|
||
| 1999 ylında çıkan Bırak Zaman Askın albümünde Derin Esmer'in söylediği Olağanüstü çalışmadır Özgürlük.. özgürlük durmadan güvenlik peşinde ben elinin içinde bakımsız bir çiçeğe durmadan güvenlik peşinde sen elimin içinde ölümlü sözcüklere dönüştün sevgimiz kısıtlandı kira bedeli belli, çeşitleri sınırlı sevgimiz kısıtlandı korkular güçlendi, beklentiler alt edildi oysa bir de bak durmadan özgürlük peşinde ben seni öptüğümde, yeter ki sen de iste durmadan özgürlük peşinde elimi ittiğinde, tamam git istediğin yere tehlike altında aşk kuralları sensiz, sınırları benliksiz tehlike altında aşk özgürlüğüm sende, sevgim daha içimde Derin Esmer çıktığından sonra mor ve ötesi çok büyük bir kayıp yaşadı aslında,bunu herkes söylemez ama,en sevdiğim ilk 2 albümdür,zaten daha sonra çıkan albümlerde Kerem Özyeğen'in çaldığı için Sound değişimi apaçık ortada, eski Alternatif,Brit,İndie kokan tınılar duymak için artık beklemek saçma olur diye düşünüyor,Özgürlük'ün ne kadar güzel bir çalışma olduğunun farkına varanların birşeyler yazmasını diliyorum. lütfen sadece güzel bir şarkı,seviyorum,çok seviyorum gibi klasik cümleler kurmayalım. 1996/2000 arasında mor ve ötesi'ne gönül vermiş tüm kişilere küçük bir anımsama olsun buda.
|
||
|
||
| Özgürlük ne kadar anısı vardır, ne kadar bulanık anımsayışlar yüklenmiştir tarafımdan bu şarkıya anlatamam bırakzamanaksın zaten başlı başına bir dönemdi sevdiğine çok sevindim Tolga bu özel ve inanılmaz saf eskimeyen şarkıyı | ||
|
||
bu benim bırak zaman aksında en çok dinlediğim şarkıydı (bundan sonra da son giden). o nedenle ne zaman bırak zaman aksın aklıma gelse ardından da ilk bu şarkıyı hatırlarım. şarkıyı her duyduğumda da albümü ilk aldığım günlerde her gece dinlediğim için o yılları hatırlarım işte
|
||
|
||
| durmadan güvenlik peşinde ben elinin içinde bakımsız bir çiçeğe durmadan güvenlik peşinde sen elimin içinde ölümlü sözcüklere dönüştün sevgimiz kısıtlandı kira bedali belli, çeşitleri sınırlı sevgimiz kısıtlandı korkular güçlendi, beklentiler alt edildi oysa bir de bak durmadan özgürlük peşinde ben seni öptüğümde, yeter ki sen de iste durmadan özgürlük peşinde elimi ittiğinde, tamam git istediğin yere tehlike altında aşk kuralları sensiz, sınırları benliksiz tehlike altında aşk özgürlüğüm sende, sevgim daha içimde derinin o çocuksu sesiyle canlanan şarkı... (sevgimiz kısıtlandı] |
||
|
||
| hey yarabbim böyle neşe dolu bir ses dinlenmez de ne yapılır.. | ||
|
||
| çelişki gibi bu şarkıyı da Derin abi çok güzel yorumlamış. | ||
|
||
çelişki gibi bu şarkıyı da Derin abi çok güzel yorumlamış. kesinlikle çok güzel bir parça olmuş
|
||
|
||
sevgili DERİN ESMERin yorumladığı şahane şarkı..İlk melodisiyle birlikte çok güzel ve anlamlı duygular hissettiren,insanın eşlik edememesinin imkansız ötesi olduğu..yıllar geçse bile halen dinlemekten çok çok büyük keyif alacağım bu şarkı,daha kimbilir kaç kişiye daha benim hissettiklerimi hissettirmiştir ![]() ayrıca bugün dinlediğimde DERİN ESMERi bir kez daha özlediğimi sölemeliyim.. artık görmek istiyoruz kendisini,duyurulur!!!
|
||
|
||
şarkının müziği ve derin abimizin yorumlayışı tabi ki çok güzel ama beni bu şarkıda en çok sözler etkiliyor... kelimeler o kadar ahenk içinde ki bayılıyorum... şarkıyı dinlemenin verdiği keyifle birlikte nerdeyse sadece sözlerini okumanın verdiği keyif aynı... çok anlamlı... herkes dinlesin ve dinlemeyi de bırakmasın
|
||
|
||
| derin esmerin söylediğini en güzel şarkı bu bence... | ||
|
||
| derin esmerin çelişkiden sonra en güzel yorumladığı şarkı... | ||
|
||
| sözleri çok güzel bu şarkının..derin in yorumuylada daha da farklı ve güzel olmuşş..bencede çelişkiden sonra en iyisi özgürlük...."sen elimin içinde ölümlü sözcüklere dönüştünn..." vee "tehlike altında aşk,kuralları sensiz,sınırları benliksiz..".... | ||
|
||
| özgürlük adıyla zıtlaşıyor,bağlılığı çağrıştırıyor...bazen bağlılık acı uyandırıyor,acı kurtulma isteğini hareketlendiriyor ama bağ var ya arada kurtulamıyorsun,kurtulamadıkça acı çekiyorsun.. | ||
|
||
bu şarkıya da bayılıyorum diyor ya ben seni öptüğümde yeter ki sende iste çok güzel yaa
|
||
|
||
| ozgurlugum sende sevgim daha icimde.. ne diyebilirim ki harika bir sarkı.. |
||