|
||
hayatım boyunca duyduğum en güzel aşk şarkısı,doğrudan duygularıma hitap eden,her dinlediğimde içimde önüne geçilemez garip bir mutluluk yaşatan,hayatta sevginin de olduğunu anlatan birşey... eğer bir gün biriyle bir şarkım olacaksa 'bir' istisnasız en uygunudur..özellikle hayatınıza giren güzel şeyler,yeni insanlar daha anlamlı kılıyor bunu.hayatınızdaki garip bir mucize size yardım edecek sihir sanki,duygularınızı açıklamada bulamadığınız gizli sözcüklerin hazinesi..hayatımdaki en güzel aşk şarkısı... sen baktın tüm gözlerim kıskandı resmini sarıldık takvimlerce anlattık ki hayata zaman yok kucağında tek bir an bile yeter bana zaten... bir bağlılık,büyük bir bağlılık hemde.farkında olmadan yaşanılan türden belki.ayrılmamak,uzun süre ayrılmadan öylece sarılmak...birleşen bedenlerin yanında beklenen ruh birleşmesi...farkedilmeyen zaman.sevginin büyüklüğü,bağlılığın yüceliği,aşkın güzelliği,sevginin kollarında yiten kavramların hikayesi..unutulan zamanın,mekanın herşeyin boşverilmişliği..senin kollarındaki tek bir an herşeye değer diyor partnerine.sonrasında bu dansları bitecek bile olsa onunla yaşanan bir anın bile mutluluğunun yüceliğini anlatıyor.. yarım kalan bu düş bizim mi yoksa yiten ben miyim derken nerden geldin sen? kaybeden ben miyim derken nerden geldin sen? düş gibi en başta,bir masal gibi.o düş kendiliğinden büyüdü,masal genişledi.film zamanla yarıda kesildi.gerçek oldu.düş yarım kalmıştı artık yaşanması gereken gerçekler vardı.atılan adımlar düşleri,masalları kesmişti gerçeklere yelken açmıştı..güzel bir anı olarak geçmişe saklanan yarıda kalmış düş yerini aşka bırakmıştı.şarkıdaki aşık inanamıyordu buna.tam yitim anındayken,tam yok olurken ilginç tesadüflerin mucizesi girmişti hayatına.bitenisonu acı getiren ayrılıkların doğumuna rastlamıştı,oyunu kaybettiği anı kabullendiği zamana denk düşmüştü onun gelişi..toparlanmasını sağlamıştı.rotasını belirlemesini.şaşkındı;bir tesadüfün doğurduğu bu kadar şey karşısında şaşkındı..mutluydu..soruyordu karşısındakine,onunda ona sorduğu gibi nerden geldin sen?zamanını nasıl bu kadar iyi ayarladın?nesin sen? sarhoştum,evindeydi ellerim bütün günlerden başka bir ismin vardı senin titredim zamansızca dün ve yarın yok oldu yanında... mutluydu onunla.mutluluktan sarhoştu.yanındaydı artık,nefesi kadar yakındı ona.farklıydın diyordu,hepsinden hepsinden farklıydın..özeldin.hiç biri gibi değildin,değilsin..nerden bilebilirdi böyle olacağını bir anlık o yenilginin gerçekleşeceğini..beyninin kalbine yenik düşeceğini..içinde kıpırdanmalar olmuştu başta garip bir titremeydi,anlam getiremediği bir titreme..söylemişti artık içindeki kıpırdanmaları onları yaratana.itiraftı belki karşıdan getirilen yorum olumluydu,aynı yöndeydi..yan yanayken umurlarında değildi yıkılan dünya.hiçbirşey kalmamıştı onlar için birbirlerinden başka..yazdıkları mektuplarda özlemleriyle baktıkları ama kirlenen gökyüzünden göremedikleri yıldızlar önemli değildi aşkları ile sarıldıklarında kafalarının üzerinde uçuşan nükleer kefenler gibi.aşk vardı hayatlarında soyutlanmışlardı.kaptırmıştı büyüsüne o tatlı şey ikisini de...iki melek vardı ortada korunmayı bekleyen herşeyi yitirmiş aşkla tutuşan,birbirleriyle yaşayan sevgiyi hisseden iki melek.zamanın öneminin kalmadığı tadılası bir aşk,sevgi,bağlılık... Hayran kaldım harika olmuş yazınız.Biriyle aşk şarkım olursa bu olsun kesin diyordum işte böyle açıklamak isterdim.Bir tek kelime bile eklemeye gerek yok üstüne.Yazmak istedim bende bu yazıyı okuyunca birşeyler koyabilirmiyim üstüne diye hiç dokunmakta istemedim sonradan çok güzel olmuş ya.Çok teşekkür ederim.Aşık olmak lazım birde bu şarkıyı anlamak için hemde çok! |
||
|
||
kerem özyeğen bu şarkıda söz yazarlığını konuşturmuş ve ne kadar başarılı olduğunu göstermiş. bu kadar büyük bir aşkı anlatmaya anca bu sözler yeterdi sanırım... şarkının müziği ise zaten tartışılmayacak kadar güzel.
|
||
|
||
| mtv deki akustik mor ve ötesi konserinde dinledim bu şarkıyı ilk ve çok sevdim. hala internette arıyorum. umarım bulup indireceğim.ya da olmadı bulabilirsem albümü alırım:S sarhoştum, evindeydi ellerim bütün günlerden başka bir ismin vardı senin titredim zamansızca, dün ve yarın yokoldu yanında |
||
|
||
| düşlerden bahsediyor;gruba hitafen çok olumlu bir şarkı | ||
|
||
| "sarhoştum elindeydi ellrim bütün günlerden başka bir ismin vardı senin titredim zamansızca dün ve yarın yok oldu yanında" bu sözler o kadar içten dokunuyor ki duyunca ağlamak gerekiyor içimden......... | ||
|
||
bakın aklıma ne geldi belki de bu şarkı kerem özyeğen'in mor ve ötesi albümündeki tek şarkısı olduğu için adı bir'dir. ya da kerem özyeğen'in ilk şarkısıdır... belki de adının anlamı şarkı sözlerinden gelmiyordur?? bugün yolda giderken bu geldi aklıma paylaşmak istedim.saçma ama neyse bilgiyi verdiğinin için çok teşekürler sitenin üyesindin ama ayrıldın sanırım böyle bir gerekçesi olduğunu bilmiyordum teşekürler
![]() |
||
|
||
| ne zaman dinlesem değeri daha da artan süper bir şarkı... seven birini mükemmel anlatıyor..... | ||
|
||
| 2sayfa önce yazmıştım askımla bizim şarkımız diye..ve tortu"nun yazdığı yazıdan da kocammla ne kadar güzel bir şarkı seçmiş olduğumuzun farkına vardım...bir...eğer birgün gerçekten birinin sizin "bir"iniz olduğuna inanırsanız bu sarkıyı seçin... onun gözlerinin içine bakarak yoksa yiten benmiyim derken nerden geldin sen ? diyin.. bu muhtesem bir duygu...bir şekildikte ayrıldıktan sonra çok koyuyor,ağlatıyor belki ama yinede yaşanan güzellikler yaşanırken bu şarkı hayal gibi birşey.. | ||
|
||
| ...eğer birgün gerçekten birinin sizin "bir"iniz olduğuna inanırsanız bu sarkıyı seçin...buna bende inanıyorum ve hergeçen gün biraz daha baglandıgım bir şarkı. | ||
|
||
| bu şarkıda iki kaybeden var ikiside ''bir '' çok güzel bir mutluluk şarkısı bence
|
||
|
||
son 1 haftadır en fazla dinlediğim mvö şarkısı.harika bi şarkı ya.
|
||
|
||
ya çok seviyorum bu şarkıyı ................
|
||
|
||
| yoksa yiten ben miyim derken nerden geldin sen kaybeden ben miyim derken nerden geldin sen kaybeden... burada çok hoş bir kelime ve ses oyunu var.bu iki dize söylerken ''kaybeden''de birleşiyor ''kaybeden '' derken hem kendinden hemde sevdiği kişiden bahsetmiş oluyor =) .kaybedenler özne olarakta birleşiyor . mü-kem-mel : ) |
||
|
||
| Gül kendine albümünde en beğendiğim şarkıdır 'bir.' 'sen baktın, tüm gözlerim kıskandı resmini'..Girişi çok iyi yapılmış bir şarkı yani şurası vasat diyebileceğimiz bir yer yok. Benim için güzel bir yeri vardır her dinlediğimde ayrı bir anlam buluyorum içinde. |
||
|
||
bncede mükemmell bi şarkı zaten mvö nün yaptığı kötü şarkı hiç yokki
|
||