtti. Dilbaz, aile yapısının güçlendirilmesi ve şiddet itibarının toplum içinde ve özellikle Televizyon dizilerinde azaltılması gerektiğini vurguladı.

DEPRESYON 1 NUMARALI HASTALIK OLACAK

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Klinik Şefi Hüsnü Erkmen de, 2020 yılında gelişmiş ülkelerin 1 numaralı hastalığının depresyon olacağını söyledi.

Kongrede  depresyonu ele aldıklarını ve yeniden değerlendirdiklerini söyleyer Dr. Erkmen, . Depresyon da aynı şekilde gelişmekte olan ülkelerde hızla bir numaralı sağlık sorununa doğru yükseliyor. 2020 yılında, Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamasına göre gelişmiş bir ülkenin bir numaralı sağlık sorunu depresyon olacak. Bütün tıbbi olaylar içinden bahsediyoruz yani psikiyatriden bahsetmiyoruz. Şu anda da bu tür sorunlar dünyada sıralama yapıldığı zaman, ilk 10 hastalık sıralandığı zaman psikiyatrik hastalıklar da bu tür tipler daha ön planda oluyor ve 4. sırada duruyor. Ne yazık ki biz bu işe yeteri kadar eğilmiyoruz diye düşünüyorum ben. Çünkü psikiyatrist sayımız da çok az. Psikiyatriye ayrılan kaynaklar da çok az. Onun içinde ne yazık ki sorunlar yürüyüp gidiyor” diye konuştu.

merve_mor 13.03.2008 13:50:09
17 yıldır aynı evde yaşıyoruz..Bir sürü kavgamız oldu..Birbirimizin yüzüne neler dedik ama annem bana daha bir kere tokat bile atmamıştır..İşte ailemin en sevdiğim yanlarından biri bu..Yıllardır ne babam anneme vurmuştur ne annem bana..Yada kardeşlerime..Ha arada küçük kardeşim birkaç fiske yiyor ama oda hakediyor yani... Grin

Bence bir insana vurmak ağır bi  vicdan yüküdür..Ne zaman hatırlamıyorum ama bir defa kardeşime vurmuştum..Haketmişti gerçi..Kumandayı karın boşluğuma öyle bir attı ki canımın öyle acıdığını hatırlamam hiç ben..O sinirle ve moral bozukluğuyla kalktım bi tokat vurdum ben ona..Canını baya acıttım sanırım ağladı biraz..Sonra baktım gözlüklerine zarar vermişim..O kadar üzüldüm ki anlatamam..Kendime çok kızmıştım..Hala da kendimi affedemiyorum.. Embarrassed

damla.h.m.a.e.l. 27.03.2008 17:39:50
insanlık dışı bir olay olarak karşılıyorum bunu...bunu yapan hangi vicdandır ki nasıl böyle birşey yapabiliyorrrr...
SadSad

ece77 27.03.2008 17:43:08
erkekler dövüyor kadınları sonra da kadınlar da bunun acısını çocuklardan çıkarıyor. ah bu erkeklerr!! bizim evde de tartışmalar olmuştur ama dayak... bugüne kadar öyle bir şey görmedim

Birgül 27.03.2008 19:16:53
dövmek çok saçma bir şey ya.sözle anlaşmak varken.bazıları da dayak cennetten çıkmadır lafına güveniyor.

anarsist 12.06.2008 20:40:00
laftan anlamayanlar olsa da dövmek çözüm değil

E.Ü 14.06.2008 10:56:12
Yapılan doğru değil tabi...
Eee herkes gücünün yettiğine...

derin miray 15.08.2008 22:53:02
Erkeklerin "her ne olursa olsun" kadınlara el kaldırmasını hiç haklı bulmuyorum,
eğer "vurmanın" sonucunda kadına ne olacağını anlayabilecek olgunluktalarsa;
yaptıklarını kendi egolarını tatmin etmek için olduğunu düşünüyorum.

Kadınların çocukları "dövmesi" hakkında, bence çocuk hangi yaşta olursa olsun çok yanlış bir hareket, çocuk bir şeyi istediği zaman bir iki tane patlatıp yerine oturtmaları. bir şey dediği veya yaptığı zaman olağan tüm güçleriyle çocuklarına vurmaları, hangi vicdan bunu kaldırır anlamıyorum. Zaten bu duruma maruz kalan çocuklar ya ileride çok içine kapanık oluyor ya da kendilerine zarar veriyorlar.
Şahsen ben bu yaşımda bir iki tokat dahi yesem çok zoruma gidiyor. Ebeveyinlerin çocuklarını dövmek yerine çocuklarıyla konuşmalarını ve bazı olaylara çocukları açısından bakmaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bir çocuk ebeveyin gibi düşünemez, ancak bir ebeveyin daha önceden çocuk olduğu için onları anlayıp az da olsa empati kurabilmelidir.

mvof_11 16.08.2008 14:36:36
dayak bi insanın ne kadar aciz ve aklını kullanamadığının bi göstergesidir. aciz olmayan kendine güvenen ve aklını kullanan insanlar sorunları konuşarak tartışarak çözmeye çalışırlar asla böyle bi şeye başvurmazlar....

ayıp_olmaz_mı 17.08.2008 13:09:44
dayak bence çok çağ dışı bir davranış.. kimileri dayak cennetten çıkma filan gibi birsürü zırvalıklar söylüyor sinir oluyorum.. bence bu tamamen aile yetiştirmesinden kaynaklanan birşey.. sen çocuğunu adam gibi yetirştir büyüyünce karısını dövmesin.. o karısı da dayak yemez ve çocuğunu dövmezse dayak alışkanlığı yavaş yavaş azalır diye düşünüyorum.. tamamen biter diyemeyeceğim çünkü kafasına esip te karsını çocuğunu döven o psikopat tiplerden bolca var çevremizde...

fizikopat 21.08.2008 12:02:42
dayak iyi birşey olsaydı cennetten çıkmaz ,hep orada kalırdı... Grin

+++KoRn+++ 21.08.2008 12:06:58
kadınların çocukları dövmesinden nefret ediyorum..!
erkeklerdense bu yüzden iğreniyorum..!
güçleri kendilerinden güçsüzlere yetiyor..

D.Y.S 21.08.2008 12:08:53
Bence dayak taş devrinden kalma insanların anlayışı,çok yanlış buluyorum..
Ben bir erkeğim.Ve kadınlara hayatta el kaldırılmaz,çocuklarada el kaldırılmaz. [ =) ]
Taş devrinde yaşayan nesilin bir an önce kendine gelmesi lazım.. Smiley

halimiz duman 21.08.2008 14:19:32
Şu 17 yıllık yaşamımda ne babam annemi dövdü ne de annem beni öyle bir şey işte hiç dayak molayı olmadı sadece abimler kavga edermiş küçükken onlarda olur canım
he bir de eklemek istediğim şey erkekler kadınları kadınlar çocukları çocuklarda hayvanları dövüyor böyle bir kısır döngü işte insanların eğitilmesi lazım bence....

Sayfa: [ 1 ]