|
||
ben bugün aldım dergiyi hem de eyüp meydanından! şaşırdım doğrusu,öyle bir yerde böyle bir dergi ama poster trendy'deki ile aynı! bu pozdan başka siyah beyaz bir poz daha var!insan onu verir,neyse buna da şükür! tokio hotel...
|
||
|
||
yaa ben hastayım bır turlu gıdıp alamadım dergıyı ama kesın alacağım
|
||
|
||
| bende aldım bir sayfa resim 2 sayfa ropörtaj var ama poster baya büyük.... | ||
|
||
| hackdonals ha ?! süper!
|
||
|
||
| Sonunda aldım (: Poster boyutu süper, röportaj da çok güzel olmuş. Röportajın tümünü ekleyeceğim birazdan
|
||
|
||
| SORGU ODASI Bu yıl ülkemizi eurovision şarkı yarışmasında temsil edecek Mor ve Ötesi grubunun sevilen gitaristi Kerem Özyeğen sorgu odamızın konuğu. - Müziğe seni yönelten neydi ? Babamın plakları. - Aldığın ilk albüm hangisi ? Queen - Greatest Hits - Çaldığın ilk şarkı ? AC / DC - Thunderstruck introsu ( tek tel tabi ) - En sevdiğin filmler listesi yapsan ilk üçe neleri koyardın ? Tenacious D : The Pick of Destiny Edward Scissorhands Blade Runner - Kimin albümü çıksa bir fan gibi daha ilk günden gidip alırsın ? Mahsar-Fuat-Özkan - Hangi şarkıyı yazmak isterdin ? Bohemanian - Rhapshody - Hangi festivallerde kimlerle sahne almak isterdin ? Woodstock'ta The Who ve Jimi Hendrix - Bir günlüğüne kimin hayatını yaşamak isterdin ? Leonardo da Vinci - Müzisyen olmasaydın hangi mesleği seçerdin ? Aktörlük - Hangi filmde kiminle oynamak isterdin ? Gardeb State'de Natalie Portman'la. - Düğününde kimin sahne almasını isterdin ? Björk - Cenazende hangi şarkının çalmasını isterdin ? Ordinary World - Yaptığın en cesur şey neydi ? Litvanya'da kapalı bir otopark macerası. - 80'ler mi, 90'lar mı ? 90'lar. - Hayatını anlatan bir film çekilse soundtrack'inde ne çalmasını isterdin ? Soundtrack'i kendim hazırlamak isterdim ![]() - En sevdiğin çizgi film kahramanı ? Voltron ( doğru yazılışı budur ) - Scarlett Johanson mu, Charlize Theron mu ? Scarlett Johanson. - Pink Floyd mu, The Beatles mı ? Annemi mi daha çok seviyorum babamı mı ? Zor gerçekten. Yoruldum (: Röportaj kısmını 1-2 saat sonra eklerim
|
||
|
||
röportajda Doğu Yücel'in sorularına dikkat edin derim iyi terletmiş bizimkileri ..röportaj çok güzeldi..
|
||
|
||
| - Müzisyen olmasaydın hangi mesleği seçerdin ? Aktörlük çocukluktan belli zaten. güzel röportaj olmuş sağolun.
|
||
|
||
| " EUROVISION'A KATILMAMIZ SADECE GRUBUN ÇIKARLARINA YÖNELİK BİR HAMLE DEĞİL " Mor ve Ötesi'ni Eurovision sınavından önce sorularımızla terlettik.Eurovision'a katılmalarının ardında politik bir komplo teorisi var mı, tepkilerle nasıl başa çıkıyorlar, Lordi gibi canavar maskesi takacaklar mı gibi merak edilen konuları aydınlattık... Röportaj: Doğu Yücel & Çetin Cem Yılmaz Doğu: Eurovision performansınız esnasında politik söyleminizin altını çizecek bir mesaj vereceğinizi düşünenler var...Bono'nun Fransa'daki konuşması gibi mesela... Kerem Kabadayı: Gösteri içinde verilen bir mesaj, barış mesajı ya da herhangi bir politik mesaj, orada veriliyor ve kalıyor. Televizyon üzerinden o mesajı alan kişi o mesajı alıp ne yapması gerektiğine dair bir fikir geliştirmiyor, geliştirmesi de beklenemez zaten. Harun Tekin: Aslında spesifik bir şey yaparsanız televizyon üzerinden de çok etkili olabileceğini gördük.Mesela Kral Tv Ödülleri'nde Sorgun Ormanları ile ilgili kampanyaya bir işaret ettik ve o gece 90bin'den 160 bin imzaya çıktı. Ama buradaki ortam ve şartlar çok farklı. Çetin: Eurovision konusu kabul edilirken tartışıldı mı grup içinde ? Harun Tekin: Bizim Kasım ayında bir Almanya turnemiz oldu. Turneden aklımızda kalan şeyler hep güzellik. Meğer o turnenin öncesinde, 3 Ağustos'ta TRT bu teklifi bizegetirmeyi kararlaştırmış. Eğer bu teklif bize Ekim'de gelmiş olsa ne derdik bilmiyorum.Ama turne biter bitmez 25 Kasım'dayken havaalanında tam da "Avrupa'da bir şeyler yapmak lazım. " derken geldi teklif. Kerem Kabadayı: Çıkıp üç dakika söyleyelim, sonra Avrupa kapıları ardına kadar açılacak gibi bir fikir oluşmadı aklımızda. Grubun adının az ya da çok duyulması için bir araç olarak işe yarar diye düşündük. Çetin: Eurovisiondan'dan çıkan üç dört başarılı örnek var ama çıkıp başarısız olmuş bir dolu örnek de mevcut. Harun Tekin: Eurovision'a katılmak Avrupa konusunda yaptığımız ilk hareket değil. Almanya'da 10 konserde 3700 kişiye ulaştık. Bunların yanı sıra beş albümümüz var, 12 senedir beraberiz. Bunun üzerine koyduğumuz şey Belçika'dan gelen 20 yaşındaki " Popstar " birincisi bir kızın Avrupa'ya açılma planıyla benzer değil.Yakında ortaklık ' Deli ' olacak ve Türkiye'yle ilgili tanınırlıkla ilgili de bir şey yapıyor olacağız. Daha sonra Kasım ayında Avrupa'da yapacağımız bir turne için de çalışıyor olacağız. Doğu: Yine de Avrupa'ya açılma fırsatı olarak gördünüz bunu. Harun Tekin: Valla artık o fırsatı baktığımız çiçekte böcekte de görüyoruz, her yerde arıyoruz ! ( kahkahalar ) Doğu: Peki öyleyse neden İngilizce yapmadınız ? Harun Tekin: Bu bizim şarkıyla Türkiye arasında bir ilişki kurma tercihimizden de kaynaklanıyor. Sertab'ın örneğini bir kenara koyarsak İngilizce şarkı Türkiye'nin kültür tarihinde pek de yer kaplamıyor. Çünkü insanlarbüyük ölçüde Türkçe şarkı dinliyorlar. Kaldı ki, İngilizce şarkı yazmak 95'lerde bıraktığımız bir şey. İngilizce yapıp o kadar da inanılmaz olmayan bir şeyle ortaya çıkabilirdik. Doğu: Athena başarılı oldu ama. Harun Tekin: Ama bence Athena'nın ilk akla gelen beş şarkısından biri olmadı. Hatta on olduğu bile tartışılır. Beraber verdiğimiz Yedikule Konseri'nden hatırlıyorum, onların zaten bir sürü hiti vardı ama insanlar 'For Real' diye çıldırmıyorlardı. Bir de bizim Türkçe'de bir yetkinliğimiz var, İngilizce'de buna yaklaşamazsak çok ayıp etmiş olacağız kendimize. Doğu: Yine de bir challenge ( meydan okuma ) olarak görüp deneyebilirdiniz... Harun Tekin: Görürsün de, zaman olayı, birbuçuk ay içinde üç şarkı hazırlıyorsun.Olsa altıbuçuk ay, oturup İngilizce, Almanca, Sanskritçe deneyelim. Çetin: 'Deli'nin lansmanının yapıldığı gün bir gazeteci şarkıyı sanat dünyasından büyüklerinize dinletip dinletmediğinizi... Kerem Kabadayı: Kurabiye Canavarı vakası mı ? ( Basın toplantısı sırasında Vatan'dan bir gazeteci ısrarla Mor ve Ötesi'nin de Kenan Doğulu - Sezen Aksu örneğindeki gibi " sanat camiasından büyüklerinden " fikir alıp almadığını sordu, ve ısrarla isim istedi. Kerem Kabadayı'nın cevabı " Susam Sokağı'ndan Kurabiye Canavarı " oldu. ) Kerem Kabadayı: Kurabiye Canavarı vakasında üzülerek o cevabı verdim. Dalga geçeyim ya da basına saygısızlık yapayım diye değil. İnsan gibi birkaç defa cevap vermeye çalıştım. Bizim müzik büyükleri diye tanımlayacağımız insanlar yok, ama olsa da o akşam Demirhan Baylan oradaydı, " Bakın Demirhan Beylan burada, şarkıyı dinletme fırsatımız olmadı ama bu konuyu uzun uzun konuştuk. " desem, kalkıp gazetesine yazmayacaktı mesela. Harun Tekin: Bizden beklenen madem bir topa girdiniz o zaman e hadi bir Sezen ablanıza dinletin...Turgut Berkes mesela bizim müzik büyüğümüz diyebileceğimiz biri.Turgut Berkes'e dinlettik çok beğendi desek orada yer almayacak. TAKSİM MCDONALDS'IN ÖNÜNDE KAVGA RANDEVUSU Doğu: İnternet'te, forumlarda ve diğer platformlarda Eurovision'a çıkmanızla ilgili çok sert ve kaba yorumlar yer aldı, bunlara nasıl tepkiler veriyorsunuz ? Harun Tekin: Öyle bir şey oldu ki, ya burada bizim içtiğimiz kahveye ya da suya müsekkin koyuyorlar, böyleeee ( mel mel bir bakış yapar ) takılıyoruz. Kerem Kabadayı: Ben bir film sayesinde bir aydınlanma yaşadım o konuda. Filmin adı " Jay and Silent Bob". Filmde Jay ve Silent Bob hakkında film çekilecek, internetteki forumlarda bunlar hakkında sürekli küfrediliyor. Jay ve Silen Bob da filmin sonunda o kadar sinirleniyorlar ki, kazandıkları tüm parayla o mesajları yazan herkesi tek tek bulup dövmeye karar veriyolar. Ama bulup dövdükleri de 12-13 yaşında çocuklar. Bir de o filmde onlar hakkında çizgi romanın karakterlerini yaratan adam " ya neden ciddiye alıyorsunuz bunları, sizden bahsetmiyorlar, çizgi romandaki sizden bahsediyorlar " diyor. Bizim açımızdan da öyle, insanlar Kerem'den, Harun'da, benden bahsetmiyorlar, sahnedeki bizden bahsediyorlar. O yüzden bu yorumları dert etmemenin bir yöntemini buldum en sonunda. ama tabi bundan 10 yıl önce, bizim ilk internet sitemiz kurulduğunda Taksim McDonalds'ın önüne dövmeye, kavagaya çağırdığımız oldu. Doğu: N'oldu sonra ? Geldiler mi ? Harun Tekin: Gelmediler. Biz de gitmedik. ( Gülüşmeler ) Kerem Kabadayı: Onlar siteyi hack'leyeceğiz diyorlardı, biz de sıkıysa hackleyin diyorduk.Hack'leyemediler, bunun üzerine gitmedik. Harun Tekin: Hack Donalds ! " THE BEATLES ÖRNEĞİ " Çetin: Şarkı hakkında muhtemelen katılmayacağınız bir görüşümü paylaşmak istiyorum. The Beatles, Rolling Stones'a bir şarkı verecekmiş. Hemen bir saat içinde bir şarkı yazmışlar ve yollamışlar. Mick Jagger ve Keith Richards çok beğenmiş. John Lennın ise " Ringe Starr'ın vokal yapacağı bizim hiç önemsemediğimiz bir şarkıydı, tabii ki en iyi şarkımızı verecek halimiz yoktu " diyor. ' Deli ' yi dinlediğimde ona benzer bir şey hissettim... Kerem Kabadayı: Şu doğru, bir sonraki albümün nasıl olacağı ile ilgili, ya da ne tarafa doğru yol almak isteyebileceğimizle ilgili çok fazla ipucu veren bir şarkı değil 'Deli'. Ama bizim peşinde olduğumuz şey de Mor ve Ötesi'nin bir sonraki müzik durağı neresi olacak diye bir ipucu vermek değildi. Son beş yılda özellikle kendimizi daha yetkin hissettiğimiz sularda gezinerek yaptığımız bir şarkı 'Deli'. Yaptığımız başka bir iki şarkıyı seçmiş olsaydık insanlara Mor ve Ötesi yeni tuhaf bir şey yapmış dedirtebilirdik. Daha farklı bir tercih yaptık. Harun Tekin: Bence senin anlattığından biraz daha coşkulu karşılanacak toplum nezhinde. Zaten öyle olmazsa ayıp olur çünkü bir Eurovision şarkısı muamelesi yapılacak. Bu şarkının bir albümümüzde yer alıp single olarak çıksa nasıl karşılanıp karşılanmayacağını bilemeyeceğiz. Ama insanların sevip sevmeyeceğini kabaca yarışmadan beş ay sonra dinlenip dinlenmediğinden anlayacağız. " BÜYÜK DÜŞLER APARTMANI " Doğu: 240.000 küsür satan Dünya Yalan Söylüyor'dan sonra Büyük Düşler'in 50.000 civarında satması sizde bir hayal kırıklığı fakan yarattı mı ? Harun Tekin: Benim sinirlerim bozuldu. ( kahkahalar ) Kerem Kabadayı: Bülent Forta " Dünya Yalan Söylüyor " çıktıktan sonra bize 2005'in 100.000 satışı 2002'nin aslında 300.000'ü, 2002'nin 300.000'ü 2000 yılının 1 milyonudur gibi grafik bir dizi koymuştu önümüze. O çerçevede baktığımız zaman satışlarının o düşüş grafiğiyle birlikte yarattığı etkiye de bakarsak sağlıklı bir devam albümü olduğunu düşünüyoruz " Büyük Düşler " in çünkü " Dünya Yalan Söylüyor " da kurduğumuz altyapının üstüne bir kat daha çıkalım demek yerine, yan arsada bir tane daha bina inşa etmeyi tercih ettik. DYS apartmanında yaşayan insanların büyük bölümü de bizimle beraber " Büyük Düşler " apartmanına taşındı. Bu taşınma sürecini yaşamamış insanlar da bu Eurovision meselesiyle beraber bir kere daha acaba yeni apartmana taşınsak mı diye kendilerine sormuşlardır diye tahmin ediyoruz. Doğu: O zaman "BD", "DYS" kadar satsaydı Eurovision'u düşünmezdiniz diyebilir miyiz ? Kerem Kabadayı: Yine düşünürdük. Türkiye özelinde bir rock grubunun yapabileceği çoğu şeyi biz yaptık. Türkiye'de belli sınırlar var. Aslında herhangi bir müzik yapan bünye için de Eurovision o sınırlar içerisinde yapılabilecek en uç işlerden bir tanesi. Onu da yapmamış olmayalım dedik ve şimdi de yapıyoruz. Bizim o zarfı genişletiyor olmamız, o zarfın içinde bulunan bir çok ismin de oyun alanını genişletiyor. O yüzden bunu kişisel ya da sadece grubun çıkarlarına yönelik bir hamle olarak görmüyoruz. Harun Tekin: Biz müzik endüstrisinin merkezinde yer alan bir ülke değiliz. Sonuçta bunu 110 milyon kişi izleyecek. Hadi bunun 100 milyonu tamamen bakkaldan müzik alışverişi yapan insanlar olsun. Geriye kalan 10 milyon kişinin belli müzik zevki olsun, onların içinden 1 milyon kişi bizim müziğimize yakın olsun. O bir milyon insandan beş kişi de müzik endüstrisinde etkili bir yerde olsun, işte o beş kişi bile bu işi yapmaya değiyor. Sting'in söylediği bir şey var. " Biz The Police olarak 1000 kişilik bir yerde sadece altı kişinin olduğu bir konser verdik. O altı kişiden iki kişinin çok ünlü DJ'ler olduğu ortaya çıktı ve ondan sonra The Police'in hikayesi çok farklı bir yön aldı " diyor. Yurtdışında başarılı olmanız için İngilizce bir eser ortaya koymanız gerekmeyecek mi ? Harun Tekin: O işte tartışmalı. Bakalım neler olacak ? Mesela yarı finalde elenirsek hiç bunu tartışmamız bile gerekmeyecek. ( Kahkahalar ) Bitti, ben de bittim
|
||
|
||
| bende aldım sonunda. poster büyük ve güzel =) Hack Donalds!
|
||
|
||
ben de aldım. ![]() dergi de güzel baya.bu arada röportajda harun un espirilerine yarıdlım
|
||
|
||
ben de aldım. Harun Tekin: Valla artık o fırsatı baktığımız çiçekte böcekte de görüyoruz, her yerde arıyoruz ! ( kahkahalar )![]() dergi de güzel baya.bu arada röportajda harun un espirilerine yarıdlım ![]() Harun Tekin: Öyle bir şey oldu ki, ya burada bizim içtiğimiz kahveye ya da suya müsekkin koyuyorlar, böyleeee ( mel mel bir bakış yapar ) takılıyoruz. bende bunlara koptum şu mel mel bakışını görmek isterdim valla ![]() |
||
|
||
ben de aldım. Harun Tekin: Valla artık o fırsatı baktığımız çiçekte böcekte de görüyoruz, her yerde arıyoruz ! ( kahkahalar )![]() dergi de güzel baya.bu arada röportajda harun un espirilerine yarıdlım ![]() Harun Tekin: Öyle bir şey oldu ki, ya burada bizim içtiğimiz kahveye ya da suya müsekkin koyuyorlar, böyleeee ( mel mel bir bakış yapar ) takılıyoruz. bende bunlara koptum şu mel mel bakışını görmek isterdim valla ![]() kesinlikle ben de
|
||
|
||
hackdonals işte buna ben de katılıyorum ha ?! süper! ![]()
|
||
|
||
| nihayet aldım poster muhteşem ve Röportajı çok beğendim benimde bilmek istediğim sorular sorulmuş harika olmuş valla.melis sağol paylaşım için... | ||