|
||
1998 ortalarıydı yanlış hatırlamıyorsam, bunalım dönemlerimdi grup bulma sevdası ile yana yakıla kaliteli grup ararken bir anda karşıma Within Temptation çıktı. Aslında bu grubu biliyordum bir arkadaş within no temptation demişti bu grup için ve bombayı patlatmıştı. Neyse bulduğuma ve dinlediğime sonra ki zamanlarda bu gruba tapışıma yazının ileri ki bölümlerini okuduktan sonra hak vericeksiniz. Grup’un anavatanı Hollanda. Evet güzel beyaz tenliler mekanı Hollanda. Sharon grubun vokalistini çok buhulu ve puslu bir sesi var. Bu sesin en büyük örneğini 1997 yılında çıkardıkları Enter albümündeki Restless adlı parçada görebilirsiniz. O parçada içinde ne varsa dökmüş dışarıya.Gothic havalarında olan bir grup olduğunu sağır sultan duydu. Çünkü yaptıkları tarzın hafif piyasa olması sebebince bir çokta ödül aldılar ve paraya para demediler. Sharon’in elbise seçimlerini her zaman takdir ettim. Bir ara bir magazine de okuduğuma göre kendisi dikmiş bazı elbiselerini. Takdirimiz sürüyor. İkinci bir Nightwish’de denilebilir bu grup için. Çünkü klipleri avrupa’nin bir çok piyasa müzik kanalında prime time da iken gösteriliyor ve şu son 1,5 – 2 senedir bütün gothic kızların ve ortam yapmak isteyen erkeklerin favori grupları arasına girdi. Ama ilginçtir ki bu kadar başarı ve bu kadar olaydan sonra tarzlarından hiçbir şey kaybetmedi Within Temptation. Çıkardıkları son albüm olan The Silent Force lada bunu kanıtladılar. Haziran 2005’de Angels adlı yeni albümleri piyasya çıkacak. Grubun albümlerinden biraz bahsedelim. 1997 de çıkardıkları ilk albümleri Enter grubun büyük kitlelere ulaşmasını sağlamasada bu grubu tanıtan ve gerçek gothic dinliyicilerini favori albümlerinin arasına girdi. Bu albümde ki Restless, Deep Within, Enter mutlak dinlenmeli.Çünkü bu albümün yapısı ve havası tamamen gothic metal’in ruhuyla birebir örtüşüyor..Enter albümünden 3 yıl sonra 2000 yılında Mother Earth albümünü piyasa sürdüler. (Bu albümden önce birde “Dance” adlı EP leri çıktı) Mother Earth grubun dünya piyasasına girişini sağladı. Bütün bunalım buhran insanlar ve alternative dinleyicileri çok çabuk benimsediler grubu ve hak ettikleri bir çok ödülüde almalarına ön ayak oldu bu dinleyici kitlesi.Ice Queen, Mother Earth, Caged,Dark Wings kesin dinlenilmesi gereken parçalar.Yazının sonunda bütün albümlere ait track listeleri yazacağım oradan takip edersiniz.Bu arada 2 tane CDM’leri sürüldü piyasa Running Up That Hill ve Memmories.Uzun süren turneler sonunda 2004 yılında yeni albümleri olan The Silent Force’u piyasaya sürdüler.Bu albümünde tutulması hem piyasa hemde gothic dinliyicilerinin tam not vermesiyle grup daha bir şevklendi.Bu albümde ise Stand My Ground, Pale, Forsaken, it’s the fear trackleri kesin dinlenmelidir. 9/10 ENTER (1997) 1. Restless 2. Enter 3. Pearls Of Light 4. Deep Within 5. Gatekeeper 6. Grace 7. Blooded 8. Candles MOTHER EARTH (2000) 1. Mother Earth 2. Ice Queen 3. Our Farewell 4. Caged 5. The Promise 6. Never-Ending Story 7. Deceiver Of Fools 8. Intro 9. Dark Wings 10. In Perfect Harmony THE SILENT FORCE (2004) 1. Intro 2. See Who I Am 3. Jillian (I´D Give My Heart) 4. Stand My Ground 5. Pale 6. Forsaken 7. Angels 8. Memories 9. Aquarius 10. It'S The Fear 11. Somewhere Sharon den Adel vocals Robert Westerholt guitars Ruud Jolie guitars Jeroen van Veen bass Martijn Spierenburg keyboards Stephen van Haestregt drums alıntıdır eett arkadşlar bu grup hakkındaki düşünceleriniz neler?şahsen bu grubu seviyorum çok güzel şarkıları var ayrıca solistinin sesi de çok güzel |
||
|
||
ee bilen yok mu bu grubu
|
||
|
||
| bi şarkılarını bilir gibiyim ama emin deilim | ||
|
||
| stand my ground albümlerini biliyorum sadece. fena değil aslında ama pek sevemedim. zaten öyle kadın vokalli metal gruplarını sevemiyorum nedense. bana sıkıcı geliyor. | ||
|
||
| çünkü hepsi opera vokal yapıo bn de opera vokaaleri sevmom ama wt de o kadar opera vokal yok bnce hoşlar | ||
|
||
çünkü hepsi opera vokal yapıo bn de opera vokaaleri sevmom ama wt de o kadar opera vokal yok bnce hoşlar kadın vokalli metal gruplarından bahsediyorsan hepsi öyle değil. örneğin arch enemy var. o grubun vokalisti mükemmel brutal vokal yapar. ben ilk dinlediğimde o sesin bir kadından çıktığına inanamamıştım. kadın vokalli metal gruplarından tek sevdiğim onlar.
|
||
|
||
| hiç sevmedigim bir grup onlar yerine evanescenceyi tercih ederim | ||
|
||
| güzel beğendiğim bir grup. vokali çok tatlı biri ve harika bir sese sahip. çok etkileyici buluyorum. memories klibini beğendim. tapmak çok fazla gelir ama bence de dinlenir
|
||
|
||
| "Melek gibi sesi var" diye tabir ettiğimiz kişiler vardır ya, aha Sharon'un sesi de öyle. Hatta o benzetmedeki 'meleğe' fark atacak kadar iyi. İlk albümleri en iyisi. Gotik havaya bürünmüşler, umutsuzluğa kapılmışlar gibi. Çok ağır bir melankoli havası var. (Taktım melankoliye) İkinci albümde daha bir açılmışlar. Açıkçası, en sevmediğim albümleri ikincisi. Böyle tam Irısh Faeries diye tabir ettiğimiz cinlerin (Uydurdum bu kelime öbeğini) masalına uygun şarkılardır. Yani cidden lan, doğayla fazla iç içe, masalımsı bir albüm olmuş. Bunun etkileri Mother Earth adlı şarkıdan görülebilirz (Bknz: Şekil A) O değil, klibi izleyin. Yemyeşil bir arazi, Sharon kuş olup uçuyor, eğilip bükülüyor vs. Gereksiz şeyler bunlar. Üçüncü albümde, ikinci albümdeki fazla açılma duruyor, yerini biraz ümitsizliğe bırakıyor (Oley!) Yani tabii yok öyle bir şey de, şarkıları güzel bir boyuta getirdiklerinden öyle deyiverdim. Bakınız, Stand My Ground, ne güzel, toprağımı koru, gidiyom ben tarzı bir şarkı. (Attım gene, evet.) Bu albümde ikinci albümdeki fazla masalımsı ortamdan uzaklaşılmış, daha bir iyi olmuş. Albümün açılış ve kapanış parçaları da oturmuş. Intro'yu dinleyince "Yarabbim o ne sestir" şeklinde tepkiler verilebilir. Bir de bu grubun bir özelliği var, hemen hemen her şarkıda "World" kelimesi geçmekte. "In his world, in this wold, world of make believe" ve aklıma gelmeyen daha niceleri. Başka bir özellik de, Sharon'un şarkıyı "Eiiiiy" sesiyle bitirmesi. Hemen hemen hep "Eiiiiy" diye bitiyor şarkılar? Bir de bu gruba Evanescence özentisi dendi. Hatta ben haberlerde görmüştüm bunu, ordan sonra tanıdım grubu. Şarkılarını dinlediyseniz alaka yok Evanescence ile. Ha belki klip için demişlerdir. Stand My Ground klibinde de Bring Me To Life'ta da binalar neyn vardı, o zaman binada her klip çeken Evanescence'a özendi desinler, ne diyeyim.. Eyo, yazmışım bayağı. Evet, son olarak ilk albüm diyorum, başka bir şey demiyorum. En kısa şarkı 5 dk, en uzunu 7 dk falan zaten. Albümü sevin, koruyun dediysek çok fazla dinlemeyin, kasıyor bir süre sonra. Burada bitireyim ben yazımı, saygılar efenim.. |
||
|
||
| YENİ ŞARKILARI THE HOWLİNG ÇOK HOŞ:d | ||
|
||
| çok iyi bence WT..Son albümü The Heart of Eveyrthing güzel olmuş diyebilirim.What have you done a klip geldi.Döktürmüş Sharon.. | ||
|
||
bugün rock'n coke'da boy göstermiş olan grup. tv de ilk üç parçalarını göstermişlerdi, canlı performansları güzeldi bence
|
||
|
||
| rock'n coke de nasıl coşturdu milleti ya,süper bir sesi var Sharon'un bee..bende yeni yeni dinlemeye başladım,our solemn hour şarkısı çok süper yaa,bugünkü performansı da(izlediğim kadarıyla) çok güzeldi zaten... | ||
|
||
| bugün onları izlemeyi çok isstemiştim ama aksilik bu ya dışarı çıkmak zorunda kaldım ve kaçırıdım birazdan özete bakcam insallah within temptationda vardır içinde |
||
|
||
| İlk olarak What hHave You Done klibini izledim ve gerçekten beğendim.. Tv de izlemiştim. Sonra pc nin başında geçtim ve hemen diğer şarkılarını indirmeye başladım.. Somewhere, Angels, Memories, frozen gerçekten güzel şarkılar... Klipler de ööle. Ama mother earth falan çok çekmedi beni.. Hatta bi gün sabahtan akşama WT klipleri izlemiştim. Sharon'un gerçekten takdir edilcek çok güzel bi sesi var, fakat uzun soluklu dinleyemiyorum ne yazık ki. Kasıyo beni.. Evanescence özentisi olduğunu düşünmüyorum şahsen. Ama ben uzun soluklu olarak Amy'nin sesini tercih ederim... Buyrun benden bi kaç klip linki..Bilmeeyn varsa ya da izlemek isteyen buyryn izleyin..!! Memories---http://www.youtube.com/watch?v=PvM0kn-Q_7M Angels---http://www.youtube.com/watch?v=S4rrCGI2cYQ&mode=related&search= What have you done---http://www.youtube.com/watch?v=gEgXDhiayz4&mode=related&search= Frozen---http://www.youtube.com/watch?v=JizBVv-J5_0&mode=user&search= The Howling---http://www.youtube.com/watch?v=WcwO0VS9FVo&mode=user&search= |
||