|
||
| insan psikolojisine etki eden en önemli faktör nedir?.. bana göre en çok yaşadığı aile ortamı insan psikolojisini en büyük ölçüde etkiliyor.. çünkü insan ilk başta sevmeyi.. iyi devranışlarda bulunmayı ailesinden öğreniyor...ve uyguluyor... aile ortamı nasılsa ona göre davranışları şekilleniyor... bakalım sizin düşünceleriniz neler??... | ||
|
||
Miray sana katiliyorum, kesinlikle aile ortami insan psikolojisini etkiliyor, bir insan aile sayesinde iyiligi ve kötülügü ögreniyor, eger bir cocuk kötü egitiliyorsa, bu kesinlikle ileride davransilarina yansiyordur
|
||
|
||
| bende aile dedim sonuçta en temelde aile var en çok onlarla yaşıyoruz en çok onlarla geçiriyoruz vaktimizi. | ||
|
||
| aile ortamı insnaı çok etkiliyor..sonuçta ailemizin yanındayız hepimiz onların yanında büyüyoruz..onlarınn yaptığıı olumsuzz davranışlarınn her biri bizim psikolojimizi bozabilir..en ufak bir bağırma olsun insan psikolojisini etkiliyor...aile ortamı ne kadar sağlıklıysa bireyde o kadar sağlıklı olurr.. | ||
|
||
| Yasadigi aile ortami bence.. | ||
|
||
| aile ortamı etkiliyo ama beni ailemden çok kendi saatler süren düşünmelerim etkiledi. düşünmemi sağlayan ise çevrem oldu, dünyada olup bitenler oldu. aileme bakınca nası bi insan olabileceğim, kardeşlerimin nası insanlar olduğu belli. ama ben hepsinden farklı geliştim çünkü çok farklı ortamlarda bulundum ve çok farklı şeyler dinledim, okudum. ailemin etkisi yok değil ama ondan etkili olan şeyler var. | ||
|
||
| bence hepsi bir bütün..aile içi tartışmalarınız kaçınılmazsa,maddi durumunuz çoğu isteklerinizi yutmanıza vesile oluyorsa,en yakın arkadaşlarınızla aynı okulda değilseniz (hatta bir tanesi başka şehire taşınsın),sınıf arkadaşlarınızla anlaşamadığınızı kopukluk olduğunu düşünüyorsanız ve de bu arkadaşlarla 3 sene okuyacaksanız ve de bu sınıfta popülerite delisi (tiky)bir grup züppe varsa bir de bunların peşinde sınıfın kalitesini düşüren dalkavuklar doluysa,3. kez seviyor ama sevilmiyorsanız,dahası eski plotonik aşkınızla yeni plotonik aşkınız o sınıfta bir türlü çekemediğiniz kızlarla haşır neşir oluyorsa,derslerinizde yükselemiyorsanız,sürekli üzülüyorsanız,sağlık durumunuz ne kadar iyi olursa olsun -ki bu durumda ne kadar iyi olabilirse- psikolojiniz çöküş içindedir.. ailem bir insanın sahip olması gereken erdemleri,kaçınılması gereken davranışları öğretiyor,birçok aile kadar sevgiyi de veriyor ama yetmiyor... ...yaşamak istemem artık aranızda... ...dalkavuklar dışarı... sloganlar ediniyorsunuz... |
||
|
||
| çevre koşulları.. | ||
|
||
| cevrem bana nasil etki ediyorsa, psikoljim o yone egiliyor. | ||
|
||
| çevre koşulaarı etkiler bence | ||
|
||
| aile ve arkadaş ortamı | ||
|
||
| yaşadığı aile ortamı bence ilk olarak ailemizin yanında değilmiyiz küçük yaşlarda bize şeklimizi veren onlar |
||
|
||
| yaşadığı aile ortamı dedim ben. çünkü her şey ailede başlar. mesela hep bağıralarak yetiştirilmiş bir kimseyle normal şartlarda yetiştirilmiş bir kimsenin psikolojileri aynı olamaz heralde! | ||
|
||
| Bnece keninlikle Çevre koşulları... | ||
|
||
ECE77 nin dediklerine katılıorum birde arkadaş cevresi önemli ölçüde etkili
|
||