Notice: Undefined index: arc_full in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 613
Ayben

Notice: Undefined index: arc_home in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 372

Notice: Undefined index: arc_topic in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 373
mor ve ötesi fan sitesi () => Yerli Sanatçılar

: Ayben

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 389

: 1 [ 2 ]

immortal_deniz 19.06.2008 19:37:17
GERÇEKLEŞMEYECEK HAYAL YOK!
Ayben'in uzun zamandır beklenen ilk albümü ''Sensin O'' bu ay içerisinde çıkıyor. Ayben'le albümü, müziği, öfkesi ve dünyanın en iyi rap'çisi olarak gördüğü abisi Ceza üzerine konuştuk.

2006'da Nil ile yaptığın 'Peri'den beri Ayben albümü bekliyorduk. Nasıl geçti bu iki yıl?
Gergin süreçler geçti ama son dönemler çok sancılı değildi. Geçen yılın ortasında Doublemoon'la anlaştıktan sonra her şey yolunda gitti ve herkes işini layığıyla yaptı. Bilmediğim bir dünyaya girdim, albüm çıkarmanın ne olduğunu öğrenmiş oldum.

Kayıtlar ne zaman yapıldı?
Sonbaharda başladık. Önce ağır ağır gittik, ama zaman yaklaşınca hızlandık. (gülüyor)

Şarkılar hangi dönemlerde yazıldı?
İlk başladığım zamanlarda yazmış olduğum sözleri de kullandım. Mesela 'Bende Kalmadı Hal' diye 2001 yılında yazdığım bir parçam var. Çok özel bir şarkıydı benim için, benim için bir yaşanmışlık içeriyordu çünkü.

Belki dinleyenlere bırakmak istersin ama, albümdeki temalar ne üzerine?
Dinleyenler ne alırsa aslında, çok klişe olacak ama hakikaten öyle. Sokakta laf yediğime dair şikayet ettiğim bir şarkı da var. Aşk şarkısı bile var, çok kısa bir şey, ben aşk şarkısı yapsam n'olur dedim ve eğlenceli bir şey oldu. Bambaşka bi yerde duruyor, çok alakasız.

Müziğini çok öfkeli buluyor musun?
Biraz. Biraz var. Ben aşırı derecede sakinim aslında. Onun sebebi galiba kendimi parçalarda çok iyi boşaltmam. Her insan kadar geriliyorum bende. Hislerimi şarkılarımla dışarı vuruyorum. Ben rap'i özgürlük olduğu için yapıyorum. İçimdekileri en iyi dışa vurabileceğim yöntem bu. Konuşurken kendimi pek iyi anlatamam, ancak yazarken çok iyi ifade ediyorum. Yazdıklarımı konuşarak da rap'i oluşturuyorum.

Affına sığınarak söyleyeyim, buraya gelmeden önce karşımda müziğindeki gibi öfkeli bir insan bulacağımı düşünüp korkmuştum.
Çok da fark yok, mikrofondaki de benim, normal hayattaki de benim. Sinirlendiğimde, çok mutlu olduğumda, çok üzüldüğümde yazıyorum ben. Hissettiğimi yazıyorum ama demek ki agresiflik de oluyor arada. Girince sizi tokatlayacağımı mı düşündünüz ya!

Ceza'nın üzerindeki etkisi ne kadar?
Çok büyük. Dünyanın en iyisi olarak görüyorum onu ben. O bir yol açtı ama o yoldan yürümeyi bilmek lazımdı. Kardeşi olduğum için destek vermedi, iyi olduğuma inandığı için verdi. Çok kapısından döndüğümü de biliyorum, "olmamış, git" diyerek. İnsanlar kıskançlık yapıyorlar biraz, ama n'apabilirim ki, kardeşiyim yani. (gülüyor) Albüm aşamasında çok destek oldu ama biraz da uzaktan durdu, "kendin yap da bir görelim" gibi takıldı. Büyük bir şans ama yaptığım her işi de dünyanın en iyisine beğendirmek kaygısı taşıyorum. Ceza'nın kardeşi olmasa bir şey olmazdı gibi görenler var, yok canım. Başka bir rap'çinin karısı kardeşi niye bir şey olamıyor da ben oluyorum... Demek ki bir şey var bende.

Albümü beğendi mi peki?
Beğendi. Tam not.

Beğenmese nasıl eleştirirdi?
"Bence" diye başlar bir kere. Kısıtlamaz. "Bence bu kelimeyi kullanmamalısın, bunu şu şekilde değiştirebilirsin," gibi. Beni kendi halime bırakıyor o.
Dinleyebildiğim kadarıyla albümde rock da var, elektronik altyapılar da...
Prodüktörlüğü Fairuz Derin Bulut'tan Demir Kerem Atay üstlendi. Çok geniş bi müzik kafasına sahip, onun sayesinde birçok müzik türünü tanıma fırsatı buldum. Birçok şarkıda da onlar eşlik ettiler bana. Davuluna kadar içindeki bütün enstrümanları canlı olan parçalar var. Her müziğin üzerine rap yapılabileceğini, her müziğin birbiriyle sentezlenebileceğini, aslında insanların ortak dilinin müzik olduğunu anlatmaya çalıştım. Müzik türlerinin birbirleriyle uyuşmayacağını düşünüyorlar ama saçma bir şey. Rock, caz, punk, her şeyin üzerine rap yapabileceğimi biliyorum.

Rap dinlemeyenlere de rap dinletmek gibi bir niyet var galiba.
Belki rap dinlemem diyenlere dinletmek olacak, belki kendi kitleme de o müzik türlerini tanıtmak olacak. Çünkü rap kitlesi de kapalı bir kitledir. Hiç dinlemeyecek insanlar Nil dinledi düet sayesinde. Hiç rap dinlemeyen bir insan da albümü dinledi beğendi belki de. Böyle çalışmaların olmaları gerektiğine inanıyorum.

Sen rap haricinde kimleri dinliyorsun?
Bat For Lashes'ı abim tavsiye etti. Fairuz Derin Bulut var. Burhan Öcal'ın son albümünü beğendim, Mercan Dede'nin "800"ü çok güzel bir albümdü. Stevie Wonder, Ray Charles. Çok takip etmesem de müziğini beğendiğim Korn, Marilyn Manson... Güzel adam. (gülüyor)

Albüme kimler konuk oldu?
Fuat var, Ceza var, Dr. Fuchs var. Ursula Rucker buraya konsere geldiğinde tanışmıştık, onunla da bir şarkımız var. Tarkan Gözübüyük de bir parçanın ('Vakit Yok') prodüksiyonunu yaptı. Kız rap'çileri aldım underground'dan: Esin İris, İzmir'den Rapizm Çağla, Mersin'den Yas.

Nasıl temasa geçtin onlarla?
Ben onlara ulaştım. Fark etmeseler de takip ediyordum onları. Başlarda yetersiz olsalar da çalıştıklarında başarılı olabileceklerini gördüm. Ben de abla olarak destek olmak istedim. İlk bandrollü albümleri olur ellerinde. İmkansızlıktan giremeyen Medusa vardı bir de Bursa'dan. Antakya'da okuyor ama kayıt imkanı olmadığı için giremedi. Şu müziği yapmak için İstanbul'da mı olmak lazım yani! Ben çok şanslı görüyorum kendimi. O kızın "Abla ben yapamıyorum, imkanım yok" demesi gerçekten çok üzücü. 

deborah 21.06.2008 09:35:26
Deniz benden önce davranmışın Grin

Çok büyük. Dünyanın en iyisi olarak görüyorum onu ben. O bir yol açtı ama o yoldan yürümeyi bilmek lazımdı. Kardeşi olduğum için destek vermedi, iyi olduğuma inandığı için verdi. Çok kapısından döndüğümü de biliyorum, "olmamış, git" diyerek. İnsanlar kıskançlık yapıyorlar biraz, ama n'apabilirim ki, kardeşiyim yani. (gülüyor) Albüm aşamasında çok destek oldu ama biraz da uzaktan durdu, "kendin yap da bir görelim" gibi takıldı. Büyük bir şans ama yaptığım her işi de dünyanın en iyisine beğendirmek kaygısı taşıyorum. Ceza'nın kardeşi olmasa bir şey olmazdı gibi görenler var, yok canım. Başka bir rap'çinin karısı kardeşi niye bir şey olamıyor da ben oluyorum... Demek ki bir şey var bende.

+++KoRn+++ 21.06.2008 10:23:31
Ayben aysen ayo  Grin
saka bir yana ceza iyi gene de aybeni sevmiyorum ben..nilin peri sarkisinda iyiydi  Grin ama sonra kilo falan derken sevmemeye basladim kendisini  Roll Eyes

immortal_deniz 21.06.2008 13:24:24
Deniz benden önce davranmışın Grin

Kolera'ya pis laf sokmuş  Grin

Birgül 21.06.2008 13:30:28
ben nedense müzikte bayan sesini pek sevmiyorum bu yüzden olsa gerek Ayben'e de ısınamadım,fakat Ceza harika tabii.  Smiley

deborah 03.09.2008 21:10:19
Ayben ft. Ceza & Killa Hakan - Kork Bizden

http://www.mtv.com.tr/mplay/detail.aspx?ClipId=4430

_AsY_[CK] 04.09.2008 12:48:55
Gerçekten mükemmel bir rapper!!
Ayrıca da harbiden koleraya diyceni demiş  Grin

AYBEN 08.10.2008 21:18:03
Rap'in kraliçesi işte.Ne diyebiliriz ki? Roll Eyes

kadirr 22.10.2008 15:52:54
Ayben in albümü müthiş ya helal olsun diyorum kolera dan çok çok iyi AYBEN  Grin

bad_dream 23.10.2008 18:17:49
Ayben in albümü müthiş ya helal olsun diyorum kolera dan çok çok iyi AYBEN  Grin
Biraz hafif dinlemek isteyen rapçiler Kolera dinlesin ama Ayben biraz daha abisi gibi yapıyor belkide buda abisinin gölgesinde kalmasını sağlıyor ama Kolera çok farklı bence...

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 446

: 1 [ 2 ]

Notice: Undefined index: arc_register in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 468