|
||
| bırakmazlar yakamı boşver ile çelişiyor unutuyorum onları diyor herşeyi kötüleri iyileri hayalleri anıları ama onlar beni bırakmıyor kurtulamıyorum diye yakınıyor..unutamamanın acısını en acı şekilde tasvir ediyor.. | ||
|
||
bırak zaman aksın'daki favori şarkılarımda biridir "bırakmazlar yakamı"... yine mor ve ötesi, yine müthiş bir şarkı. daha ne söylenebilir ki
|
||
|
||
| umutsuz bir şarkı! :-/ belki komik ama ben bunda da politik şeyler seziyorum!”hemen şimdi kalksam buradan,koşup çıksam sokaklara” burda bir adam var, düşünceleri var. deniz gezmiş ve arkadaşlarından biri olabilir mesela şarkıdaki. “ölümcül bir dost düşse peşime” ne derse desin o yine onun peşine birileri düşüyor onu öldürmek isteyen. hiçbir şekilde de onu bırakmıyorlar. hep peşindeler. kaçsa da, kaybolsa da… “karışsam meydanlara unutsam masalları” : bir yerlere gidip bir şeyler söylemek istiyor, masallara kulaklarını tıkayıp gerçekleri söylemek istiyor sadece. “ gökten düşen yine aynı elmalar” burda elmalar kurşunlar olabilir mi acaba? “ölümcül dost” derken de aslında gönderme var. bütün insanlar bir arada savaşsız,i fikirlerine saygı duyarak yaşayabilrler. ama onun peşindeki “ölümcül dost” onu öldürmek isteyen, onu dinlemeyen ve anlama istemeyen bir “dost” aslında! | ||
|
||
| benimde favori şarkımdır... haklısın cagico bu şarkı deniz' e yazılmış gibi adeta. |
||
|
||
umutsuz bir şarkı! :-/ belki komik ama ben bunda da politik şeyler seziyorum!”hemen şimdi kalksam buradan,koşup çıksam sokaklara” burda bir adam var, düşünceleri var. deniz gezmiş ve arkadaşlarından biri olabilir mesela şarkıdaki. “ölümcül bir dost düşse peşime” ne derse desin o yine onun peşine birileri düşüyor onu öldürmek isteyen. hiçbir şekilde de onu bırakmıyorlar. hep peşindeler. kaçsa da, kaybolsa da… “karışsam meydanlara unutsam masalları” : bir yerlere gidip bir şeyler söylemek istiyor, masallara kulaklarını tıkayıp gerçekleri söylemek istiyor sadece. “ gökten düşen yine aynı elmalar” burda elmalar kurşunlar olabilir mi acaba? “ölümcül dost” derken de aslında gönderme var. bütün insanlar bir arada savaşsız,i fikirlerine saygı duyarak yaşayabilrler. ama onun peşindeki “ölümcül dost” onu öldürmek isteyen, onu dinlemeyen ve anlama istemeyen bir “dost” aslında! Kaçmak istiyor masallara sığınmak istiyor ama gerçek dünya herşey aynı diyor gökten düşen yine aynı elmalar.Masallardaki 3 elmadan alıntı yapıp gerçek hayata güzel uyarlamışlar.Fişlenmiş insanlara söylenmiş ya bu şarkı Deniz Gezmiş'in arkadaşları uyalarması çok iyi oturaklı oluyor fişlenmiş insanlar normal insanların arasına karışmak istiyorlar.Onların ağzından yazılmış güzel bir şarkı . İlk başta birşeyler yapmak istiyorlar çıkıp sokaklara bu herhalde eylemleri düzenlemek yada onlara katılmak isteyen birinin ağzından çıkan bir söz sonra bu işleri yapıyor ölümcül dost da düşüyor peşine fişleniyorlar ve artık başka gözle bakıyor insanlar.Ve yaptıkları şeyler işe yaramamış gibi gökten düşen yine aynı elmalar diyor.Daha sonra kaybolmak istiyor.Kaçıp gitmek istiyor normal insanlar gibi meydanlara karışmak istiyor ama nafile gibi. |
||
|
||
| bu aralar iyice bütünleştik bu şarkıyla birde her an beraberiz | ||
|
||
| süper şarkı valla | ||
|
||
bırak zaman aksındaki çok sevdiğim bir parça... sözleri, müziği falan bambaşka ya çok hoş
|
||
|
||
Çok güzel bir şarkı,diğer şarkılar gibi derin konulara değiniyor.
|
||
|
||
| çok güzel bir şarkı | ||
|
||
| BIRAK ZAMAN AKSIN albümünün iddalı şarkılarından her dinlediğimde" işte mor ve ötesi budur!"dediğim şarkı.... | ||
|
||
| evet ya bu şarkı gerçekten çok güzel ama mvö nün eski şakıları şimdikiler kadar politik değil..yani şimdi her şarkının bir anlamı var siyasi anlam ama eski şarkıların hepsinde yok...o yüzden ele almadım bu yönden..şimdi düşündümde evet Deniz Gezmiş ve arkadaşları çok oturdu..bayağı oturdu... | ||
|
||
| hemen şimdi kaçıp gitsem sürüklensem meydanlarda bulsam seni masallarda gökten düşen yine aynı elmalar |
||
|
||
| harun bu şarkıda sesini çok iyi kullanmış ama bass zayıf | ||
|
||
çok seviyorum bu şarkıyı ya gerçi hepsi güzel ama olsun
|
||