|
||
| Belli bir ismi taşıyanların belli bir karektere sahip olma olasılığı bana hep ilginç gelmiştir. Böyle bir bağıntının olup olmadığını belirlemeyi çok isterdim. Ancak bunun bir kaç gözlemle sınırlı bir edinimle yapılamayacağını farkettim. Eğer belli bir katılım olursa internet üzerinden belli özellikler doğrulanabilir diye düşündüğüm için bu başlığı açtım. Bu konuyu ilk düşündüğümde kaderci bir yaklaşım konusu olup olmayacağında tereddüt ediyordum. Böyle ele alınmasını istemiyorum. Yani bir burçlar meselesine dönüşmesini istemiyorum. Belli burçlara belli özellikler atfetme gibi belli isimlere belli kaderler atfetmek istemiyorum. Konuyu tamamen nedensel bağlamda ele almak istiyorum. İsmin ne gibi nedensellikleri olabilir? Anne babanın sosyal statüsünün, kültürel eğilimlerinin göstergesi olabilir. Çocuklarından beklentilerini ve onu nasıl yetiştirmek istediklerinin bir göstergesi olabilir. Ve bence işin önemli yanı, bu işin altından kader diye kabul ettiğimiz konunun tamamen nedensellik olduğu çıkabilir. Hemen bir örnek vermem gerekirse adı Dilek olanların başarısız evlilikler yaptığını gördüm. Konu çok dikkat çekiciydi, tanıdıklarım arasında bulunan tüm Dilek'ler eşlerinden boşanmıştı. Bu tesadüf olabilir mi? Çocuklarımıza isim koyarken onların kaderlerini çiziyor olabilir miydik? Sonra bir şeyin farkına vardım ki Dilek'ler asi, başına buyruk ve erkek egemenliğini reddeden tiplerdi. Neden böylelerdi? Çünkü böyle yetiştirilmişlerdi. Sonra hayretle gördüm ki Dilek'lerin babaları ilk çocuklarının kız olmasını isteyen erkeklerdi. Bunun sonucu olarak da babaları ile sevgi bağları çok güçlüydü. Zaten bu yüzden kızlarının adını Dilek koymuşlardı. Onun kız olmasını dilemişlerdi çünkü. Bunun sonucu olarak da her erkekte babalarında gördükleri güçlü güvenilirliği arıyor ve bulamıyorlardı. Sonuç boşanma oluyordu. Başka isimlerin de belli özelliklere sahip olduğunu görmüşümdür. Örneğin tüm Ömer'lerin istisnasız maço, sert, kaba ve nezaketsiz oldukları gibi maalesef olumsuz bir gözlemim vardır. Adı Ömer olanlar bu işe ne der bilmem ama doğru yanlış gözlemim böyle. Osman'lar tersine nazik, duygusal ve yumuşak oluyorlar. Ayşe'ler fettan ve kurnaz, Fatma'lar saf ve iyi niyetli oluyorlar. Emine... Onlar dürüst, sakin ve itaatkar kadınlar. Hatice'ler karmaşık. Güçlü, buyurgan ve disiplinliler. Bu konuyu kaderci bir yaklaşımla ele almamakta direnmeme rağmen bazen o kadar belirgin oluyor ki kaderci bir duyguya kapılıyorum. Zaten nedensellik budur. Belli nedenlerin belli sonuçları vermesinin sonuçların planlanmış ve amaçlanmış olduğu izlenimi vermesidir. Bu konuda en önemli çekincem belli bir kaç örnekten genellemeye gitmek istememem. İnternet ortamına bu yüzden taşıdım. İzlenimler tutuyorsa genelleme genişletilebilir... |
||
|
||
öğretmenlerimde burak lar neden çok konuşur diyolar
|
||
|
||
nazlı çok sofistike
|
||
|
||
öğretmenlerimde burak lar neden çok konuşur diyolar bu herşeyi doğruluyor..tanıdıgım bütün Buraklar çok konuşuyor..en başta kardeşim olmak üzere.. ![]() ![]() öğretmenlerim Merveler hakkında bi yorum yapmıyorlar ama Merveler iyi olur ya..
|
||
|
||
| gerçek olabilir aslında.. bende fatih isimli birçok kişi tanıyorum..hepside acayip esprili ve komik tipler...birde can isimli insanlar öyle..kızlardan da merveler acayip eğlenceli oluyor..acaba benim isme sahip olanlar nasıl ben gibi mi?...bağlantısı olabilir karakterle isimler bence. | ||
|
||
| Mesela bütün nüketler esprili oluyor.. Bütün leventler iri yapılı.. Yani isim konulurken sanki ismin anlamına göre kader çiziliyor gibi birşey oluyor... |
||
|
||
| Bir de isimlerin kişiye uyması söz konusu ya da bilmem biz mi uyduruyoruz zorla.. | ||
|
||
| Rumeysa ismi cok fazla bulunmadigi icin, ben Rumeysa adindaki insanlarin genel olarak nasil bir karakteri oldugunu bilmiyorum.. Yanliz tüm Merve'ler sicakkanli, bunu fark ettim.. ![]() Bence isimler ve karakterler baglantili olabilir.. |
||
|
||
Rumeysa ismi cok fazla bulunmadigi icin, ben Rumeysa adindaki insanlarin genel olarak nasil bir karakteri oldugunu bilmiyorum.. benim bildiğim bütün rumeysalar iyidir Yanliz tüm Merve'ler sicakkanli, bunu fark ettim.. ![]() Bence isimler ve karakterler baglantili olabilir..
|
||
|
||
| hayır tabiki öle bişey yok karakterin oturması ergenlik çağından sonra zaten biz ismimizi ya doğduğumuzda ya da anne karnında alıyoz o yüzden saçma | ||
|
||
Büyük bir olasıkla birbirne bağlantılı,benim de kendi ismim de fazla insan yok "Ziya" ben nerde Ziya duysam %90 Dç.Dr oluyor isterseniz siz de aklınızda bulundurun Ziya ismini bi yerden duyarsanız geneli Dç.Dr
|
||
|
||
Büyük bir olasıkla birbirne bağlantılı,benim de kendi ismim de fazla insan yok "Ziya" ben nerde Ziya duysam %90 Dç.Dr oluyor isterseniz siz de aklınızda bulundurun Ziya ismini bi yerden duyarsanız geneli Dç.Dr ![]() Tanıdığım ikinci Ziya olduğundan yorum yapamayacağım ama seni Dr. görürsem baya gülerim heralde
|
||
|
||
| Aysel: 1. Bol isik sacan, ay. 2. Ay'in en parlak zamaninda dogan bak bu dogru , herkes der: etrafina isik saciyorsun , simdiye kadar gördügüm tüm aysel'ler öyleydi zaten, etrafina isik sacan, ve cok gülen.bence isimlerin karakterle alakasi oluyor ya
|
||
|
||
| en azından şunu söyleyebilirim ki politik nedenlerle koyulan isimlerin sahipleri az çok isminden feyz alınan kişiye benzemeye çalışıyor. bu yüzden karakter olmasa da eğilimleri biraz benziyor. | ||
|
||
zannetmiyorum yaa
|
||