mor ve ötesi fan sitesi | forum (Arşiv Ana sayfa) => Felsefe

Konu: Kuşak Çatışması

Sayfa: [ 1 ]

bir_derdim_var 25.04.2008 20:23:24
Bir gün, zavallı annemle tartışmıştım. Annem bağırıyor, beni dinlemeyi reddediyordu. Sonunda ben ona: 'Siz beni anlayamazsınız' demiştim, 'Çünkü biz seninle farklı kuşaklardanız'. Annem epeyce öfkelenmişti. Ben kendi kendime: 'Ne yapabilirim ki?' diye düşünmüştüm, 'gerçek acıdır ama bilmesi gerek'. Şimdi sıra bizde. Bizim mirasçılarımız da bize: 'Sizinle farklı kuşaklardanız, öğrenin bu acı gerçeği!' diyebilirler.

Sayın arkadaşlar Turgenyev'den yaptığım bu alıntının üzerine diyorum ki:

Kuşak çatışması değişmiyecek bir gerçek midir, yoksa (kimilerine göre lanet bir şey olan, kimilerinin farkında dahi olmadığı veya kimilerinin farkında olup da umursamadığı, veyaları çoğaltmak isteyenler olabilir...) kuşak çatışmasından kurtulmanın çareleri var mıdır?

burakpurple 25.04.2008 20:25:01
at çöpe bilgisayarı.

ece77 25.04.2008 20:34:30
aslında bazı konularda orta yol bulmak mümkünde.bazı konularda hayır diye düşünüyorum.

meleğim 26.04.2008 17:22:34
ileri görüşlü bir ebebeyn olup örnek olmamız gerekiyor...

*Pollyanna 26.04.2008 22:33:45
Günden güne değişen bütünler arasında ne yaparsak yapalım bulunduğumuz dönemin özelliklerinden kopamayacak olmamız acı bir gerçek malesef.." Ben böyle olmam, şöyle olurum " diyor olsak bile günümüzde aynı şartlar altında yaşadığımız insanlarla bile fikir çatışmaları yaşıyorsak bu diğer durumlarda hayli hayli olur..

E.Ü 06.05.2008 14:52:06
Kuşak catışmasının var olduğunu düşünüyorum.Ornek:babamla bir konu hakkında tartıştığımızda 'bizim zamanımızda boyleydi''sende boyle yap' gibi tabirler duyuyorum.Burdanda catışmanın var olduğuna inanıyorum.

bad_dream 12.05.2008 15:12:06
kuşak çatışması var böylede devam edecektir diye düşünüyorum eski zamanla yeni zaman arasında çok farklılıklar var...

anarsist 12.05.2008 16:19:41
kuşak çatışması her zaman vardı her zaman olacak da
malesef insanların doğasında olan bişeydir.kendi yaşam deneyiminde ,şimdi ulaşmış olduğu yeri insanlığın geldiği son nokta sanır.
bu yüzden herşeyin kendi kuşaklarında bittiğini,bunun böyle devam etmasi gerektiğini savunurlar.
ha bunun aksini söyleyen insan yok mudur?vardır tabi ki ama çok az.ve malesef eminim ki bizim kuşağımız da ilerde böyle davranacak.kendim için şans diliyorum.böyle olmayan bir avuç insan arasında yer alabileyim diye Wink

bahar büşra 13.05.2008 16:14:54
kuşak çatışması vardır ve bence olağandır
normal olmayan büyüklerimizle bizim aramızdaki problemlerin çok büyütülmesi ve hasarlara yol açması
kuşak çatışması olabilir ama aradaki sevgi ve saygı bağları kopmamalı ve anlayışlar karşılıklı olmalı

Sayfa: [ 1 ]