mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Psikoloji

Konu: mutluluk sizce nedir ?küçük şeylerle mutlu olabilir misiniz?

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ] 5

deborah 23.08.2008 23:22:25
mutluluğun tanımını bilmiyorum açıkçası ama şöyle bir şey söyleyebilirim..

mutluluk;gün bitiminde, gece, başını yastığa koyduğunda aklına ''keşke ona bunu söylemeseydim,hep benim yüzümden,niye bunu yapmamışım önceden...gibi hafif burukluk kokan cümleler kurmamaktır...

küçük şeylerle mutlu olur muyum?
hem de nasıl...bir köpeğin yüzümü yalarken bana verdiği hissi tahmin bile edemezsiniz.

halimiz duman 23.08.2008 23:52:24
Valla bazen ufacık şeylerden mutlu olabiliyorum bazen de n eolursa olsun mutlu olamıyorum değişken bir yapım var. Bence bütün insanlar böyle sadece ben değilki değişken bir yapımız var en basit örnek yaz gelince kış olsun deriz kış gelince de ah bir yaz gelse... Bazen 24 saat yetmez bize bazen günü 12.saatte bitiririz bugün çok beğendiğimizi yarın beğenmeyiz neyse ben iyice konu dışına çıktım pardon.
Ama şu sıralar hiç bir şeyden mutlu olamaz oldum....

delii 08.09.2008 18:39:39
bence küçük şeylerle daha çok mutlu olunuyor ya büyük büyük şeyler öyle her zaman olmuyor  Cheesy

KroniKVaKa 03.10.2008 14:04:48
Mutluluk yanyana olmaktır..

bad_dream 03.10.2008 16:50:59
mutluluk ŞAMPİYONUZ diye bağırmaktır mutluluk hissetmektir mutluluk elinde yemeden duran bir dondurmadır...hep küçük şeylerle mutlu olurum..

*seda* 07.10.2008 16:28:56
Küçük şeylerden büyük mutluluklar çıkarabilmektir önemli olan.
Ama çoğumuz büyük şeylere bile sevinmiyoruz.
Nedendir bilmem...

rainbow 07.10.2008 16:34:37
Kulağımda kulaklık herşeyden uzak sadece müzik dinleyerek hayatın akışını belirlemektir, sevdiklerim yanımda yada tam tersine yalnızlıktır mutluluk. Bilmiyorum, benim için her an değişebilmekte esasen, zaten önemli olanda bu değil mi? Küçük şeyler sevindirsin ruhumuzu (:

kimene 07.10.2008 19:28:58
mutluluk kısa süren harika bir duygudur elde ettiğimiz şeyler içinde olsa yada yapılan yeniliklerden mutlu oluruz ama ömrü boyu sürmez hep yeni mutluluklar arar dururuz biz insanlar...

k_u_r_T 07.10.2008 19:35:26
benim dışında herkesin mutlu olmasıdır mutluluk zaten o zaman mutsuz olmak için bir neden kalmaz

kaygusuz 07.10.2008 19:50:21
mutluluk her yanda, üzülmek için dinozor olmam gerek..

ggizem 10.10.2008 13:44:29
mutluluk:sevildiğini ve sevdiğini bilmek,sevdiğin kişilerin mutlu ve sağlıklı olduğunu bilmek

küçük şeylerle mutlu olmazsak zaten yaşanılmaz diye düşünüyorum.

AYBEN 11.10.2008 08:09:25
Mutluluk bence sevgi,saygı ve hoşgörüdür.Ben herşeyden mutlu olurum genellikle.

fyas 11.10.2008 21:29:01
iyi bir üniversite mvo ile her an her dakika birlikte olmak ve de sevdiğim çocuk  Grin

esu 11.10.2008 21:31:19
küçük şeylerle mutlu olamam ya Grin Grin yani ne biliyim öyle saçma sapan şeylere bakıp da çok mutluyum demek mantıksız gelir bana Grin her an mutlu olmak da pek normal bir durum olmasa gerek... Roll Eyes
ama aslında bu ne olduklarına daha çok bağlıdır Cheesy
mutluluksa heyecanlanmaktır bence Cheesy çünkü mutlu olduğumda heyecanlanırım Grin

kozmos 14.10.2008 15:11:02
mutlu olmak hissedilir bir şey mi? sizler gerçekten mutlu musunuz?

bizler küçük ellerimizde bütün dünyayı değiştirebilecek bir güce sahibiz.ve güç mutlu olmak anlamına gelmediği gibi "ben burdayım" anlamına da gelmez

önemli olan bu unsuru kullanma amacı. olması gereken amaç kişisel faydadan bağımsız genel şeyler yapmaya çalışmak olarak tanımlanabilir.

ve bunların sonucunda "bunu ben yaptım" vardır ve kişi ne kadar çok "bunu ben yaptım" derse o kadar mutludur.

sonuç olarak mutluluğu yaptıklarımız şeylere ve bunların yapılma amacında bulabiliriz....

ben mutluluğu böyle tanımlıyorum. ve sizlerin  farklı tanımlarını merak ediyorum......

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ] 5