mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Yabancı Sanatçılar

Konu: MUSE

Sayfa: [ 1 ] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

nagish1906 27.06.2006 23:29:12
Muse, 1994 yılında İngiltere'nin güneybatısında yer alan Devon'da kurulmuş rock grubu. Üç kişiden oluşur;

Matthew Bellamy (solist, gitar ve klavye)
Chris Wolstenholme (bas gitar)
Dominic Howard (davul ve vurmalı çalgılar)
Bellamy grubun esas söz yazarı ve başıdır.

Geçmişi
Muse, zaman zaman post-Britpop grubu olarak anılsa da onlar bunu kabul etmez. Muse`un Amerikan grunge muzik (Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden gibi) ve alternatif Britanyalı grupların (Radiohead ve The Verve) karışımı olduğunu olduğuna atıfta bulunurlar.
son yıllarda Muse`un popülaritesi yukarda bahsedilen gruplara yetişti. Oysa ki sadece üç kişiden oluşan bu grup on yıldan beri sahnededir.

Kurulması ve ilk yıllar (1990'ların ortaları)Aslında okuldayken Muse`un üç elemanı da farklı gruplarda çalıyordu. Kısa bir süre sonra beraber bir grup kurma kararını aldılar ve gruba ilk önce Gothic Plague, Fixed Penalty, Youngblood ve Rocket Baby Dolls gibi isimler koydular (bu grup isimlerinin kronolojisi belli değildir, Muse birçok röportajda birbirine ters düşen bilgiler vermiştir). En sonunda Muse isminde karar kıldılar.
1994 yılında Rocket Baby Dolls adı altında yerel bir müzik yarışmasında sahnedeki her şeyi kırarak birinci oldular. Bunun üzerine elemanlar üniversiteye gitmek yerine müzik de kariyer yapmak istediler.

ROCKN COKE da 2 eylülde muse sahne alacakmış!

nagish1906 27.06.2006 23:31:14
muse gercekten bence super super bir grup.müzikleri,vokalistin ses tonu fln gercekten harika.benim gibi düsünenler veya farklı düşünenler varsa buyrun düsüncelerinizi paylaşın! Grin

nesil 28.06.2006 02:32:37
kesinlikle sana katılıyorum. özellikle tarzları. aslında çoğunu seviyorum ama feeling good, plug in baby, bliss,stockholm sendrom, can't take my eyes of you, time is running out, newborn, dark shines, sing for absolution çok iyi. Smiley

Muse, 1994 yılında İngiltere'nin güneybatısında yer alan Devon'da kurulmuş rock grubu. Üç kişiden oluşur;

Matthew Bellamy (solist, gitar ve klavye)
Chris Wolstenholme (bas gitar)
Dominic Howard (davul ve vurmalı çalgılar)
Bellamy grubun esas söz yazarı ve başıdır.

Geçmişi
Muse, zaman zaman post-Britpop grubu olarak anılsa da onlar bunu kabul etmez. Muse`un Amerikan grunge muzik (Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden gibi) ve alternatif Britanyalı grupların (Radiohead ve The Verve) karışımı olduğunu olduğuna atıfta bulunurlar.

Son yıllarda Muse`un popülaritesi yukarda bahsedilen gruplara yetişti. Oysa ki sadece üç kişiden oluşan bu grup on yıldan beri sahnededir. Bu da aldıkları yolun kolay olmadığını gösterir.

Kurulması ve ilk yıllar (1990`ların ortaları)
Aslında okuldayken Muse`un üç elemanı da farklı gruplarda çalıyordu. Kısa bir süre sonra beraber bir grup kurma kararını aldılar ve gruba ilk önce Gothic Plague, Fixed Penalty ve Rocket Baby Dolls gibi isimler koydular (bu grup isimlerinin kronolojisi belli değildir, Muse birçok röportajda birbirine ters düşen bilgiler vermiştir). En sonunda Muse isminde karar kıldılar.

1994 yılında Rocket Baby Dolls adı altında yerel bir müzik yarışmasında sahnedeki her şeyi kırarak birinci oldular. Bunun üzerine elemanlar üniversiteye gitmek yerine müzik de kariyer yapmak istediler.

Stüdyo albümleri

1. Showbiz (28 Ekim, 1999) - UK#29

2. Origin of Symmetry (17 Temmuz, 2001) - UK#3

3. Absolution (29 Ekim, 2003) - UK#1 US#107

status_fly83 28.06.2006 14:07:13
efet cok basarılı begendıgım 1grup tıme ıse runıng out parcası cok guel 1 parca zaten yanılmıyorsan bu yıl rock'n coke de buradalar...........

:)respect Wink

ssiinneemm 03.07.2006 19:08:32
bu sitede muse pk sewen yokkk heralde

bnce süper bi grup

placebodan sora en ckk sewerk dinlediim gruptr kendileri

cursed_muse 05.07.2006 17:45:20
insanın ruhuna dokunan bir vokale sahip olan grup..tapılası bir diğer grup...unintended gibi bir şarkıyı nasıl yapmışlarsa her dinlediğimde beni duygulandırabiliyorlar..

krm_özyegenn 06.07.2006 13:17:20
çooook güsel  beğendiim  bi grup daha da başarılı olurlar inş

cursed_muse 06.07.2006 15:32:21
yeni albümüne poplaştığı için önyargıyla baktım ancak hiç de öyle olmadığını anladım.."supermassive black hole" şarkısında sadece hayal kırıklığına uğradım..albüm genel olarak güzel..en beğendiğim parça exo politics oldu..

krm_özyegenn 21.07.2006 17:07:02
bence supermassive black hole de çok güzel klibinide çok beğendim ..bu grubun bateristini çok sewiyorum ben yaa

sputnik 23.07.2006 23:25:52
peK bi ünLendiLr.. seFiodm bi aRa.. aRtık dinLemiorm biLe...

selin 25.07.2006 09:58:28
yaw bebn şindi bu rock and coke olaylarında farkettim onları ve çok sevdim arkadaşlardan falan hemen albümlerini aldım yeni mi eskimi bilmiom ama  hysteria şarkıları çokhoş siz de dinleyin  Grin Angry

mor_furkan 26.07.2006 23:27:25
her rock'n coke a gelen grup un yaşadığı yeni tanınma we birden popülerleşme ewrimi geçiren grup(türkiyede)....MUSCLE MUSEUM die bi şarkıları wardır...eskidir...En başarılı ve en güzel şarkı oalrak bunu size önerebilirim...

moryesim 27.07.2006 08:07:53
Dediğin şarkı gerçekten çok iyi ama onun adı "muscle museum". Diğer bi tavsiye edeceğim şarkı da "hysteria"dır.

kayganzemin 31.07.2006 16:15:45
sprr daa ne diim Smiley

darkdimensions 03.08.2006 21:00:28
harika bi grup... matt'in o büyüleyici sesine diyecek bişi yok ztn, canlı performansları da çok iyiymiş... birkç haftadr dört gözle beklediğim son albümlerini dinliorum ve supermassive black hole'da dahil hepsini beğendim ama şimdilik içlerinden favorim starlight...

Sayfa: [ 1 ] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14