|
||
| Aşk İki Kişiliktir Değişir rüzgarın yönü Solar ansızın yapraklar; Şaşırır yolunu denizde gemi Boşuna bir liman arar; Gülüşü bir yabancının Çalmıştır senden sevdiğini; İçinde biriken zehir Sadece kendini öldürecektir; Ölümdür yaşanan tek başına Aşk iki kişiliktir. Bir anı bile kalmamıştır Geceler boyu sevişmelerden; Binlerce yıl uzaklardadır Binlerce kez dokunduğun ten; Yazabileceğin şiirler Çoktan yazılıp bitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Avutamaz olur artık Seni bildiğin şarkılar; Boşanır keder zincirlerinden Sular tersin tersin akar; Bir hançer gibi çeksen de sevgini Onu ancak öldürmeye yarar: Uçarı kuşu sevdanın Alıp başını gitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Yitik bir ezgisin sadece, Tüketilmiş ve düşmüş, gözden. Düşlerinde bir çocuk hıçkırır Gece camlara sürtünürken; Çünkü, hiç bir kelebek Tek başına yaşayamaz sevdasını, Severken hiçbir böcek Hiç bir kuş yalnız değildir; Ölümdür, yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. ATAOL BEHRAMOĞLU |
||
|
||
| UNUTMA Kİ Sen uykusuzluk nedir bilir misin Tırnaklarınla yastığını parçaladın mı Gözlerini tavana dikip Düşündüğün oldu mu bütün gece Ve bütün bir gün Belki gelir ümidiyle bekledin mi hiç Gelmeyince Seni aramayınca Ölesiye ağladın mı Sonra çekilip en koyusuna yalnızlıkların Ona ait ne varsa Bir bir hatırladın mı Sen günden güne erimeyi bilir misin Dev bir ağacın vakarı içinde ölmeyi Bir teselli aramayı Issız parklarda, tenha sokaklarda Ve bütün bir şehir uyurken uzaklarda Deli divane yollara düşüp Yaşlanmış bir köpek gibi Eskimiş bir gömlek gibi Atılmışlığını hissettiğin oldu mu Sevmekten Günler geceler boyunca yürümekten Elin ayağın yoruldu mu Sen yalnızlığın acısını bilir misin Unutulmak bir hançer gibi saplandı mı sırtına İçinde kıskançlığın zehirli çiçekleri açtı mı Bütün gururunu çiğneyip Sevdiğinin geçtiği yollarda Bastığı toprakları eğilip öptün mü Sen çaresizlik nedir bilir misin Sen yokluk nedir gördün mü Yanan başını Duvarlara vurup parçalamak geldi mi içinden Sen her gün bin defa öldün mü Böyleyim diye ayıplama beni Bir gün kendimi Sonsuzluğun koynuna bırakırsam Yaralı ve yenik bir asker gibi Darılma Unutma ki Her seven isimsiz bir kahramandır Unutma ki İnsan; sevebildiği kadar insandır. alıntıdır.. |
||
|
||
| beni nereye koyuyorsun böyle? neresinde yaşıyorum yüreğinin? var mıyım senin için, gecelerinin masalsı düşü ben miyim yoksa kendin misin?... beni sığdırabiliyor musun içine? hangi yana baksam tünel; sonsuz uçurumlar gibi dipsiz ve kuyu hani içinin aynasıdır ya sevdiğin, benim aynamda karanlık aksetmekte... öyleyse anlarım ki ben de yokum sen de. beni nerede yaşatıyorsun söyle? cennetin miyim senin, amber kokulu bahçelerinde gezindiğin? yoksa kaybolduğun kör kuyun mu, dehliz yalnızlıklarını yitirdiğin? artık anlamsız geliyor tüm sorular yanıtlarını bir gün verecek olsan bile ben de bir şeyler buram buram, ben de çok şey ılık ılık, ben de sen acıtarak, kanayarak eksiliyor... ben seni bunca zamana ağırlayamazken ruhumda aitsizliğim çaresiz çoğalıyor... ve görüyorum aynada yüzü silinmiş suretimi sen bende herşeysin belki ama ben sende yitiyorum için için... beni nerelerde arıyorsun öyle? yüreğine sor bir de mutlaka cevabı gelecektir sessizliğinin... alıntıdır.. |
||
|
||
| Ne zaman Bir yerde ayrılıktan söz açılsa Gözlerimin önüne gidişin gelir Yorgun bir geceyi aydınlatır güneş Yastığıma yokluğun ilişir... O geceden beri Güzel bir uykuya dalamadım henüz Acaba Ayrılığı çok mu büyütüyorum dersin? Kim bilir.. Belki de içimde çok fazlasın Giderken durdurduğun zamana söyle Seni içimden ayıklasın... alıntıdır.. |
||
|
||
| Her gidişine ayrı anlam yüklüyorum, yapma allah aşkına. Ya hep kal benimle söz etme gidişlerden ya silinsin isminde cisminde. Oynama benimle dengemi bozuyosun. Aşkı yaşıyacak yürek bırakmıyorsun insanda. Böyle değildin sen ne oldu sana ? Bittiyse heycanın bileyim bende. Seni çok seviyorum diye başlayan ve ama ile devam eden cümlelerden bıktım artık. Seviyorsan seviyosundur aması olmaz bu işin. Eğer bir cümlede ama varsa bir önceki yargının hiçbir hükmü yoktur... Seni çok seviyorum ama birlikte olmamız imkansız Ya imkansız diyebiliyosan eğer sevmiyorsun demektir bahanelerin arkasına sığınma. İnsanların hayatına sorgusuz suhalsız girip darma duman eden. Sonrada hiçbirşey sölemeden gitmeye calışanlardan nefret ediyorum. Bölemisin sende ? Gerçekten gitmekmi istiyorsun yürekli ol biraz hadi konuş; Söylemek istediğini söyle iki çift sözü hak etmedimi bu aşk yaşanan bunca şeye hiçmi saygın yok Ah ben niye yanılıyorum hep niye tam işte bu dediklerim sömürüyor aşkımı Biraz dahamı katı olmalıyım biraz daha mı kapalı tutmalıyım kapalarımı Bazen bu dünyadan olmadığımı düşünüyorum bu devrin adamı değilim onun için Bilemiyorum hesap yapamıyorum bana ait olmayan kişiliklere bürünüp bi plan dahilinde hareket edemiyorum. İnsanız biliyorum hepimizin zaafları var hepimiz egolarımıza boyun eğebiliyoruz iyide hep benimi bulacak bunlar. Hiçbir kaygıya yer vermeden hiçbir hesap yapmadan açsaydın bana yüreğini İşte o zaman görürdün bir aşkın nasıl efsaneye dönüşebilceğini Sen gözlerini kapıyorsun bir sen varsın başka hiçbir şeye bakmıyorsun Herşey senin çevrende düzenlenmeli herşey sana göre şekillenmeli Yapamıyorum kusura bakma şimdi gidiyorum sonsuzluğa... Aşk tam teslimiyet ister kendini aşkın kollarına ya bırakırsın ya bırakmazsın Bir yanım dışarıda kalsın dediğin noktada aşkı boğarsın yok edersin o güzelim duyguyu bu yüzden hep cesurların işidir aşk. Kaçışları yalanları aptalca oyunları kabul etmez aşk saf duru insanları sever Kafasında binbir tilki dönenler aşkı yaşayamaz isteselerde yaşayamaz Arınmalısın en saf en duru haline sevmelisinki yaşabilmelisin aşkı Kısacası sevgilim sana göre değil bu iş senin yolun açık olsun hadi hadi git şimdi git ki ben yaşayayım ben seveyim seni Yokluğun beni boğuyor ama olsun bunu bilmek bile bana huzur veriyor bırak bırak aşk bende kalsın... alıntıdır.. |
||
|
||
| BİLİRSİNİZ SÖZÜMDE HEP DURMUŞUMDUR DURACAĞİM SEVGİLİME SÖZ VERDİM BEN YİRMİ YIL YAŞAYACAĞİM DÜŞMANLARIM SEVİNMESİNLER,YİRMİ YIL SONRA YOK DİYE BELLİ DEĞİL YİRMİ YILAL NE ZAMAN BAŞLAYACAĞİM. Aziz NESİN |
||
|
||
| "ben sevmekten hic borclu cikmadim" "gelecegim, bekle dedi, gitti ben beklemedim, o da gelmedi ölüm gibi birsey oldu. ama kimse olmedi" "bir anlam gelse, ne varsa alsa gitse......" "agladigimi gor diye aglamiyorum, agladigim icin, agladigimi goruyorsun" "adi, rengi, turu, ne olursa olsun, her gercek dost, kisinin obur yarisidir." "bugune en uzak gun, dun" "butun dunyayi kucaklamak istedim,kollarim yetmedi" "cevreme bakindim, yalancilarin cogu unutkan ya da aptal... kotu ve korkak... yalani boylelerinin eline dusuren buyuk zekalara kizdim." "bütün renkler aynı hızla kirleniyordu, birinciliği beyaza verdiler." " son isteğin nedir? sorusu, çok, çok kolaydır, ilk isteğin nedir? sorusundan. çünkü, o soruyu kimse kimseye soramadı, korkusundan." "aşk, sevilenin boy aynasıdır. sevmek, sevilenin o aynaya bakmasıdır." "yalnız hem kaptanı hem de tek yolcusudur batmakta olan gemisinin.. onun için ne sonuncu ayrılabilir gemisinden, ne de ilkin." ÖZDEMİR ASAF (eğer yaşıyor olsaydı, kendisiyle bir şekilde tanışabilmeyi nasıl isterdim, öyle güzel şeyler söylemişki.) |
||
|
||
| onun kentinde yedi martın yalnızlık çiseleyen bu sabahında dolaştım kendimi bu yabancı kentte gezdim kendi iniş çıkışlarımı dolandım alanlarımı,çıkmaz sokaklarımı yitirdim kendimi kendim içimde sordum gelip geçenlerden bağışlayınız beni lütfen yabancısıyım hem bu kentin hem kendimin ama biliyorum ki o bu kentte yaşıyor ne onu tanıyorsunuz ne beni bu dünyada hiç gördünüz mü yitirip de arayan kendini.. aziz nesin |
||
|
||
| En Güzel Bu müze var ya bu müze Seninle gezerken güzel Kimseler yoksa salonda Seni öpmek en güzel Bu raki var ya bu raki Seninle içerken güzel Kimler olursa olsun varsin Rakili agzindan öpmek en güzel Iste bu dünya var ya bu dünya Seninle yasarken güzel Sen varsin ya sen Ancak benimleysen güzel Aziz Nesin |
||
|
||
| Aşk. Sigaramın Ucunda Dumandan. Külden. Senden Yani Ateşten... Çekiyorum İçime İşliyorum Yüreğime... Seni..Sevgini... Her Çekişte İç Çekişlerimde Ortak Oluyor Bana.. Sevdan Bir Sigara Kadar Yakın. Sigaramın Dumanı Kadar Uzak Bana... Külüyüm Sevdanın... Ateşinle Yanarken... Dumanında Kayboluyorum... Bitmeden Sigaram... Bir Yenisini sarıyorum Sararan Parmak Uçlarımla... Tıpkı Sararttığın Yüreğime Sevdan Sararcasına... Defalarca Bıkmadan... Ayrılığımızı Düşünürken Sarıyorum Sevdamı Yüreğime... Aşk. Sevda Bir Sigara Dumanı Kadar Yakın. Dumanı Kadar Uzak Bana... Ateşinle Yanarken Küllerim Bile Sızlıyor... Külüyüm Yalnızlığımın Ayağının Altında... Eziliyorum Her defasında Yalnızlığa... Aşk Sigaramın Ucunda Dumandan külden Yani senden İbaret… Yanıyorum Her Defasında... İşte Arkadaşlar En Sevdiğim şiir okurken Ağlayasım Geliyo:'( |
||
|
||
| Sen Söylemeden de Biliyorum Seziyorum ki kaçacaksın.. Yalvaramam koşamam Ama sesini bırak bende Biliyorum ki kopacaksın Tutamam saçlarından Ama kokunu bırak bende Anlıyorum ki ayrılacaksın Cok yıkkınım yıkılamam Ama rengini bırak bende Duyumsuyorum ki yiteceksin En buyuk acim olacak Ama isini birak bende Ayrimsiyorum ki unutacaksin Aci kursun bir okyanus Ama tadini birak bende Nasil olsa gideceksin Hakkim yok durdurmaya Ama kendini bırak bende. Aziz Nesin |
||
|
||
| SENİ DÜŞÜNMEK Seni düşünmek güzel şey, ümitli şey, Dünyanın en güzel sesinden En güzel şarkıyı dinlemek gibi birşey... Fakat artık ümit yetmiyor bana, Ben artık şarkı dinlemek değil, Şarkı söylemek istiyorum. NAZIM HİKMET |
||
|
||
| hepiniz güzel şiirleri paylaşmışsınız arkadaşlar teşekkür ediyorum. | ||
|
||
| YİTİRİLEN Ola ki yürürüm bir başka aşka ya da yürürüm mavi olmayan bir gülüşe unutma ki tek aşk olduğum sensin âşık olduğum değil. Karanlıkla süzülüyor içime yıkım dur diyorum yıkılıyorum uçurumları başucuma koyuyorum sonra okşuyorum saçlarını rüzgarda sıcak ılık bir koku siniyor yüreğime gitme diyorum gitme düşüyorum sonra beni soruyorlar bana tanımıyorum diyorum daha hiç karşılaşmadık aynı çizgide bilge susu mu dinliyorlar ben sustukça yazık bir çığlığın doğuşu gibi ölüyorlar önce bir bir sonra hepsi sonra mı bir ben kalıyorum bir de yalnızlık uçurumlar yıkımlar ben ve yalnızlık. Zorlu bir savaşın unutulmuş cesetleri gibi yatıyoruz yan yana öpüşüyoruz sevişiyoruz da hatta her şey oyunun yasaklarına uygun bir yasak oluyor sonra tek umudumuzu göğe gelin ediyoruz telli kanlı düğün işte. Üşüyor saçlar biliyorum dargın mısın bu baharda mayısa bıraktığım gibi misin hala vurulmuş çocuk gibi büyümemiş yüreğinde hüzün hala kaçıyor musun gözlerini bırakarak birilerinde hala ellerinden tutup sevgileri dipsiz kuyuya salıyor musun ağlayarak küçücük bir dokunuşla son sevilen olabiliyor musun kendin kadar aklımdasın. Hala öyle savruk bir gök hala öyle yerini yurdunu bulamamış bir mavi ve aşkını şaşırmış bir tanrı. Çoğalan sızısıyla mutlu bir yara. Öyle misin mavi gözlü sarı saçlı yoldaşım öyle bıraktığım gibi misin gerçeği yakmada hala usta mısın yoksa çırak mı yanarken yalanda saçlarıma dolanan aydınlığımsın somutlaştıramadığım tek imgemsin şiirede anlattıkça eksilen tek anlam anlattıkça eksilen tek anlam. Hala bıraktığım gibi misin. Yoksa beni bıraktığın gibi mi kaç mevsimsiz kar düştü toprağıma. Kaç mevsimsiz kar düştü benim toprağıma. Hala bıraktığım gibi misin. |
||
|
||
hepiniz güzel şiirleri paylaşmışsınız arkadaşlar teşekkür ediyorum. eveT oLdukça güzeL şiirLer var. Yokluğundaki Sen Yine yalnız değilim her zamanki gibi Bu Uzakdoğu gecesinde yokluğunlayım, Aramızda yirmibeşbin kilometre Sen kıştasın ben yazdayım Sen bir yarısında dünyanın Ben öte yarısındayım Yine de bırakmıyor ellerimi yokluğun Daha da bir gönlümcesin Varlığından bin kat güzel O yalımsal çıplaklığın yalaz yalaz Ve en gizlerden konuşurken ellerin İçimden gelmiyor mektup yazmak demeden Sevişiyoruz yirmibeşbin kilometreden Aziz Nesin |
||