mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Yerli Sanatçılar

Konu: Pi

Sayfa: [ 1 ] 2

funda 12.01.2006 03:06:57
Biyografi

Pi 2000 yılında her grubun klasik hikayesi gibi daha önce farklı gruplarla çalışan 4 gencin Davulda Kerim Koyunoğlu,Gitarda Erkin Bayram, Bas Gitarda Berk Kula ve Vokalde Hakan Hamurkaroğlu bir araya gelmesi ile kuruldu.

Başlangıçta cover parçalarla konserlerde yer alan grup zamanla kendi bestelerini yapmaya başladı. 2002 yılında Show TV'de yayınlanan Sing Your Song dönüm noktaları oldu. Albümde Her Şey Zor (sysdeki adı Dumanaltı)adı ile yer alan şarkıyla yarışmanın finalistleri arasında yer aldılar.

2002 Aralık ayında stüdyoya giren grup, 2003 Nisan Ayında Herşey Zor adını taşıyan ilk albümlerini müzikseverlerin beğenisine sundu.

Bu albümden sonra, bir süre durup düşünüp dinlenme sürecine giren Pi grubu, Kerim Koyunoğlu'nun eğitimini tamamlamak için Avusturalya'ya gitmesinin ardından davula Metin Özçakır ve gitara Ahmet Kalabay'ı katarak beste çalışmalarına devam etti.

Mart ayında Erkin ve Berk'in kurduğu Soundistanbul stüdyosunda çalışmalarını ve kayıtlarını sürdüren grup, demo kayıtlarını Güneş Turaç ile birlikte tamamladı.

Şu sıralar Geçiyor Zaman isimli şarkılarına klip çekmekle haşır neşir olan grup 2006 sonunda yeni albümü ile piyasaya keskin bir dönüş yapmayı hedefliyor.

Hakan Hamurkaroğlu-Vokal
Erkin Bayram-Gitar
Kerim Koyunoğlu-Davul
Berk Kula-Bas

bilmiyorum daha önce dinlediniz mi? ama dinlemediyseniz mutlaka dinleyin şarkıları gerçeketen çok güzel solistin söyleyiş tarzı biraz duman ı andırıyor. ama sürekli dinledikçe grubun kendine has bi tarzı olduğu anlaşılıyor

deniz_mvo 12.01.2006 03:23:40
ilk defa duyuyorum

master_of_puppets 12.01.2006 03:24:38
bende ilk kez  duydum yokmu bunun hakkında bilgi

dumanist_alper 12.01.2006 03:50:48
ben biliyorum bu grubu ve severek dinliyorum gerçektende şarkıları süper

passenger 12.01.2006 05:50:53
2000 de Kerim Koyunoğlu , Erkin Bayram , Bek Kula ve Hakan Hamurkaroğlu‘nun kurduğu Pİ geçtiğimiz nisan ayında “Her şey zor” adıyla çıkardıkları ilk albümlerini müzikseverlerin beğenisine sundu Albümün tükenen ilk baskısını yenilerken kapağı ve görsel imajı da yenileyen Pİ ikinci albüme hazırlık öncesinde ilk albümleriyle daha geniş kitleler ile buluşmaya hazırlanıyor
Önceleri cover parçalar seslendirerek yola çıkan Pİ grubu zamanla kendi bestelerini yapmaya başladı ve ilk olarak Show TV de yayınlanan Sing Your Song adlı yarışmaya katılarak ve finale kalarak adını duyurdu. Türk Alternatif Rock Müziğine yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen Pİ nin Herşey Zor albümünde yer alan tüm parçaların besteleri Erkin Bayram a (gitar) ,sözleri Hakan Hamurkaroğlu na (vokal) ait. Toplam 9 parça ve bir remıx ve bir farklı versiyon çalışmanın yer aldığı albüm de sırasıyla paçalar yer alıyor.
Herşey Zor
Çok da Umrumda
Yağmur Öncesi
Dönme Bir daha
Rüzgar
Yok Gibi
Zorlama
Düşlerd
Çığlıklar
Rüzgar (remıx)
Her şey Zo V.2
Rüzgar da (remıx)

passenger 12.01.2006 05:55:28
bi de grubun bass gitaristi nin www.turkrock.com da yaptıgı bi açıklama mevcut:

bi kaç haber veriiim.
1) dorudur. 2.ci albüme hazırlanmaktayız 
2) yeni bir davulcu ile yola devam etmekteyiz. Barış adındaki bu insanı bulduumuz için mutluyuz onurluyuz, uzun yıllarda beraber oluruz inşallah.

merak edenlere.. Smiley

funda 12.01.2006 23:54:35
bu bilgiler için çok teşekür ederim passenger

passenger 13.01.2006 01:46:44
önemli değil her başlıkta böyle açıklamaların olması gerekir zaten:)

d_a_r_b_e 01.06.2006 10:04:21
evet biliyorum bende bu grubu hatta umrumda değil adlı parçalarını da çok beğeniyom

morcu_gzd 10.09.2006 11:30:32
herşey zor cok güzel bi parca

morist 10.09.2006 12:25:47
hiç dinlemedim ama dinlemeye çalışacam bakalım güzel mi he he...

MELAL 11.02.2007 13:32:29
bugün uzaksın bana çokta umrumda ağlıyorum sanma sakın ha üzülme benim adıma buda koyar bana.tek kelimeyle süper.bazen sadece şarkılar yardım ediyor sana.ruh halini yansıtmaya.buda o şarkılardan.ellerinde hissederken soğuk rüzgarı
.................hepsi süper şarkılar bence

jackass 09.07.2007 12:34:41
çok da umrumda ....ben çok beğendim bu şarkıyı tavsiye ediorum..

burakpurple 09.07.2007 14:21:06
Pi diye bir beatmaker var sanırsam.

puqe 17.07.2007 20:58:46
ben de ilk defa duydum bu grubu. sadece cok da umrumda sarkısını dınledım ve cok begendım Wink

Sayfa: [ 1 ] 2