|
||
| ya eğer gelecekten kareler aklımıza gelebiliyorsa güzel birşey. ama o kadar deja-vu yaşamama rağmen gelecek hakkında hiçbişey görmedim. | ||
|
||
Dejavuyu çözsünler..bak sonra ne oluyor ![]() ne oluyor merak ettım |
||
|
||
bana oluo bazen boyle seyler ama cok rahatsız edıcı bence söylüyorum dalga geçiyorlarr
|
||
|
||
| hergün yaşıyorum sanki aynı olayları | ||
|
||
bana da oluyor geçen bi sınava girdim ve sanki o anda o kağıtları dağıtan öğretmen arkadaşlarım hepsini daha önce yaşamıştım hatta optiğe kodlama yaparken kalemimin ucu kırılmıştı yine aynı şey oldu
|
||
|
||
tırsıyom yaaa
|
||
|
||
bana sadece bi kere oldu. İlk ve tek.Çok şaşırmıştım ama rüyamda mı görmüştüm diye düşünmüştüm
|
||
|
||
| ben bir yerden okuduğum kadarıyla dejavuyu şöyle anlatıyor..hayatımızın her döneminde 2 gözümüze görüntüler aynı anda düşmüyor.bir gözümüz saniyenin çok daha küçük belki binde biri kadar zaman sonra görüntüyü kaydediyor.beyne aynı görüntü 2 kez düştüğü için biz bunu sanki 2 kez yaşyormuş gibi oluyoruz.. aslında bu mantıklı geliyor bana fakat benim başıma gelen bu dejavu açıklayamadığm bi nedenle sanki bu açıklamadan çok ters düşüyor.bilmiyorum belki hata bendedir. bi keresinde sınıfta ders dinliyoruz.hoca benim yanımdan geçerken bir arkadaş ayağa kalkıp birşeyler söylüyor..ve o an bana o kadar tanıdık geliyor ki.aynı hoca yanımdan geçiyor ve aynı arkadaşım ayağa kalkıp bişey diyor.ama emindim o anın daha önce yaşandığına.belki de büyük bir yanılgıdır bilmiyorum.bu benim başıma küçükken gelmişti artık gelmiyor.. |
||
|
||
| dejavu banada oluyor okuduğum kadarıyla insanlar dünyaya gelmeden önce hayatları film şeridi gibi gözlerinin önünden geçiyormuş insanlarda o anı yaşayınca önceden gördükleri için iki kez yaşamış gibi oluyormuş ama bana pek inandırıcı gelmedi | ||
|
||
hep başıma geliyor bu olay bıktım artık sanki ben bu anı daha önce yaşamıştım demekten Bende..
![]() |
||
|
||
| banada çok fazla oluyo son günlerdede çok hatta ve hatta bu anı yaşamıştım dersiniz ya dejavunun içinde bu anı yaşamıştım dediğimi hatırlıyorm yani dejavu içinde dejavu... | ||
|
||
| Bence dejavu dediğimiz şey bizim önceden rüyamızda görüp de sonradan gerçekte de yaşabildiğimiz olaylar...Yani bu yüzden yaşadığımız bazı anlar bize tanıdık geliyor... | ||
|
||
ya eğer gelecekten kareler aklımıza gelebiliyorsa güzel birşey. ama o kadar deja-vu yaşamama rağmen gelecek hakkında hiçbişey görmedim. gelecekten ziyade daha önce yaşanmış olayları görmek bu..
|
||
|
||
bir de hani insan rüyasında rüya gördüğünü görür ya bende o tam üç kademeli oluyor bir rüya içinde bir rüya daha sonra ondada bir rüya görüyorum deja vu mu nesin rahat bırak beni yahu ayy bana çok oluyor ondan ya bikeresinde ruyamda gitarımın kırıldığını gördüm ağladım filan sonra baktım uyandım oh be ruyaymış dedim sonra birisi geldi ya pardon senin gitarı biz kırdık dedi anaa ruya değilmiş dedim sonra gene uyandım oh be o da ruyaymış dedim sonra annem kızım noluyo gitar almaya gitmicekmiyiz dedi bende niye benim gitarım var dediğimde kırıldı ya demezmi sonra bi kere daha uyandım yine oh be ruyaymış dedim ama harbiden de ruyaydı bu sefer gece gece kalktım korkumdan gittim baktım ama gitarım yerli yerinde duruyordu
|
||