|
||
| Günde sekiz bardak su bir efsaneymiş! Çok su içmenin belli yararı yok. Sağlık için günde sekiz bardak (iki litre) suya ihtiyaç olduğu yönündeki inanç 'bir mit'miş. Özellikle 1990'larda günde iki litre suyun tene iyi geldiği, kilo verilmesine ve vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olduğu, yeterli su içmeyenlerin sağlık sorunu yaşayacağı düşünülüyordu. Ancak Pennsylvania Üniversitesi'nden Dr. Dan Negoianu ve Dr. Stanley Goldfarb'ın klinik çalışmaları tarayarak vardıkları sonuç, bu kadar çok su içmenin saptanmış herhangi bir yararı olmadığı yönünde. Uzmanlar sıcak ve kuru havalarda su ihtiyacının arttığını, bazı hastalıklardan mustarip olanların fazla sıvıya ihtiyaç duyabileceğini, ancak 'ortalama sağlıklıklı insanlar için böyle bir ihtiyaç bulunmadığını' belirtti. |
||
|
||
| İşte bu gerçekten ilginç bir haber.. Ben bunca yıldır su içmenin yararlı olduğunu,kilo verdirdiğini biliyordum. |
||
|
||
ben de öyle biliyordum bu haberi görünce gerçekten çok şaşırdım.ama suyun fazlasının zararlı olduğunu biliyorum.
|
||
|
||
| inanmıyorum bunun yalan olduguna. | ||
|
||
| ben aşırı fazla su içiyorumm yaa :S | ||
|
||
bence çok su içmenin kesinlikle yararı var. öncelikle böbreklerinizi ve metabolizmanızı çalıştırıyor. toksinleri attığına da inanıyorum, vücudumuzun büyük bir kısmı su zaten, neden yararı olmasın ki kesin vardır çok suyun
|
||
|
||
bence de yararı vardır zaten vicudumuzun büyük bir kısmı su., fazla suyumn zararlı olacağını düşünmüyorum
|
||
|
||
| ben bunu hic bilmiyordum, annem bana hep diyiyorki su icmem lazim yoksa böbreklerim kurur ama ben bir bardaktan fazla icemiyorum | ||
|
||
| efsane olsa'da su yinede cok yararli birsey, örnegin su icmessek böbreklerimiz düzgün calismaz. Su sadece insan vücüdü icin yararli birsey degil, eger sadece öyle olsa neden herkes suyumuz bitiyor diye panik yapiyor? Bu haber böyle birsey dese bile su cok degerli birsey. |
||
|
||
| bence her şeyin fazlası zarar.yeteri kadar içilince tabii ki de zararı yok ama fazla içildiğinde su zehirlenmesi bile olabiliyor. | ||
|
||
ne olursa olsun su hayattır
|
||
|
||
| Su sevmezdim ve içmezdim zaten. Yine içmeyeceğim | ||
|
||
| fazlası tabiki zarar ama.Böbreklerin istediği kadar suyu mutlaka tüketmeliyiz. En az 1,5 litre diyorum | ||
|
||
cok kötü ya bir alisamadim günde 2 litre suya...hos gerci yarim litre ictigimi bile idda edemem ya
|
||
|
||
ben içemezdim zaten o kadar okulda bir şişe suyu bile bazen tam bitiremiyorum. en çok akşam yemeklerinde gidiyor. o da eenn fazla 3 bardaktır. ortalama ise 2 bardak-1.5 bardak. hayatım boyunca bir günde 2 litre su içmedim,içmeyeceğim
|
||