|
||
bu şarkı gerçekten çok güzel hatta ben ilk dinlediğimde bu kadar güzel bir şarkıyı niye albümün sonuna koymuşlar diye merak etmiştim kerem abi gerçekten çok güzel yazmış ellerine sağlık. ama şimdi bir kez daha anladım ki mor ve ötesi 4 ayrı bireyden oluşsa da onlar aslında bir bütün.4 parçalı puzzle gibiler. çünkü şimdiye kadar kim tarafından yazılırsa yazılsın mvö şarkılarını dinlediğinizde rahatlıkla evet bu mor ve ötesi parçası diyebiliyorsunuz.tarzlarını ve mvö ye has o güzel farklılığı hep ortaya koyabiliyorlar...
|
||
|
||
bu şarkı gerçekten çok güzel hatta ben ilk dinlediğimde bu kadar güzel bir şarkıyı niye albümün sonuna koymuşlar diye merak etmiştim kerem abi gerçekten çok güzel yazmış ellerine sağlık. ama şimdi bir kez daha anladım ki mor ve ötesi 4 ayrı bireyden oluşsa da onlar aslında bir bütün.4 parçalı puzzle gibiler. çünkü şimdiye kadar kim tarafından yazılırsa yazılsın mvö şarkılarını dinlediğinizde rahatlıkla evet bu mor ve ötesi parçası diyebiliyorsunuz.tarzlarını ve mvö ye has o güzel farklılığı hep ortaya koyabiliyorlar...bir şarkısını Kerem abi mi yazmış hangi Kerem abi;Özyeğen mi Kabadayı mı?
|
||
|
||
özyeğen söylenmişti zaten evet o yazmış çok da güzel yazmış
|
||
|
||
özyeğen söylenmişti zaten evet o yazmış çok da güzel yazmış ![]() yardımcı olduğun için teşekkür ederim moderatörüm.şarkıların tümünün MVÖ tarafından yazıldığını biliyorum ama bazıları dışında tek tek hangisinin kim tarafından yazıldığı hakkında biraz cahilim ve bundan nefret ediyorum! neyse..umarım bilmediğim diğer efsane şarkıların da kim tarafından yazılmış olduğunu bilebilirim bir gün
|
||
|
||
| acaba bu şarkının adı neden bir??neden iki, üç değil? bilen biri varsa aydınlatabilir mi? | ||
|
||
| çok güzell ve anlamlı bir şarkı bence..hala dinlemekten çok keyif alıyorum. | ||
|
||
"ben bir enkazdım ve seninle yeniden inşa edildim,teşekkürler!" anlamında bir şarkı
|
||
|
||
"ben bir enkazdım ve seninle yeniden inşa edildim,teşekkürler!" anlamında bir şarkı ![]() çok güzel anlatmışsın.bence de şarkının özeti bu.ama neden adı 'bir'?? bir fikri olan yok mu
|
||
|
||
bence, bu şarkının adının bir olmasının sebebi, şarkıda bahsedilen kişinin yazan için dünya üzerinde bir tane olması, yani özel olması... şarkıda o kişinin güzelliklerinden yüceliğinden bahsediyor: "sen baktın tüm gözlerim kıskandı resmini." derken örneğin. yani o kişi özel ve onun için tek olduğundan şarkının adı bir bence. ne bileyim benim aklıma bu geldi
|
||
|
||
bakın aklıma ne geldi belki de bu şarkı kerem özyeğen'in mor ve ötesi albümündeki tek şarkısı olduğu için adı bir'dir. ya da kerem özyeğen'in ilk şarkısıdır... belki de adının anlamı şarkı sözlerinden gelmiyordur?? bugün yolda giderken bu geldi aklıma paylaşmak istedim.saçma ama neyse
|
||
|
||
| bu şarkı aşkımla bizim şarkımız o yüzden özel bir yeri var diyebilirim ... çok seviyorum aşırıı güzelll mükemmelll harikaa ne diyeyim ki başkaa??=) yarım kalan bu düş bizim mi??!?!? |
||
|
||
"bütün günlerden başka bir ismin vardı senin" alın size 'bir'... ![]() |
||
|
||
| artık daha bi dokunuyor bu şarkı bana ... yarım kalan bu düş bizim mi?? sanırım bu sefer evet... |
||
|
||
| çok sevdiğim ve dinlerken farklı hissetmemi sağlayan bir şarkı | ||
|
||
| hayatım boyunca duyduğum en güzel aşk şarkısı,doğrudan duygularıma hitap eden,her dinlediğimde içimde önüne geçilemez garip bir mutluluk yaşatan,hayatta sevginin de olduğunu anlatan birşey... eğer bir gün biriyle bir şarkım olacaksa 'bir' istisnasız en uygunudur..özellikle hayatınıza giren güzel şeyler,yeni insanlar daha anlamlı kılıyor bunu.hayatınızdaki garip bir mucize size yardım edecek sihir sanki,duygularınızı açıklamada bulamadığınız gizli sözcüklerin hazinesi..hayatımdaki en güzel aşk şarkısı... sen baktın tüm gözlerim kıskandı resmini sarıldık takvimlerce anlattık ki hayata zaman yok kucağında tek bir an bile yeter bana zaten... bir bağlılık,büyük bir bağlılık hemde.farkında olmadan yaşanılan türden belki.ayrılmamak,uzun süre ayrılmadan öylece sarılmak...birleşen bedenlerin yanında beklenen ruh birleşmesi...farkedilmeyen zaman.sevginin büyüklüğü,bağlılığın yüceliği,aşkın güzelliği,sevginin kollarında yiten kavramların hikayesi..unutulan zamanın,mekanın herşeyin boşverilmişliği..senin kollarındaki tek bir an herşeye değer diyor partnerine.sonrasında bu dansları bitecek bile olsa onunla yaşanan bir anın bile mutluluğunun yüceliğini anlatıyor.. yarım kalan bu düş bizim mi yoksa yiten ben miyim derken nerden geldin sen? kaybeden ben miyim derken nerden geldin sen? düş gibi en başta,bir masal gibi.o düş kendiliğinden büyüdü,masal genişledi.film zamanla yarıda kesildi.gerçek oldu.düş yarım kalmıştı artık yaşanması gereken gerçekler vardı.atılan adımlar düşleri,masalları kesmişti gerçeklere yelken açmıştı..güzel bir anı olarak geçmişe saklanan yarıda kalmış düş yerini aşka bırakmıştı.şarkıdaki aşık inanamıyordu buna.tam yitim anındayken,tam yok olurken ilginç tesadüflerin mucizesi girmişti hayatına.bitenisonu acı getiren ayrılıkların doğumuna rastlamıştı,oyunu kaybettiği anı kabullendiği zamana denk düşmüştü onun gelişi..toparlanmasını sağlamıştı.rotasını belirlemesini.şaşkındı;bir tesadüfün doğurduğu bu kadar şey karşısında şaşkındı..mutluydu..soruyordu karşısındakine,onunda ona sorduğu gibi nerden geldin sen?zamanını nasıl bu kadar iyi ayarladın?nesin sen? sarhoştum,evindeydi ellerim bütün günlerden başka bir ismin vardı senin titredim zamansızca dün ve yarın yok oldu yanında... mutluydu onunla.mutluluktan sarhoştu.yanındaydı artık,nefesi kadar yakındı ona.farklıydın diyordu,hepsinden hepsinden farklıydın..özeldin.hiç biri gibi değildin,değilsin..nerden bilebilirdi böyle olacağını bir anlık o yenilginin gerçekleşeceğini..beyninin kalbine yenik düşeceğini..içinde kıpırdanmalar olmuştu başta garip bir titremeydi,anlam getiremediği bir titreme..söylemişti artık içindeki kıpırdanmaları onları yaratana.itiraftı belki karşıdan getirilen yorum olumluydu,aynı yöndeydi..yan yanayken umurlarında değildi yıkılan dünya.hiçbirşey kalmamıştı onlar için birbirlerinden başka..yazdıkları mektuplarda özlemleriyle baktıkları ama kirlenen gökyüzünden göremedikleri yıldızlar önemli değildi aşkları ile sarıldıklarında kafalarının üzerinde uçuşan nükleer kefenler gibi.aşk vardı hayatlarında soyutlanmışlardı.kaptırmıştı büyüsüne o tatlı şey ikisini de...iki melek vardı ortada korunmayı bekleyen herşeyi yitirmiş aşkla tutuşan,birbirleriyle yaşayan sevgiyi hisseden iki melek.zamanın öneminin kalmadığı tadılası bir aşk,sevgi,bağlılık... |
||