|
||
![]() Bilim adamları, beyin faaliyetlerini tarayarak insanların zihnindeki imgeleri okuyabilecek bir bilgisayar tekniği geliştirdi. Araştırma, gelecekte insanların hayalleri ya da anılarını görüntüleme teknolojisinin geliştirilmesi ihtimalini doğuruyor. Bu büyük buluş, ABD’li Güncel Teknoloji Haberleribilimadamlarının, hastanelerde teşhis sürecinde sıkça kullanılan MRI yani manyetik çözünürlük görüntüleme tekniğiyle, bir dizi siyah beyaz fotoğraf gösterdikleri deneklerin beyinlerini incelemeleri sonucunda geldi. Uzmanlar, daha sonra bir bilgisayar yoluyla yaptıkları her 10 tahminden 9’unda, deneğin ne tür bir imgeye odaklandığını tespit etmeyi başardılar. Araştırma, gelecekte insanların hayalleri ya da anılarını görüntüleme teknolojisinin geliştirilmesi ihtimalini doğurdu. |
||
|
||
vay be bakalım daha neler bulucaklar
|
||
|
||
| bu devirde herşey beklenir hiç şaşırmadım açıkçası | ||
|
||
| bence hayallerini başkası görür ise bu hayal olmaz | ||
|
||
ilginç.güzel ama işe yarar çok.
|
||
|
||
çok iyi birşey bence
|
||
|
||
çok güzell...
|
||
|
||
hadi canım sende
|
||
|
||
| Sizde iyi biliyorsunuz ki mordaşlar kötü emeller için kullanıldıgında cehennem silahına döüneşebilri degil mi? | ||
|
||
| ben şahsen istemem beynimin okunmasını.. ama şöyle 3-5 kişinin sadece "o anlık" beynini okumayı isterdim doğrusu ![]() kötüye kullanmadan..sadece fikir öğrenmek için
|
||
|
||
| tabi tabi çok güzel... ya saçmalamayın milletin sizin hayallerinizi bildiğini bile bile nasıl hayal kurucaksınaz??? zaten bir tek hayallerimiz kaldı onlara da müdahale edilmesin artık..... | ||
|
||
| Hayallerim bana kalsın...en azından onlara dokunulmasın sahip olduğum tek şey onlar belkide...Ama buluş fena değil.İstenmeyerek yapıldığında ki olmaz oyle birşey ama etikliği tartışılır bence. | ||
|
||
| ya diyorum sadece zaman makinesini bulamazlar | ||
|
||
kimsenin benim beynimi okumasını istemem ya
|
||
|
||
| kötü amaçlar için kullanmam sadece öğrenmem gereken insanınkini öğrenmek isterdim.ama kimse istemez bunu kendi için bence. | ||