Notice: Undefined index: arc_full in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 613
Din çocukça bir efsane

Notice: Undefined index: arc_home in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 372

Notice: Undefined index: arc_topic in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 373
mor ve ötesi fan sitesi () => Felsefe

: Din çocukça bir efsane

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 389

: 1 [ 2 ] 3

edebiyatçı 29.05.2008 15:04:26
din kişinin tamamen kendine özeldir ve hiç  bu özele müdahale etmeye hakkı yoktur inanan inanır inanmayan inanmaz kişisel tercihtir saygı duymak gerekir bu knuda yorum yapma özgürlüğü vardır herkesin ama belli bir seviye çerçevesinde nihayetinde kimse değerlerine söz söylenmesinden hoşlanmaz

mosmorumsutrak 29.05.2008 16:13:43
 kendi bileceği şey ama ona hala büyük saygı duyuyorum....

çorap 29.05.2008 23:32:27
eisntein'ın dinle ilgili pek çok sözü var...bu hurafe olayı da onlardan biriydi.çarpıtıldı mı,çarpıtılmadı mı orası tartışılır ama sözlerini dindarların kendi yönlerine,ateistlerin kendi yönlerine çekme gibi bir takıntıları olduğunu görmüştüm..adam deha ya kendi taraflarına çekince kendilerini tatmin ediyorlar herhalde Tongue dinlerle ilgili böyle ilginç söylemleri var ama tanrı'nın varlığından bahsettiğini de okumuştum ben. Wink hangisi doğrudur bilinmez!

+++KoRn+++ 30.05.2008 09:46:26
Herkesin dini kendine..
karışmak anlamsız..

neslihannn 30.05.2008 13:03:11
e ne var zeki diye öyle düşünemez mi yani ne saçma..kime ne...ayrıca o lafından bile bir şeyler çıkartabilirsin ama sen direk aa dinsiz deyip taşlarsan o senin terbiyesizliğin ve cahilliğin olur

more and more 02.06.2008 20:49:22
Öncelikle dinin kisisel bir sey oldugunu ve her tür din veya inanca saygi duydugumu belirtmek istiyorum! Insan isterse inanir istemezse inanmaz kendi elinde olan bir sey ayrica mantigini kullanmayi becerebiliyorsa kendi icinde dogrularini yanlislarini tartar ve bir sonuca ulasir...elbette inanip inanmayacagina karar veremeyenlerimizde vardir ama eninde sonunda herkes kendi icin en dogru karari verir ve inancini belirler....bu ateizm de olsa. Albert Einstein baska bir sözünde de dinin ve bilimin iki birbirine muhtac kavram oldugunu belirtir....yani dinin bilimsiz eksik biliminde dinsiz eksik oldugunu vurgular. Ben bu düsüncesine katiliyorum cünki insanlar (ona göre kendileri uydurmus veya degil) inandiklarini sorguduklari vakitten itibaren bilim dedigimiz kavram gelismeye basladi...Filozoflarin mitolojiler hakkinda yorum yapmalariyla tanrilar ve tanricalar sorgulanmaya basladigindan itibaren insan bilim ile ugrasiyor. Albert Einsteinin okul zamaninda en zayif notu fizikte olmasina ragmen dünyaca ünlü bir bilimadami ve fizikci oldu! Kendisini bilime adamis bir insan yavas yavas herseyi sorgulamaya baslamistir ve en sonunra artik tesadüflerin imkansizliklarina ve herseyin formüller ile aciklanabilecegi sonucuna varmistir. Eger bilim onun hayat felsefesi veya yasama amaci olmasaydi o zaman belki gencliginde ki kadar inanci kuvvetli bir musevi olabilirdi ölmeden önce. Ama son söyledikleri aslinda hepimiz icin inanci olan veya olmayan icin insan icin dogru bir anlayistir. Hic bir kavim secilmis degildir ve musevilerin ayri bir konumlari yoktur ki bugüne kadar ayni seyi vurguluyorlar ve isa yi öldüren hiristiyanlar ile aralarinda soguk rüzgarlar esiyor.
Dedigim gibi din, siyasi görüs vesayre gibi konular kisiseldir ve herkes kendi kararini verebilecek akila ve mantiga sahiptir....umarim!!! Her düsünceyi her görüsü tolerans ile karsilamayi ögrenmemiz gerekir kendi düsüncelerimize en zit olan cümleyi bile ki ayni dünya üzerinde yasayabilelim!

Herkese saygim sonsuz!

delii 11.06.2008 21:12:43
bencede  Smiley

smyy 12.06.2008 13:28:39
bence de herkes istediğine inanır.ama yine de bu tür şeylere pekte inanmıyorum.

tina 12.06.2008 17:22:12
kimsenin ne düşündüğü beni ilgilendirmez bu konuda herkesin inancı kendine

yalnız_şarkı 27.06.2008 12:54:20
Einstein ile ilgili bu tür şeyleri daha önce de okumuştum.Hatta bulursam buraya koyarım.Ama sonuçta bu durum kimseyi ilgilendirmez.
Dindar olanları göklere çıkarıp, dinsizleri taşlamak hiç doğru değil.İnsanları  inanıp inanmamasına ya da ideolojisine göre değerlendirmemek lazım.Deistleri ve ateistleri mahkum etmek hiç doğru değil.İnanmamak  da bir inanç aslında.İnandığım şey inanmadığımdır gibi.

silverknsy 27.06.2008 16:40:22
herkesin özgür olduğu bir dünya olduğu için ona karışamayız bir insanın kendi doğruları asla değişmez değişemez bence şahsen kendi doğrularmı asla değiştirmem

YAPRAKK 30.06.2008 18:39:47
herkesin kendi düşüncesi niye böyle düşünmüş de yazmış diyemezki kimse

fizikopat 02.07.2008 13:38:34
 herkes istediğini düşünür ve uygular sonuçta herkesin kendine ait bir beyini ve düşünme yetisi var değil mi? tabi bunu anlamayanlar yüzünden dinler de saflıklarını kaybediyorlar... artık dindarlık yerine dincilik geliyo ki bu en büyük tehlikelerden biridir.sonu Allah ile aldatma ile biter ve bir vampir gibidir....

smiley000 12.07.2008 20:49:35
isteyen istediğini söyler.o da bunu yapmış zaten.çok zeki bir insan olduğu için sorgulamayı ve araştırmayı tercih etmiştir,edebilirde...
ve biz onun gerçekten de inanıp inanmadığını bilemeyiz.hatta hiç kimsenin gerçekten inanıp inanmadığını bilemeyiz.inancı kişi ve tanrısı arasındadır ki zaten bu da bizi pek de ilgilendirmeyen bir konudur...

seliiin 28.09.2008 07:48:32
Haberin doğruluğuna inanmıyorum...
Wink

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 446

: 1 [ 2 ] 3

Notice: Undefined index: arc_register in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 468