|
||
| geçen gün sınıfta 1 arkadaş sormuştu bu soruyu:'Adalet eşitlik midir?' adalet her noktada eşitliği saglamak mıdır sizce? yoksa imkansız 1 düş müdür? |
||
|
||
| Elbette adalet eşitliktir ama Günümüz dünya'sında ADALET kavramı GÜVENsiz... |
||
|
||
| adalet eşitlik değildir bence . mutlak eşitlik hiç bir zaman tam olarak sağlanamayacaktır.bu insanlık için bir hayal olmaktan öteye hiç bir zaman gidemeyecektir. |
||
|
||
Mutlak eşitlik hiç bir zaman tam olarak sağlanamayacaktır.bu insanlık için bir hayal olmaktan öteye hiç bir zaman gidemeyecektir. Çok güzel söyledin... ![]() |
||
|
||
| adalet göreceli bir kavram | ||
|
||
| Adalet her yerde olması gereken şey ama bu dünyada imkansız.aynı ülkede çok fakir ve çok zengin insanların bulunması adaletsizliğin en büyük kanıtı...malesef doğasında hep daha fazlasını istemek olan insanların bulunduğu bir ortamda tam olarak adaletten bahsedilemez var diyenler de kendini kandırıyo bence... | ||
|
||
Türkiye'de bunun yanıtı çok basittir HAYIR!
|
||
|
||
bence bu adaletin nasıl kullanıldığına bağlı ama günümüzde adalet pekte eşit değil bunu hepimiz kanıtlarıyla görüyoruz ama adalet eşitliği kesinlikle sağlamalıdır
|
||
|
||
pardonda dedigi gibi " bu adalet denilen şey o kadarda adil bir şey degil! "
|
||
|
||
| dünyada 3 düşünce tarzı benimsenmiştir Özgürlük,Eşitlik ve Sosyal Adalet özgürlük malesef liberalizmi ortaya çıkararak Kapitalizmi getirmiştir. eşitlik ise Sosyalizmi getirmiştir. bunun örnekleri de 1917 Bolşevik devrimi ve 1947 Çin devrimidir bu uygulamalar dışında da günümüzdeki Sosyal Adalet benimsenmiştir. yani sosyal adalet; aslında gerçekten adil olmak demek değildir.netekim günümüzde bunu bizzat yaşıyoruz. Ama adalet tabiki eşitliktir. |
||
|
||
| Adalet görecelidir. Senin adaletin kimi zaman benim özgürlüğümü kısıtlayabilir,kimi zamansa benim adaletim seninkini.. İşe objektif yönden bakmak gerçekten zor. Terazıye bir ağırlık koymadan dengede durmaz..Bu dünyada da bir yerde ağırlıgını koymazsan,yaptırım gücünü kullanmazsan kalıcı olamıyorsun..Bunu anladım ben.. Adalet eşitliğin arkasına saklanma politikasıdır ülkemizde.. |
||
|
||
| eşit olmak demek adil olmak demek değildir.herkese eşit davranarak adil olunmaz,adalet herkese hakettiği şekilde davranarak olur.her noktada eşit olunabilir ama bu düzen kesinlikle adil olmaz.adaleti sağlamak daha çok özveri ve ince düşünce gerektirir. | ||
|
||
Mutlak eşitlik hiç bir zaman tam olarak sağlanamayacaktır.bu insanlık için bir hayal olmaktan öteye hiç bir zaman gidemeyecektir. Çok güzel söyledin... ![]() birde bence adelet eşitlik değildir cunku adelet olsa bıle ınsanların cogu bu durumda da esıt olmaz kı... ya da boyle bırsey hıc olmadıgı ıcın tam olarak bılmıyorum... kafam karıstı yaa!
|
||
|
||
| eşitlikten kastedilene bağlı herkesi robot gibi aynı statüye koymak çok da adil değil ama fırsat eşitliği adaletin en büyük örneği ve vazgeçilmezi bence herkes eğitim sağlık gibi imkanardan eşitçe yararlanmalı meslekler farklı olabilir ama ücretler arasındaki farklılıklar uçurum gibi olmamalı bi işçi bileğini kullanıp bi patron sadece nüfuzunu kullanarak onun ömür boyu çalşmayla kazanamayacağı maaşı ayda alıyorsa bu eşitsizliktir ve adaletsizliktir. | ||
|
||
Adalet görecelidir. AGZINA SAGLIK COK GÜZEL ACIKLAMISIN Senin adaletin kimi zaman benim özgürlüğümü kısıtlayabilir,kimi zamansa benim adaletim seninkini.. İşe objektif yönden bakmak gerçekten zor. Terazıye bir ağırlık koymadan dengede durmaz..Bu dünyada da bir yerde ağırlıgını koymazsan,yaptırım gücünü kullanmazsan kalıcı olamıyorsun..Bunu anladım ben.. Adalet eşitliğin arkasına saklanma politikasıdır ülkemizde.. :d
|
||