mor ve ötesi fan sitesi | forum (Arşiv Ana sayfa) => Dünya'dan Haberler

Konu: Havalar ısındı, keneye dikkat!

Sayfa: [ 1 ]

firat027 07.05.2008 09:39:44
Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, 5 Mayıs 2008 tarihi itibariyle Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalı sonucu, Samsun'da ikamet eden 2 kişi, 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından korunmada, vatandaşların bazı korunma önlemlerini alması ve bu konularda titizlik göstermesinin oldukça önemli olduğu belirtilen açıklamada, önlemler şöyle sıralandı;

Kırsal alanlara gidildiğinde vücudun açıkta kalan kısımlarına böcek kovucu (repellent) ilaçlar sürülmelidir.

- Giysilere sıkılarak kullanılan kene kovucu, öldürücü etkisi olan ve Bakanlığımızdan izinli ilaçlar kullanılmalıdır.

- Kırsal alan ziyaretlerinde mümkün olduğunca kapalı ve açık renkli giysi giyinilmeli ve pantolon paçaları çorap için alınmalıdır.

- Vücut sık sık kene yönünden kontrol edilmeli, kenenin tespit edilmesi halinde kısa sürede cımbız veya pens gibi uygun bir malzemeyle vücuda tutunduğu en yakın kısmından tutularak çıkartılmalıdır.

- Kenenin çıkarıldığı yere alkol veya tentürdiyot sürülmesi uygundur.

- Keneler kesinlikle elle öldürülmemeli ve patlatılmamalı, vücuttan uzaklaştırılan keneler çamaşır suyu veya alkol içine atılarak öldürülmelidir.

- Kenelerin vücuttan uzaklaştırılması amacıyla eter, kolonya ve gaz yağı dökmek gibi yöntemlere başvurulmamalıdır.

- Özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar kendi vücutlarını ve çocuklarının vücutlarını sık sık kene yönünden kontrol etmelidir.

- Kene ile temastan sonra kişiler 10 gün süreyle takip edilmeli ve ani başlayan ateş, baş ağrısı, bulantı, kusma, ishal gibi belirtilerin olması halinde en yakın sağlık kuruşuna müracaat etmelidirler.

- İnsanların ve hayvanların kanlarına veya diğer vücut sıvılarına korunmasız temas edilmemesi gerekmektedir.

- Çiftlik hayvanlarının Tarım Bakanlığı tarafından belirtilen usullere göre kenelere karşı ilaçlanması gerekmektedir.

burakpurple 07.05.2008 15:12:54
Vücut sık sık kene yönünden kontrol edilmeli, kenenin tespit edilmesi halinde kısa sürede cımbız veya pens gibi uygun bir malzemeyle vücuda tutunduğu en yakın kısmından tutularak çıkartılmalıdır.

bunu pek anlamadım?

Birgül 07.05.2008 15:50:04
kene demeyin bana ya. daha önce başıma geldi.hastahaneye gittik cımbızla çıkardılar.farkedilmesi çok zor yalnız.hiç farketmiyorsunuz nasıl geldiğini.bir de benim başıma keneden 14 kişi öldüğü zamanlarda  gelmişti,korkmuştum.

tansuuu 07.05.2008 16:51:40
ben keneye karsi asi oldum ,ama yinede herkez cok dikkat etmesi lazim,ama keneler cok kücük oldugu icin ben nasil göründünü bile bilmiyorum

Birgül 08.05.2008 12:32:13
ben keneye karsi asi oldum ,ama yinede herkez cok dikkat etmesi lazim,ama keneler cok kücük oldugu icin ben nasil göründünü bile bilmiyorum
görüntüsü değişiyor büyüdükçe.kan içtikçe de büyüyor ve yeşile dönüyor.ancak o zaman görünüyor.

tansuuu 08.05.2008 16:43:57
görüntüsü değişiyor büyüdükçe.kan içtikçe de büyüyor ve yeşile dönüyor.ancak o zaman görünüyor.

galiba ben bir kere, bir arabanin üstünde kene görmüstüm ,kücükdü, ve yesil di bir sey anlamamistim diye dah yakindan bakmistim keneye, tuhaf bir böceye benzetmistim, ne kadar kücük olursa olsun ben böceklerden cok korktugum icin gitmistim

şirket 09.05.2008 01:26:08
Ben kene ısırığından darbeyi yedim az kalsın ayağımı kaybediyordum ama Allaha şükür iyleşti arkadaşlar dikkatli olun kene özellikle evcil hayvanlarda bulunuyor.Buda işin ne kadar vahim ve dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor.

bad_dream 09.05.2008 14:20:35
geçenlerde yanılmıyorsam 3 kişi öldü keneden  havalarda daha da  ısınmamısken ...

E.Ü 10.05.2008 20:13:44
Cok kücük ama kan emdikten sonra kocaman oluyorlar gordüm kocamanını ürkütücü yaa....Cok dikkat etmek gerekiyor bu aralar piknik falan düşünenlere tehlikeli.

burakpurple 11.05.2008 13:52:46
beni ısırmadı ama ısırdı korkusuna girmiştim.hatta ölüm  korkusu yaşadım cidden.Allah kimseye yaşatmasın.

Sayfa: [ 1 ]