mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Psikoloji

Konu: Aşk Taraf Tutar mı?

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4

ayıp_olmaz_mı 21.06.2008 19:22:06
bence kişiden kişiye ve konudan konuya değişir..

damla.h.m.a.e.l. 21.06.2008 20:10:56
aşk tüm engelleri ezip geçen kural tanımaz bir soyut kavramdır ama gel gör ki bazen bir şeylere boyun eğmek gerekiyor keşke olmasa kavramsız sınıfsız tarafsız karşıt görüşsüz tüm çıplaklığıyla ve saflığıyla aşk yaşanılmaya izinverilse Cry
keşkeeeee. Cry

derin miray 21.06.2008 20:11:17
Bence aşk eğer gerçekten "aşk" ise taraf tutmaz, birbrine karşı çıkmaz, aksine birbirine uyum sağlar, bence aşkta konuda bahsedildiği gibi görüş ayrılıkları umursamaz taraflar arasında kabul edilir..

silverknsy 21.06.2008 20:16:53
bence tutar

burki 21.06.2008 21:29:47
fikirleri uyuşmayan insanlar anlaşamaz. Sonuçta yüzüyle yaşamayacaksın yıllarca.

Birgül 21.06.2008 21:47:13
benimle farklı bir görüşe sahip olan bir insana aşık olamam diye düşünüyorum. siyasi görüş bence çok önemli.çok düşünülmesi gereken bir konu.

onu ilk gördüğümde,hımmm bak bu çocuğun görüşüde şöyle,sakın aşık olmayayım !!!

şeklinde düşünemiyor insan...
nitekim benim hislerimde aynı,onunla öyle ortak yanları oluyorki insanın ,
zamanla soluduğu hava yudumladığı  su bile sen olabilirken , ben bu şu görüşlerden dolayı bu insana aşık olmam .!!!
şeklinde bir fikre nasıl sahip olabilirsin...
iki tarafında ilkeleri var , geçilemeyecek kuralları...
yok sayamıyorsun bunca yıllık verdiğin savaşları...
peki bu durumda ne yapmak gerekiyor? Aşk sana tarafını soruyor,kuralları sunuyor...
benmiyim daha değerli,yoksa ilkelerinmi,seni çıkmaz bir sokağın uçsuz bucaksız bir uçurumunda bırakıp ,karşına geçip pervahsızca gülüyor...
ve bekliyor aşağı atlayacakmısın yoksa seni itmesini mi bekleyeceksin?

tabii ki de karşıdan baktığında kimin hangi görüşte olduğunu anlayamazsın ki herkesin birine duyduğu aşk farklı şekillerdedir.ben görür görmez aşık olmadım hiç mesela ve bu yüzden de böyle düşünüyorum.tanıdıkça sevmek en güzeli,bu yüzden de tanıdığımda bana uygun mu değil mi anlarım ve ona göre duygularım oluşmaya başlar.  Wink

büşra deniz akıncı 22.06.2008 19:36:32
Ya tabi ki sevebilir karşıt görüşte iki kişi birbirini..Hatta ölümüne savunurlar birbirlerine konuşacak konuları hiç bitmez sanırım..Ama bazı yerlerde çok keskin bir şekilde ayrılırlar..Bu büyük kavgalara da sebep olur..Çünkü görüşlerimiz hayatlarımızı da etkiler ve arım balım aylarından sonra çok kötü olabilir sonuç..Çünkü iki tarafta bazı şeyleri özümsemiş ve uygulamakta sakınca görmezken diğer taraf buna karşı çıktığında birbirlerini anlamakta çok büyük güçlük çekerler 'seni anlıyorum ama' lafı çok geçer aralarında ama hiçbir zaman birbirlerini anlayıp empati kuramazlar..Bu karşıt görüşü siyasi karşıtlık olarak  düşündüm ben ona göre Wink

mor_ve_ötesi 23.06.2008 10:00:30
bnce tutar ama bzen kişiye göre deişir Roll Eyes

Edda. 23.06.2008 10:25:08
Eğer 2 insanın düşünceleri birbirniden çok farklıysa evet aşk taraf tutar. Eğer karşımdaki kişinin düşünceleri benimkinden farklıysa ben onunla anlaşamam ve mutsuz oluruz o zaman da aşk olmaz. Karşımdaki kişinin yaşıyışıda benimkinden çok farklı olmamalı. Düşünce ile kasıtladığım görüşlerdir. Başıma böyle bişey geldi ve dayanamadık. Sevgi her zaman yetmiyor arkadaşlar. Eğer birini seviyorsanız bir kere değil bin defa düşünün sonucunda pişman olucağınız bir yola adım atmayın.

morvemervesi 24.06.2008 20:28:15
aşk tüm engelleri ezip geçen kural tanımaz bir soyut kavramdır ama gel gör ki bazen bir şeylere boyun eğmek gerekiyor keşke olmasa kavramsız sınıfsız tarafsız karşıt görüşsüz tüm çıplaklığıyla ve saflığıyla aşk yaşanılmaya izinverilse Cry
keşkeeeee. Cry

keşke,gerçektende ''aşk'' yaşanılmaya izin verilse!!! keşke keşkelerin hayatımızda hiç yeri olmasa,keşke hayat bizleri bu engebeli yollarda karşımıza çıkardığı yokuşlarla her seferinde biraz daha yormasa !!! 

+++KoRn+++ 24.06.2008 21:01:43
aman canım..amma doluymuşunuz  Roll Eyes Grin
boşverin gitsin ya, aşksız hayat da güzel  Grin

morvemervesi 25.06.2008 18:35:20
aman canım..amma doluymuşunuz  Roll Eyes Grin
boşverin gitsin ya, aşksız hayat da güzel  Grin

seninkide takıl hayatını yaşa !!! tarzı... Grin Grin Grin

meleğim 13.07.2008 07:54:41
Seveseve vazgeçmek çok acı,bile bile sonunu denemeli mi? denememeli mi?

mvökeş[dnz] 15.07.2008 10:11:27
cık eğer gerçekten tutkulu bir aşıksanız,a'ya b,beyaz'a kara da olsanız orta yol bulunur...ama yine de ilişkiden ilişkiye,kişilikten kişiliğe değişir gibi..bence..

morvemervesi 24.08.2008 18:57:46
işte benim anlatmak istediğimde bu, ''rağmen'' sevmek !

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4