|
||
| Mor" | Mehmet Fidan ç o k mu m o r sevgilim özür dilerim d a h a a ç ı k bir rengi yok gök-yüzümün. çünkü ben eskiden ben eskiden mor kanatları olan bir kuştum ben eskiden uçabiliyordum. sen çılgındın. kiraz gibi. sonra korku şişirince kalbimi ben az kalsın ölüyordum seni tanımadan önce ben uçabiliyordum. üç ipte asılı üçer ölü biri geçmiş zamanın izindeydi biri sevgilim biri kaşıktaki suyun çıldırttığı suretimdi üç ipte asılı üçer ölü biri geri gelmeyecek zamanın peşindeydi gökyüzü kör sevgilim sağır yanıldığımı anlamak için bu kadar teselli kâfiydi. gökyüzü kör. sevgilim sağır. gök-yüzüm… mor… durmadan güneş yakıyordu canımı. |
||
|
||
| gökyüzü kör. sevgilim sağır. gök-yüzüm… mor… çok güzel bir şiir... |
||
|
||
| Biz Delirdik Diyor Biri! Sandalda Başka Kimse Yok!" - Mehmet Fidan - Sustalı bıçağımı gördünüz mü bayım? - Bir intiharla bir cinayet arasındaki fark nedir? Bir oyundan bir diğerine başı sallanıp duran kalabalık biraz sonbahar kokuyor neden? Hiçbir avuntusu olmayan iki üzüm oturuyor mu gözlerimde? Size soruyorum bayım? Dört harfli soldan sağa aşağılanmış baştan aşağıya altı harfli keder şiddetlendiğinde acı dindiren olarak kullanılır? - Kafam karıştı bayım, bir daha tarif eder misiniz yolu? Dört harfli soldan bakınca ellerini birleştirmen gerekir ki bu durumda çatlağa sinen sinekler ölür Ellerini ayırdığında çatlak kapanır baştan aşağıya teker teker tuşlamanız gerekli Her kent onarılabilir halde ambulans çağırılıyor fakat dokuz yüz on biri nerde ararsanız arayın oraya en yakın bir çift sarhoş çıkıyor karşınıza ve tümü şarap kadehlerinde bir papatya dalı Öleceğim Öldürüleceğim Öleceğim Öldürüleceğim Bu durumda kırık kahve fincanları dahil tümü papatya fallarında ölüyorsunuz Soru: Sandalda yalnız iki kişi var biri daha uzakta yüzünde esmer ince bir et tabakası öyle şeffaf sözleri öyle buram buruk parmakları suya dokunur gibi İki kişiler soldan bakınca biri kötülüklerden korkuyor bir diğeri aşağıdan yukarıya fahişe giyimli abartılı makyaj beş harfli ölmekten korkuyor Bu yüzden hiç durmadan öldüren ve insanlara kötülük eden iki kişiye verilen kısa ad nedir? Yani biri elinde bıçağı diğeri tüm kalbiyle öldürürse kim daha çok ölür? Kötülük ederse kim ak kim kara nasıl belli olur? bu şiiride ,deliler olduğumuz için koymayı uygun buldum ![]() |
||
|
||
| mor benim için özel anlamları olan bir renk arkadaşlarla kurduğumuz akımın adını bile mordemizm koyduk:) ![]() şiir de güzelmiş:) |
||
|
||
| şairin anlatımı harika... gökyüzü kör sevgilim sağır yanıldığımı anlamak için bu kadar teselli kâfiydi gök-yüzüm… mor… durmadan güneş yakıyordu canımı. |
||
|
||
| mor şiiri çok güzelmiş insana hissettiriyor |
||
|
||
gerçekten çok güzel
|
||
|
||
bende iki şiiri çok beğendim dayanamadım paylaştım
|
||
|
||
mor benim için özel anlamları olan bir renk arkadaşlarla kurduğumuz akımın adını bile mordemizm koyduk:) ![]() şiir de güzelmiş:) bunu siz mi oluşturdunuz yoksa gerçekten bir akımmı
|
||
|
||
| şiir çok guzelmıs | ||
|
||
mor benim için özel anlamları olan bir renk arkadaşlarla kurduğumuz akımın adını bile mordemizm koyduk:) ![]() şiir de güzelmiş:) bunu siz mi oluşturdunuz yoksa gerçekten bir akımmı ![]() |
||
|
||
bakalım mordemistler de olur belki bir gün
|
||
|
||
evet biz buna inanıyoruz,mantıklı düşünüyoruz ve en iyisini istiyoruz.ilerde mordemistler olacaktır mutlaka:) |
||
|
||
| gökyüzü kör. sevgilim sağır. gök-yüzüm… mor… durmadan güneş yakıyordu canımı. güzel şiir
|
||
|
||
| Mehmet Fidan Tüm yazıları: "Sözleri Unuttuk" [Şiir] "Mor" [Şiir] "Yarın Yine Yağmurlu" [Öykü] "Piasora II" [Şiir] "Sekize Kadar Sayarak Yumrukladım Yüzümü" [Şiir] "Âşıktım, Annem Aşağılamıştı Beni" [Öykü] "Kasaplar, Deliller, Fahişeler" [Şiir] "Piasora III" [Şiir] "Biz Delirdik Diyor Biri! Sandalda Başka Kimse Yok!" [Şiir] "Camdan Kalpler Balosu" [Şiir] "Kırmızı Nehir" [Öykü] "Kör Şiir" [Şiir] "Her Rengi Tatmış Saçların Gökkuşağı mı Sevgilim?" [Şiir] "Le Horla" [Şiir] "Biz Kırmızı Işıkta Geçiyorduk" [Şiir] Yukarıdaki eserlerini okumak için: http://mavimelek.com/mehmet_fidan.htm Ayrıca yazılarını takip etmek için: http://fidanm.blogcu.com/ |
||